Advokat og Revisor Samvirket har en stor erfaring som regnskabsfører for mange af de største bitcoin investrorer i Danmark. Vi køber selv som led i en portefølje med aktier og valutahandel og 3 af os miner selv i Island og Norge. Med EFT godkendelsen i går er Kryptovaluta blevet mere stueren, selv hos nole af de største banker i verden. Men det ændrer ikke på Finanstilsynets og danske bankers holdning og endeligt spænder Skattestyrelsen effektivt ben for at private kan få udbytter af Kryptovaluta med sine holdninger og lovhjelmler der henviser Kryptovaluta som spekulation med kun 50% fradragsret for tab.

Hvornår startede Bitcoin?

Siden lanceringen i 2009 har Bitcoin, verdens ældste kryptovalura, været omdrejningspunktet for investorer, svindlere og senest regulatorer. Det har gennemgået en rejse fra en pris på mindre end en cent til $ 46.343 eller 314.343 kr i dag. pr. bitcoin i dag. Ekstreme prisforudsigelser har været hyppige, også dem der siger over 1 million dollars i de kommende år, ledt af med forudsigelsen som Cathie Wood fra Ark Invests estimat på $1.48 millioner per Bitcoin i 2030.

Hard Forks

Bitcoins tidlige år var præget af konstant vækst og perioder med hurtig prisstigning. Blandt de væsentligste begivenheder i Bitcoins historie var de mange ‘hard forks’, som splittede Bitcoin-samfundet, men til sidst styrkede dens tillid og modstandskraft.

Bitcoin Halvering

Bitcoin halveringshændelsen, der finder sted omtrent hvert fjerde år, er en anden afgørende faktor i Bitcoins prisudvikling. Den næste halvering forventes i starten af 2024, og denne begivenhed er historisk set forbundet med betydelige prisstigninger.

Bitcoins Præstation i 2024

Bitcoins præstation i 2024 afhænger af en række faktorer, herunder institutionel adoption, halvering, regulatoriske ændringer og makroøkonomiske tendenser. En vigtig faktor er den mulige stabilisering eller fald i rentesatser, som kan gøre kryptokurrency mere attraktiv for investorer. Også et skift i de dominerende valutaer f.eks. at oliehandel, vil blive handlet i en anden valuta end dollars kan få betydning. Generelt set, er der mange spådomme og ingen der har holdt stik, hvis spåmændene har leveret mange spådomme.

Bitcoin INNOVATIONER

Nye innovationer, som ordinals og BRC-20 tokens, har øget efterspørgslen på Bitcoins netværk, hvilket kan styrke dens langsigtet sikkerhedsbudget. Lightning Network, der fremmer hurtigere transaktioner, kan også bidrage til at gøre Bitcoin mere anvendelig som betalingsmiddel.

Institutionel Adoption

Institutionel adoption, såsom BlackRocks planer om en spot exchange-traded fond (ETF) for BTC, har også spillet en væsentlig rolle. Godkendelsen i går af denne ETF kan lede til betydelige investeringer i Bitcoin. Efter gårsdagens godkendelse kan vi formode stigning på op i mod 175% af dagens kurs. Stigningen vil primært være båret af de nye EFT satsninger som er godkendt af SEC. Cayman Island vil fortsat være centrum for selskaber som baserer sig på handel med valuta, kryptovaluta, hedgefunde, familiefond og især fonde der handler med og/eller investerer i kryptovaluta.

Miljøhensyn

Bitcoins energiforbrug og miljøpåvirkning er fortsat en bekymring, især med forslag som en skat på Bitcoin-minere i USA. Hvis disse miljømæssige bekymringer fortsætter, kan det true Bitcoins prisudvikling.

Politiske Udfordringer

En negativ holdning fra regeringer over for Bitcoin og kryptokurrency generelt kan også påvirke priserne. Lovforslag, der øger rapporteringskrav for digitale valutatransaktioner, kan være en trussel mod branchen.

Er Bitcoin en Værdig Investering?

Investering i Bitcoin indebærer både belønninger og risici. Sciberras udtrykker en langsigtede optimisme for Bitcoins fremtid, men påpeger også potentielle udfordringer såsom regeringers målretning mod Bitcoin og spørgsmål om nettets langsigtet sikkerhed.

Kilde: AORS.DK
Fotokredit: AORS.DK

Similar Posts