Liste over Skattely lande

Bemærk at der kun er 15 skattelylande jf. EU Finansministre

I USA har National Bureau of Economic Research har antydet, at omkring 15% af verdens lande er skattely, at disse lande har en tendens til at være små og velhavende og at det giver faktisk gode resultater, hvis de bliver skattely

I 2010 blev det rapporteret, at Google bruger teknikker kaldet en velkendt legal Metropol selskabskonstruktion (Google er ikke en af vore kunder) – det kaldes en “Double Irish” og kendes tillige som en “Hollandsk Sandwich” der benyttes til, at reducere sin selskabsskat til 2,4%, ved at kanalisere sin corporate indkomst gennem Irland og derfra til et skuffeselskab i Nederlandene, hvor det kan overføres til Bermuda, som ikke har nogen selskabsskat.

Senere er det igennem mange Leaks såsom Panama Leaks og Paradise Leaks (Hackede informationer fra 2 udbydere af Offshore Selskaber) at mange kendte danske og internationale virksomheder og koncerner benytter sig af Offshore Selskaber til at reducere skat, geninvestere i bl.a. Danmark samt sikring af IP rettigheder. Disse leaks modsvarer dog under en promille af det samlede antal Offshore Selskaber. Panama er nok det land som har været mest eksponeret i den danske presse, hvorfor det stadigt er det land i verden som danskere stifter selskaber i.

Offshore Selskaber er lovlige og er almindelige i det danske erhvervsliv

 • Det er lovligt og helt almindelig praksis i dansk erhvervsliv at drive Offshore Selskaber.
 • De 500 største danske virksomheder ejer i gennemsnit 46,3 Offshore selskaber bl.a. i Panama, Luxembourg og Delaware.
 • Danmark står selv på mange SKATTELY lister, fordi Danmark har tilbudt skattefrie Offshore Selskaber som Holding Selskaber hvormed der snyder andre lande ved at tilbyde NUL PROCENT i skat i Danmark… Man kan optage skattefrit udbytte fra de tilknyttede datterselskaber i EU.
 • De er imidlertid flere danske og internationale banker, advokat- og revisionshuse, eksperter og professorer i Jura der udtaler, at det er lovligt og dermed ikke er ulovligt at oprette, eje eller drive Offshore Selskaber ej heller med nominee direktører (en lejet direktion).
 • Set i lyset af de mange leaks siden 70’erne er der dog heller ikke faldet dom, eller foretaget sigtelser fra politiet, selvom myndighederne og journalister har fået CD’ere, leaks og informationer om disse selskaber, dets aktionærer og reelle direktører. Skats reelle udbytte er fra et af disse leaks og det er kun ca. 50 millioner der er blevet udskrevet nye skatteansættelse for og der foreligger ingen information om, at disse 50 millioner faktisk er indgået til Skat

Liste over Skattely Lande

 • Andorra  – Ingen personlig indkomstskat.
 • Anguilla  – En  britisk oversøisk territorium  og offshore banking center
 • Antigua og Barbuda
 • Aruba
 • Bahamas ingen skat på hverken personlig indkomst eller  kapitalgevinster  skat, og der er heller ikke arveafgifter .
 • Barbados  -. En »Low-skatteordning” og ikke “skattely” [24] [25] [26]  – Regeringen i Barbados sendte et højniveau notat til medlemmerne af den amerikanske Kongres for nylig i protest af mærket “Skattefri” med angivelse af. at det har potentiale til at underminere eller tilsidesætte Barbados / USA dobbeltbeskatningsaftale. [27]  Dette har båret frugt. Siden 2009 optagelsen på OECD/G-20 hvid-listen, begyndte Barbados regeringen en storstillet international ad-kampagne for at markedsføre landet som det eneste caribiske land, der er optaget på den hvide liste. [28] [29]
 • Belize  – Ingen kapitalindvindingsskat.
 • Bermuda  opkræver ikke indkomstskat af udenlandsk indtjening, og hvor udenlandske virksomheder kan indarbejde en “fritaget” status. Virksomhederne er “fritaget” fra de lokale 60/40 ejerskab love, der ikke umiddelbart er tilbudt nogen særlig skattemæssig status. Skattefritagne selskaber er også begrænset fra national handel og må ikke eje fast ejendom i Bermuda, og de må heller ikke være involveret i bank-, forsikrings-, livsforsikrings, genforsikring, fund management eller tilsvarende virksomhed, såsom investeringsrådgivning, uden en iøvrigt ret krævende licens. Øen har et stabilt, rent omdømme i erhvervslivet. På nuværende tidspunkt er der ingen fordele for enkeltpersoner. I virkeligheden, for en ikke-Bermudian at eje et hus på øen ville de nødt til at betale en udenlandsk ejerskab skat på 25% af købsværdien, og minimum af $ 15.000 om året i grundskyld alene. De kan også kun købe hjem af en bestemt type og høj værdi (over $ 4 millioner), så afgiften er generelt større end $ 1 million.
 • Bosnien og Hercegovina  – 10% selskabsskat, 10% indkomstskat, 10% kapitalvindings skat
 • Britiske Jomfruøer : fra 2000  KPMG rapport til britiske regering oplyste, at de britiske Jomfruøer var hjemsted for ca 41% af verdens  offshore selskaber, hvilket gør det til det største offshore retsområde i verden, både i volumen og i inkorporering. Den Britiske Jomfruøer har hidtil undgået de skandaler, der har plettet mindre gode regulerede offshore jurisdiktioner.
 • Bulgarien  – 10% selskabsskat, 10% indkomstskat, 10% kapitalvinding skat
 • Campione d’Italia  en italiensk  enklave  i Schweiz
 • Cayman Island øerne – vi kan ikke anbefale Cayman Island grundet indtrufne omstændigheder fra 2010-2012. Banksektoren er stærk repræsenteret.
 • I  Kanaløerne , er der ikke skat af selskaber eller enkeltpersoner på udenlandsk indkomst og gevinster. Ikke-hjemmehørende, ikke beskattes på lokal indkomst. Lokal beskatning er med en fast rente på 20% i  Jersey ,  Guernsey , & Alderney  og 0% i Sark .
 • Cook-øerne
 • Cypern : Denne løsning er vokset for nylig i popularitet og angiver angiveligt en meget stærk yderligere vækst. Som en juridisk særstatus er Cypern i stand til at udnytte sin usædvanlige position som en offshore jurisdiktion, som ligger inden for  EU . 10% selskabsskat (0% for rederier), 20 – 30% indkomstskat, 20% CGT
 • Delaware en stat i USA syd for New York, der opkræver ikke indkomstskat af selskaber, der ikke opererer inden for staten. Delaware er vor anbefaling til selskaber som ønsker at fremstå som amerikanske. Ca. 85% af USA’s erhvervsliv har enten bank eller selskab i Delaware.
 • Egypten  – 20% selskabsskat, 20% indkomstskat, ingen kapitalvinding skat
 • Gibraltar betragtes ikke længere som et ikke-kooperativt [30]  skattely siden 30. juni 2006. Ingen nye skattefritagede selskabscertifikater er blevet udstedt fra denne dato. [31] Alle tidligere skattefritaget selskab certifikater vil være ineffektiv fra 2010. [32]
 • Hong Kong ‘s skattesatser er lav (16,5%) dog ikke nok, at det kan betragtes som et skattely. Hong Kong opkræver dog ikke skatter af kursgevinster. Den indeholder imidlertid en meget levende service økonomi og dens lave skatter var ikke designet til, at gøre Hong Kong til et skattely. Hong Kong har normalt selv afvist denne etiket. Den tidligere finansielle sekretær, Nicholas Haddon-Cave har hævdet: “I Hong Kong vi stole på vores lave fiskale struktur og fri bevægelighed på tværs af udvekslinger for at fremmede investeringer, og ikke på de sædvanlige gimmick af skatte-ferier og hurtige afskrivninger som normalt kan findes i et skattely.”
 • Isle of Man  opkræver ikke selskabsskat, kapitalvindingsskat, arveafgifter eller formueskat. Personlig indkomstskat på 10-20% indkomst Isle of Man beboere, op til en maksimal skattepligt på £ 115.000 (pr. april 2010). Banker indkomstskattes af overskuddet i Isle of Man på 10%, og indtægter fra leje af Isle of Man ejendom opkræves med samme sats.
 • Labuan , en  malaysisk  ø ud for  Borneo
 • Kuwait
 • Macau  – selskabsskattesatserne mellem 9-12%. Personlig indkomst skattesatser mellem 5-12%. Ingen kapitalvindingsskat. Ingen skat for virksomheder, der opererer “off shore”. En overvældende del af Macao skatten stammer fra en stærk casino skat på 39%. Alle Macao beboere (midlertidige og permanente) har ret til en årlig kontant handout fra denne beskatning også kaldet MOP, herunder MOP3600 eller MOP6000 (ca. $ 450 USD / $ 750USD).
 • Mauritius  – baserede skuffeselskaber af udenlandske investorer bruges til at undgå at betale skat i  Indien idet der er en bilaterale aftale om dobbeltbeskatning mellem de to lande, med stiltiende støtte fra den indiske regering, som er ivrige efter at forbedre tallene for investeringer udefra. Brugen af Mauritius som en gateway til udenlandske investeringer til Indien har altid været kontroversiel. Mauritius ‘finansielle regime har en række af de vigtigste egenskaber ved et skatteparadis, der har bidraget til at gøre dette lettere.
 • Republikken Makedonien  – selskabsskatter 10%, indkomstskatter 10%, skat af reinvesterings fortjeneste 0%
 • Monaco  opkræver ikke en personlig skat. For at drive virksomhed der, kræves nogle ekstra indsatser med hensyn til adresse og hjemmel i lovgivningen findes, uden at man behøver at være statsborger der.
 • Nauru  – Ingen skat. Kun en lufthavn afgangs skat.
 • Nederlandske Antiller  – I oktober 2008 kungjorde statssekretæren for Finansministeriet at De Nederlandske Antiller sammen med  Isle of Man ville begynde at søge måder at bekæmpe den “Tax Haven” mærkat, der er blevet placeret på deres område. Politikerne har antydet, at de ville se lige konkurrencevilkår i forhold til den internationale finansielle sektor. [33]
 • Nevis
 • New Zealand  beskatter ikke udenlandsk indkomst, som NZ trusts og Trust Fonds afviklet af udlændinge. Heller ikke beskattes den udenlandske indkomst af nye beboere i fire år. [34]  Ingen kapitalvindingsskat.
 • Norfolk Island  – ingen personlig indkomstskat.
 • Panama  »Offshore« enheder er ikke forbudt at udøve erhvervsvirksomhed i Panama, bortset fra banker med internationale eller repræsentationslicenser, men vil blive beskattet af al indkomst fra indenlandsk handel og bliver nødt til at adskille en sådan handel i deres konti. Ellers er der anonymitet for ejere og selskaber kan have datterselskaber i alle lande. 0% Skat på al udenlandsk indkomst. 0% på udbytteskat fra udlandet. 0% Skat på gevinster. I Panama er det almindeligt at have Corporation selskab samt fonde og foreninger f.eks. investeringsforeninger hvilket er lovligt i både Danmark og resten af EU.
 • Rusland  – 13% personlig indkomstskat
 • Samoa
 • San Marino
 • Saudi-Arabien
 • Seychellerne
 • St. Kitts og Nevis
 • Saint Vincent og Grenadinerne
 • Schweiz  er et skatteparadis for udlændinge, der bliver hjemmehørende efter, at have forhandlet med størrelsen af deres indkomst med de fleste kantoner i Schweiz, hvori de agter at leve. Typisk skattepligtige indkomst antages at være fem gange boligens betalte leje. Fransktalende Vaud er den mest populære kanton for denne ordning, hvorfor det normalt kaldes “forfait finanspolitik”. For virksomheder, er kantonen Zug populær, med over 6850 holdingselskaber.
 • Turks-og Caicosøerne tiltrækker mange med skattefrie selskaber i en kombination af dens skattefri status og maksimal anonymitet og minimalle administrative krav. For at opnå skattefritagelse skal der på tidspunktet for inkorporering i selskabsregisteret produceres en underskrevet erklæring om, at selskabets virksomhed hovedsagelig blive udøvet uden for Turks-og Caicosøerne. Virksomheder er ikke forpligtet til at oplyse justitssekretæren om identiteten af de retmæssige ejere. Et fritaget selskab skal udpege en repræsentant bosiddende på øerne med henblik på forkyndelse af retsforfølgning. Der er mere end 17.800 skattefrie virksomheder registreret i Turks-og Caicosøerne.
 • Ukraine  – 15% i indkomstskat
 • De Forenede Arabiske Emirater er for enkeltpersoner og  Jebel Ali Free Zone  for virksomheder hvor vi har stiftet selskaber i relation til bank, forsikring og olieindustrien
 • USA Virgin Islands tilbyder en 90% fritagelse fra amerikanske indkomstskatter og 100% fritagelse for alle andre skatter og told. Ordningen gælder også i juridisk omfang på visse kvalificerede skatteydere.
 • Storbritannien  ingen kapitalvindingsskat for udlændinge eller udenlandske selskaber eller oversøiske Fonde, ingen verdensomspændende beskatning for virksomheder UDEN domicil i landet.
 • Vanuatu ‘s Financial Services kommissæren bebudede i maj 2008, at hans land ville reformere sine love, således fortolket, at ophøre med at være et skattely. “Vi har været forbundet med denne stigmatisering i lang tid, og vi nu satse på at komme væk fra at være et skattely.” [35]
Scroll to Top