Designbeskyttelse – Design Patent for Industrielle Designs

Hague (HAAG) Designbeskyttelsen er et internationalt Industrielt Design Patent der giver markedsbeskyttelse i 25 år i foreløbig 68 lande for Industrielle Designs


Siden 1925 står Haag-aftalen for den internationale registrering af Industrielle Design. Det koster DKR 2.474,- pr. design og man kan registrere tillægs design for kr. 118,- Det giver den bedste beskyttelse og en juridisk strafferamme som et patent, hvis dit design krænkes eller der er ligheder. Historisk er der tildelt kæmpe erstatninger for krænkelser og kopivarer.

Ring 32177777 – Spørg os – så får du råd.
Udbredelsen af Industrielle Designs er stor og det er nemt at slå ned på krænkelser ligesom politi, toldmyndigheder, skifteretsfoged og toldfoged m.v. i forskellige lande slår hårdt ned på krænkere og producenter af kopivarer.

Krænker du andre designs?
640.000 designbeskyttelser gælder i Danmark.

Er du sikker på, at du ikke overtræder 1 af dem?
Ring 32177777. Spørg os – så får du råd.


Hvad kan registreres som et Industrielt Design ?

Stort set alt: mønstre, grafik og former i 2D og 3D, tøj, tøjdesign, køkkenredskaber, biler, lastbiler, droner, jakkesæt, computere, telefoner, headset, kopper, keramik, stole, borde, flaske, kasketter, mønter, tallerkner, knive, solbriller, kuglepenne, krukker, lamper, spiseborde, sofaer, vinduer, stiger, værktøj, TV, sko, kunstgenstande m.v.

Vi råder enhver designer eller producent til at overveje beskyttelse med denne unikke DesignBeskyttelse. Omkostningerne er små mens alternativet kan være kopivarer og et kopieret design som straks eller senere beskyttes af andre. Dertil kommer at antallet af registreringer er stærk stigende f.eks. med 46,1 % fra 2015-2016.

Både store og små virksomheder benytter disse Design Patenter for juridisk og markedsmæssig beskyttelse og for at sikre sig imod kopivarer fra hele verden. I en verden hvor fokus i stigende grad er på IP beskyttelse, er det jo både billigt på den korte og lange bane, at beskytte sine ideer og designs.

Al Designbeskyttelse ligger under Hague protokollen som er synonym med “Det  Internationale Design System“.

Design Beskyttelse med Design Patenter

Disse Design Patenter virker i 25 år og både juridisk og i kundetillid står du altid stærkest. Det er en af de mest effektive metoder til at at undgå kopiprodukter, plagiering og kopi af opskrifter og design m.v.

Du behøver ikke lave en national Designbeskyttelse først, men kan blot vælge hvilke lande du vil.

Det koster DKK 1.246,- plus tillæg for ekstra designs og gebyrer at fornye dine design.

Industrielt Design Patent med designbeskyttelse i 2D og 3D

Hvad er et industrielt design? I en juridisk forstand udgør et industrielt design det ornamentale eller æstetiske aspekt af et produkt. Et industrielt design kan bestå af tredimensionale træk, såsom formen af ​​en artikel eller todimensionale træk, såsom mønstre, linjer eller farve.

Hvilken slags beskyttelse tilbyder et industrielt design? Ejeren af ​​et registreret industrielt design eller et designpatent har i princippet ret til at forhindre tredjeparter i at fremstille, sælge eller importere genstande, der bærer eller udviser et design, der er en kopi eller i det væsentlige en kopi af det beskyttede design, når Sådanne handlinger udføres til kommercielle formål.

Hvilke slags produkter kan være omfattet af industriel designbeskyttelse? Industrielle design anvendes på en bred vifte af produkter af industri og håndværk: fra pakker og containere til indretning og husholdningsartikler fra belysningsudstyr til smykker og fra elektroniske enheder til tekstiler. Industrielle designs kan også være relevante for grafiske symboler, grafiske brugergrænseflader (GUI) og logoer.

Hvordan beskyttes industrielle designs? I de fleste lande skal et industrielt design registreres for at være beskyttet under industriel designlov som et “registreret design”. I nogle lande er industrielle designs beskyttet i henhold til patentlovgivningen som “design patenter”.

Industriel designlovgivning i nogle lande giver – uden registrering – tids- og anvendelsesområde begrænset beskyttelse til såkaldte “uregistrerede industrielle mønstre”.

Afhængig af den særlige nationale lovgivning og arten af ​​design kan industrielle designs også beskyttes som kunstværker i henhold til lov om ophavsret.

IP og Ophavsret er et særligt område vi har en særlig ekspertise i. I Metropol International og via vore partnere er der ført mange sager om krænkelser og alle er vundet via fogedretten og skifteretten i hele EU og USA.


Kontakt os på telefon 32177777 lokal 240 for mere information.

Designbeskyttelse med eksempler:

Pallini® er et godt eksempel på Produktdifferentiering gennem branding og designpatenter. For nogle år siden sagsøgte selskabet et rivaliserende italiensk firma, der havde kopieret designet af flasken af ​​deres “Mistrà Pallini” likør. Pallini® vandt naturligvis sagen og blev tillige tildelt betydelige skadeserstatninger af retten, som modparten måtte betale. Dertil skulle alle omkostninger betales af krænkeren.

Virgilio og Micaela Pallini, der repræsenterer den 4. og 5. generation af den traditionelle italienske familievirksomhed I.L.A.R., har vundet utallige priser og kan dateres tilbage til 1875.

Dets aktiviteter i Rom omfatter produktion og distribution af en bred vifte af spiritus, frugtsirup samt import og distribution af spiritus på det Sydeuropæiske marked. Virksomhedens hoved varemærke er Pallini®. Kvaliteten af ​​de fremstillede likører har været sådan, at varemærket Pallini® er blevet synonymt med ekspertise og faglig dygtighed både i destillation af anislikører og alkoholfrie drikkevarer (sirupper). Ved hvert nyt produkt design designbeskyttes varen og der udtages tillige et registreret varemærke for produktet.

De Industrielle Designregistreringer benyttes til at beskytte vigtige design funktioner i flaskerne (etiketter, tilbehør og emballage). For I.L.A.R. er intellektuelle ejendomsrettigheder afgørende for at beskytte sine produkter og mærker. Nationale og internationale varemærkeregistreringer er afgørende for både kommerciel diffusion og vedligeholdelse af en høj standard af eksklusivitet over hele verden.

Pallini benytter det samme IP MANAGEMENT som Metropol udbyder, til løbende kontrol af varemærkedatabaser, messer, handelsblade, og salgsagenturer mv, med det formål, at forhindre overtrædelse af IP rettigheder over hele verden.


Lidt tal og statistik for Industrielle Designs og hvilke lande som er medlemmer of udbredelsen i anvendelsen af industrielle designs

Medlemslande (Opdateret pr. 13/06/2018:)

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Hent til din egen computer [76.87 KB]

Her er toppen af designere der beskytter sine produkter i 2016:

Her kan du se hvilke firmaer der benytter industrielle designs. Der er mange lande som endnu ikke er medlemmer, og mange som er på vej. Fra disse lande f.eks. KINA er der mange der bestiller industrielle designs via andre lande f.eks. PC/Server producenten Lenovo.

Vi henviser til ovenstående advokater og og har et samarbejde med andre førende advokatfirmaer i Danmark, alt efter den ekspertise, som den enkelte advokat besidder.

Ring 32177777 lokal 255 hvis du ønsker at høre mere om mulighederne. Spørg os – så får du råd… Mangler du Design ingeniører og designere til dine opgaver kan vi formidle kontakt til dem som er specialister indenfor det felt du ønsker.

Læs mere om Designloven:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Hent til din PC [202.95 KB]


Krænker du andre designs?
640.000 designbeskyttelser gælder i Danmark.
Er du sikker på, at du ikke overtræder 1 af dem?
Ring 32177777. Spørg os – så får du råd.

Læs om Immaterielle rettigheder såsom patenter, brugsmodeller, varemærker og f.eks. 3D Designbeskyttelse

Som en effektiv juridisk beskyttelse kan man næsten altid opgradere sine copyright / ophavsret rettigheder til egentlig offentlig noteret IP ret. Det sker via en advokat og/eller via offentlige registre. Det kan f.eks. være ved at lave et varemærke, der beskytter både dit firmanavn og dit logo på samme tid.

Scroll to Top