JPMorgan siger at institutionelle investorer erstatter guld med kryptovaluta

Det skifte som mange har ventet, at udskifte Guld med Bitcoins, startede sidste efterår“ er begyndt at vende tilbage i de seneste uger,” siger adm. direktør hos JPMorgan, Nikolaos Panigirtzoglou.

Dette fremgår af en skrivelse til hans klienter i starten af oktober.

Nikolaos Panigirtzoglou er af de administrerende direktører hos J.P. Morgan. Han arbejder fra London med fokus på Global Market Strategy. Han redigerer den ugentlige publikation Flows & Liquidity, en af J.P.Morgans flagskibspublikationer. Han sluttede sig til JPMorgan i 2004. Før hans ankomst arbejdede han som finansøkonom i Bank of England. Panigirtzoglou modtog en ph.d. fra Queen Mary University of London, en kandidat i økonomi fra London School of Economics og MSc i økonomi og finans fra Warwick Business School. Hans arbejde er blevet offentliggjort i top akademiske tidsskrifter som The Journal of Finance and Management Science.

“Bitcoins trækker som en inflationssikring” og trækker de institutionelle investorer tilbage til kryptomarkedet,”

skrev JPMorgan’s Nikolaos Panigirtzoglou i et notat til bankens kunderDe institutionelle investorer, som er toneangivende, har siden efteråret investeret i Bitcoins i 2020 og også i starten af dette år 2021 indtil sommerferien. Herefter gik de en overgang tilbage til guld. Men nu lader det til at der igen er frygt for inflation og så søger disse mod de meget højere afkat indenfor kryptovaluta.

Hvorfor overhovedet beskæftige sig med hvad det institutionelle marked foretager sig? Som svar er at dette marked altid er en konservativ pegepind for hvor markedet vil bevæge sig hen.

JPMorgans chef begrunder det med følgende fakta:

  1. “Der er foreløbige tegn på, at det tidligere skift fra guld til bitcoin set i det meste af 4. kvartal 2020 og begyndelsen af 2021 er begyndt at genopstå i de seneste uger,” sagde han.”
  2. Bitcoin -priserne er steget over $ 50.000 for nylig og steg 85% i år.
  3. Prisen på Ether, den indfødte valuta for Ethereum blockchain, er steget 393% år til dato.
  4. I mellemtiden svinger guldpriserne under $ 1.800 pr. Ounce og falder 6,5% i 2021.
  5. Panigirtzoglou pegede på “guldets manglende reaktion i de seneste uger på øget bekymring over inflationen” som en mulig drivkraft for tilbagevenden til bitcoins.

Guld ses ofte af investorer som en afdækning mod inflation på grund af den opfattelse, det beskytter købekraft og evnen til at levere forsvar under markedets uroligheder.

Danmark er langt bagefter mens Malta og Luxembourg fører an indenfor lovgivning om kryptovaluta

Mens Finanstilsynet og regeringen herhjemme advarer mod kryptovaluta som helhed, ser mange andre lande forskelligt på dette. Senere i år eller primo 2022 kommer der dog det første EU direktiv (MICA) om regulering af Kryptovaluta. Mens vi venter på dette, er vi vidne til mange nye milliardærer og millionærer og medierne viser historier om børn der miner kryptovaluta og tjener mere end mange danske familier til sammen.

De fleste større banker i verden har allerede mining på bl.a. Island og udviklet egne apps og systemer og håndterer dagligt kryptovaluta transaktioner. Så samlet set er Danmark en del bagefter på dette område.

De fleste krypto investorer flytter ud af Danmark som konsekvens af 54% beskatningen og at Skattestyrelsen kræver Fifo metode og kun 27% fradragsmuligheder. Dermed er Kryptovaluta ikke ligestillet med f.eks. Kurs Gevinstloven. I mange sager der verserer i Skattestyrelsen er det tillige bevist at kun få opnår fradraget, hvis man ikke kan præstere en omfattende dokumentation. Denne dokumentation kan vi levere, men man skal huske at medtage kryptovaluta indtægter på selvangivelsen hvis man ikke investerer fra et selskab og flytter fra Danmark.

I konkrete sager fra eKapital, som er Skattestyrelsens håndtering af kryptovaluta fremgår det at det i praksis er svært at opnå fradrag, især hvis man har flere wallets, der er sket en staking, at man skifter fra en mønt til en anden, eller at man har flyttet kryptopenge mellem kryptobørser.

Kryptovaluta udbredelsen stiger dag for dag og forventes at stige kraftigt i de kommende år

JPMorgan, der er verdens 6. største bank, kun overgået af 4 kinesiske banker og en japansk bank, har selv udviklet sin egen møntfød indenfor kryptovaluta og som mange andre top banker, bedriver banken både mining og udvikling af apps og backend software til at fortsætte bankens drift med flere og flere aktører og partnere indenfor kryptovaluta.

Som det er nu er kryptovaluta meget fluktuerende og i meget høj kurs og almindelig valuta er meget stabilt, men i en situation hvor guld tiltroen og de institutionelle investorers tro på guldstigninger forsvinder så kan det have konsekvenser for både valutakurser og et yderligere spænd mellem kryptovaluta og almindelige penge.

Frygten for inflation trækker store politiske linjer, for hvis kryptovaluta kan være med til at trække inflationen i den forkerte retning, vil der komme fælles tiltag for at gøre Kryptovaluta ulovlig. Omvendt stiger pengemængden konstant hvilket mange ser som et tegn på at vi er på den vej allerede.

Det konservative Fidelity Investment spår $ 100.000 i bitcoin kurs hvilket giver grund til optimisme

En af verdens største rådgivere på området for alle typer af investeringer siger at Bitcoin kan ramme $ 100.000 i de næste par år. Kilden er siger Fidelity Investments. Bitcoin når måske ikke $ 100.000 i slutningen af 2021, som nogle investorer håber, men kryptovalutaen kan nå dette mål om et par år, sagde Fidelity Investments -direktør for den globale makro Jurrien Timmer i morgennyhederne.

Fidelity Investments Inc., er et amerikansk multinationalt finansielt serviceselskab med base i Boston, Massachusetts. Virksomheden blev etableret i 1946 og er en af de største kapitalforvaltere i verden med 4,9 billioner dollars i aktiver under forvaltning (2020) og en samlet kundeaktivværdi på 8,3 billioner dollar. Fidelity Investments driver et mæglerfirma, administrerer en stor familie af investeringsforeninger, leverer rådgivning om fonde og investeringer, pensionistydelser, indeksfonde, formueforvaltning, kryptovaluta, udførelse og clearing af værdipapirer, aktivopbevaring og livsforsikring.

Vil du videre mere så ring 32177777 og tryk 240 under velkomst.Kilde og kredit til fotos/illustrationer: JPMORGAN.COM og FIDELITY.COM

Seneste nyheder fra Advokat og Revisor Samvirket:

Aftaleret

Ny gruppefritagelse for vertikale aftaler i konkurrencesager træder i kraft

Ny gruppefritagelse for vertikale aftaler i konkurrencesager træder i kraft Om vertikale aftaler indenfor konkurrencesager EU-Kommissionens nye gruppefritagelse for vertikale aftaler i konkurrencesager og offentliggjort retningslinjer træder i kraft i dag. Gruppefritagelsen indebærer, at aftaler, når særlige betingelser er opfyldt, kan fritages fra konkurrencereglerne. Det gælder vertikale aftaler mellem virksomheder, for eksempel mellem en producent og en …

GDPR Millionbøde til Gyldendal

Datatilsynet markerer skarpt at data ikke må opbevares “længere end nødvendigt” i en ny indstilling til Politiet. Datatilsynet anmelder nu Gyldendal til politiet og indstiller til en bøde på 1.000.000 kr. for at opbevare oplysninger om 685.000 bogklub-medlemmer længere tid end nødvendigt. På baggrund af et tilsynsbesøg hos Gyldendal A/S har Datatilsynet anmeldt virksomheden til politiet og …

Forsvarsadvokater vil stævne ministerium for at bruge ulovlige teledata

Debatten om logging og overvågning af danskerne fortsætter. Senest er det teleoplysninger hvor forsvarsadvokater kritiserer regeringen for at bruge ulovligt indhentet teledata. En række Forsvarsadvokater anklager nemlig Justitsministeriet og anklagemyndigheden for at bruge ulovligt indhentede teledata. Samtidig varsler advokaterne et opgør, som kan have ”uoverskuelige konsekvenser”. I Holbæk er det første juridiske skridt taget. Det skriver …

Tyske skattemyndigheder giver Skattestyrelsen adgang til data fra ”Dubai Leaks”

Det såkaldte LEAK kaldet DUBAI LEAKS, har konsekvenser for danske borgere, hvis der er ikke selvangives ejerskaber af bankkonti, investeringer, indestående på kryptovaluta børser eller ejendomme tilknyttet Dubai eller Emiraterne som helhed. Vi har aldrig solgt selskaber i Dubai, men agerer ofte Skatterådgiver for danskere der er forskellige årsager har taget ophold i Dubai. Endelig er …

Historieskrivning: hvidvask af knap 30 milliarder giver 8 års fængsel i 2 domme

Denne historie har i hvert fald Danmarks største hvidvasker der står som bagkvinde for hvidvask igennem Danske Banks tidligere Estland-filial. Kvinden har tilstået at hun har forsøgt at hvidvaske de næsten 30 milliarder kroner. Den 49-årige Camilla Christiansen er blevet dømt for hvidvask af særlig grov beskaffenhed. Camilla Christiansen erklærede sig allerede skyldig i sidste uge, …
Copenhagen

København er den bedste by at bo i, for femte gang..

Renere luft, gode cykelstier og nye restauranter hver uge. Det er nogle af de ingredienser, der gør København til verdens bedste by at bo og leve i. For femte gang kårer det internationale magasin Monocle København som ”Most livable city”. Livsstilsmagasinet Monocle kårer hvert år de 25 bedste byer at bo og leve i, og København …

Beneficial owner sagskomplekset dømmes til betaling af kildeskat på renter

Det følger af en dom fra Vestre Landsret med Sagsnr. BS-12/2012-VLR, BS-13/2012-VLR og BS-30/2012-VLR 4. afdeling Man kan læse mere her om vor omtale om Beneficial Owner sagerne Vestre Landsret har den 19. maj 2022 afsagt dom i tre sager i ”beneficial owner”-sagskomplekset. Dommen tager stilling til, om der skal betales kildeskat i Danmark af renter betalt …

270.000 personligt ejede virksomheder slipper for de nye bogføringskrav i den nye Bogføringslov

Som en del af “Danmark Kan Mere I” fremlagde regeringen et ønske om, at lave den største enkeltstående administrative lettelse for danske virksomheder, der nogensinde er målt. I torsdags blev automatisk erhvervsrapportering så stemt igennem i Folketinget. I Danmark bruger små og mellemstore virksomheder over 30 mia. kr. årligt i arbejdstid på fakturahåndtering, bogføring og indberetning …

Er du klar til NIS2 og krav om kryptering? – bøderne er lige steget til 10 millioner euro

Lovkravene i NIS2 vil i modsætning til NIS1 af 2016 bl. a. omfatte flere private virksomheder indenfor en række områder. Der er derfor stort fokus på de endelige detaljer som nu ligger klar. NIS2 Loven kommer til at få betydning for en række sektorer, der ikke har været omfattet af forgængeren, NIS1. Nu skal alle private virksomheder indenfor fødevaresektoren, spildevandssektoren, …

Skattestyrelsen har besluttet at anke ØL dom til Højesteret med milliardkrav

Skattestyrelsen skriver i dag at de vil gå hele vejen til Højesteret i sagen mod advokatfirmaet Bech-Bruun med et erstatningskrav på over en milliard kroner. Det oplyser Skattestyrelsen i en pressemeddelelse i dag. Der kom et umiddelbart punktum i sagen i slutningen af april, da Østre Landsret frifandt advokatselskabet. Her besluttede tre dommere nemlig, at Bech-Bruun ikke skulle betale erstatning i forbindelse …

Dansk erhvervsliv er ramt hårdt af stigende priser på hele 37,4 procent

De stigende priser for erhvervslivet ventes at ramme forbrugerne. Det skriver Finans idag. Tal fra Danmarks Statistik viser nemlig, at producent- og importpriser for varer er steget 37,4 procent i april sammenlignet med samme måned forrige år. Dette er den højeste prisstigning siden 2005. Dertil kommer at 63 procent af detailvirksomhederne meldt ud, at prisstigningerne vil blive sendt …

Mangel på arbejdskraft gør at mange rekrutteringsfirmaer melder udsolgt

Set i lyset af rekordvækst på ikke mindre end 4,7% i 2021 jf. https://metropolinternational.com/historiske-store-afkast-for-dansk-oekonomi-sender-os-i-verdenseliten/ er det blevet meget nemmere at få job. På trods af Corona skal vi helt tilbage til 1994 for at finde fortilfælde. Seneste opgørelse fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering: StillingsbetegnelseForgæves rekrutteringerForgæves rekrutteringsforsøg i procentRengøringsassistent768032%Social- og sundhedsassistent725040%Social- og sundhedshjælper469041%Butiksassistent464025%Chauffør, fragt, distribution, blandet kørsel452045%Lager- og logistikmedarbejder440035%Kok427044%Pædagog350030%Sygeplejerske327043%Tømrer320047%Kundeservicemedarbejder279022%Køkkenmedhjælper274029%Elektriker261042%Handicaphjælper259042%Butiksmedhjælper254035%Tjener237043%Mekaniker212032%Assistent …

Lov om ændring af selskabsloven, årsregnskabsloven og forskellige andre love

Ændringerne der træder i kraft 01.07. allerede var ventede og omhandler kønsfordeling, nominees og udenlandske aktieejerers muligheder for at eje danske virksomheder samt udenlandske virksomheders muligheder for at have en filial i Danmark. Selskabsloven og årsregnskabsloven ændres allerede 01/07 der handler om bl.a. afskaffelse af gensidighedskravet, Måltal og nominees Folketinget har i dag vedtaget ændringer til selskabsloven, …

Nye skattesatser for Befordringsfradrag og km-penge forhøjes ekstraordinært SØNDAG SIDSTE DAG !

(((UPDATE: Skattestyrelsen skriver at op mod 200.000 glemmer kørselsfradraget så husk inden 01.05.2022))) Så er det vedtaget med virkning fra 1. maj 2022 at satsen for det almindelige befordringsfradrag mellem hjem og arbejde samt satsen for skattefri befordringsgodtgørelse hæves ekstraordinært. Det er Skatterådet der helt særligt og ekstraordinært har hævet satserne for befordringsfradrag og satsen for skattefri …

Dubai LEAKS omhandler 100 danskere der nu skal undersøges for Skattely konstruktioner

Der kan forventes at Skattestyrelsen tager Skatteforvaltningsloven §27, stk. 1,5 der siger at hvis man handelet med fortsæt eller groft uagtsomt så kan der være tale om dobbelt og trippelbeskatning, bøde og/sigtelse fra Politiet, når det endelig krav er opgjort til afgørelse i Skattestyrelsen. Samme adfærd har Skattestyrelsen ved CEBIS og Money-Transfer projekterne anvendt i …

Inflationen stiger fortsat i Danmark og EU

Danmarks Statistik har undersøgt hvordan det står til med inflationen og har tal klar som regel i slutningen af en måned for den forrige måned. I artikler med brede tabeller benyttes bredt format der afviger fra det normale udseende på vor hjemmeside. Brede tabeller fra Danmarks Statistik kan derfor ikke altid ses på en Smartphone. EU-harmoniseret forbrugerprisindeks …

Forbud mod at spørge til ansøgers alder jf. opdatering i dag af Forskelsbehandlingsloven

Det er nu ulovligt at spørge til en kandidats alder. Det er vedtaget den 22. marts 2022 i Folketinget vedr. en ændring af lov om forbud mod forskelsbehandling på arbejdsmarkedet m.v.I daglig tale kalder vi denne for Forskelsbehandlingsloven. Forskelsbehandling, favorisering og diskriminering er forbudt i Danmark og de fleste sammenlignelige lande. Hele ændringsforslaget er i sin …

Forening taber logningsagen i Højesteret på grund af fejl i sagen

Det helt store samtale emne, nemlig om vi skal overvåges af Staten er foreløbig tabt. Der var på forhånd lagt op til at Foreningen Ulovlig Logning, kunne have vundet sagen. Det er sådan at Danske domstole er sat til at afgøre tvister, og ikke komme med redegørelser om menneskerettigheder. Derfor burde foreningen Ulovlig Logning have søgt …

Historiske store afkast for dansk økonomi sender os i verdenseliten

Det går godt for Danmarks økonomi, vort husholdningsbudget bugner af gode nyheder. På trods af Corona skal vi helt tilbage til 1994 for at finde fortilfælde. De fleste økonomer havde forventet en moderat vækst på ca. 2% men økonomien er i topform og det viser sig at resultatet var en fordobling af forventningerne. De fleste ville …

Nyhed: Folketinget udskyder fristen for virksomheders årsrapporter

OPDATERET 17-03-2022 Danske virksomheder får mulighed for at udskyde deres indberetning af årsrapporten i år. Fremover vil fristen være permanent forlænget til seks måneder. Der skal være tid til at tjekke både sorte og røde tal i danske virksomheders årsrapporter for 2021 oven på endnu et år, der i perioder har været præget af corona. Derfor vil …

Grøn omstilling har en milliardpulje der mangler ansøgere

Mange virksomheder har mistet appetitten på den grønne milliardpulje. Derfor er der åbent for ca. 750 millioner der mangler at blive ansøgt for. Nogle mener at kravene er for svære at gennemskue, men det er nemt at ansøge og så er det op giverne om man får pengene, der tillige har slækket på kravene for …

Grønnne regnskaber bliver formentligt et krav for investorer, investeringsforeninger og pensionskasser i hele verden

Danske investorer og pensionskasser skal sikre at sorte virksomheder ikke bliver til et tab for investorerne. Dette er fordi der i særdeleshed nu investeres i grønne løsninger der allerede har implementeret CO2 neutrale og naturbevarende løsninger med fokus på biodiversitet i virksomheder, kommuner og staten.Vi oplever i stigende grad en verden af investorer der spørger …

Schrems II dom: Datatilsynets vejledning handler om tredjelands-overførsler

Datatilsynet har endelig udgivet den længe ventede cloud-vejledning, der blandt andet ser på mulighederne for tredjelandsoverførsler efter Schrems II dommen. En vejledning uden gennemgang af SCHREMS II dommen ville være vildledende. Derfor er der et afsnit om dommen og en gennemgang af overførsler til USA, samt de problemstillinger, der følger med, når man vælger en cloud-leverandør …

To revisorer fra Revisorfirma Deloitte får bøder på 200.000 kr.

Det juridiske efterspil er stadig i fuld gang, efter OW Bunker-koncernens konkurs i 2014. Retten i Lyngby er kommet frem til, at de to revisorer hver skal betale bøder til Revisornævnet for fejl i forbindelse med værdiansættelsen af forskellige dele af koncernen op til OW Bunkers børsnotering i 2014. Tidligere har Erhvervsstyrelsen udtryk stor utilfredshed og der …

Spionchef er kommet hjem men ikke renset

Normalt vil vi ikke kommenterer på ansættelsesret for kendte personer, men der er i den omtalte sag, klare paralleller til ehvervslivets topkontrakter som vi ofte hører om i pressen og i denne forbindelse kan vi jo så ikke kende den ansættelseskontrakt som Lars Findsen er reelt ansat under.Tager vi det for pålydende at den ikke …

Fradrag i virksomheder

Det er aldrig nemt at være selvstændig, eller at have en virksomhed med mange ansatte. Det kræver flere uddannelser vi ikke har og evner som er tværfaglige. Selvstændige skal med andre ord kende til skatteregler, markedsføring, psykologi, revisions og bogføringsrutiner samt kunne administrere orden og samtidigt være en god sælger.Vi har sjældent set en …

Cyberkriminalitet kostede 40.000 milliarder kroner i 2021

Det er et beløb mange virksomheder ikke vil kunne betalte. De 40.000 milliarder kroner er mere end hele USA’s statsbudget for hele 2022. Det er mere end 25 millioner kroner pr. virksomhed der blev ramt. Det skriver ICARE.DK i en Ransomware nyhedsartikel med hele rapporten fra World Economic Forum. Icare anbefaler penetrationstest i tillæg til Firewall …

Ny bogføringslov giver stramninger, digital bogføring og krav om revisor

Nu er det slut med ringbind og fysiske bilag, siger den ny Bogføringslov Vi er glade for vi får lige pludselig 100M2 mere plads og mange flere kunder. Men det er altså først 01/01/2023 den nye bogføringslov træder i kraft. Loven som er diskuteret her i julen og det nye år, stiller nemlig en hel række …

Boligejere kan spare 100.000,- pr. million ved en skrå låneomlægning

Det lyder måske for godt til at være sandt, men det er det ikke. Boligejere med visse typer af lån f.eks. 0,5 pct.-lån kan nu både skære markant i restgælden og samtidigt sikre sig en lavere månedlig ydelse. Det er ikke sjælendt at disse muligheder opstår, men det er muligt nu. Det er en overset finte. …

Domsdatabasen er åben efter flere forsinkelser og budgetoverskridelser

Danmarks Domstole har offentliggjort en database med afgørelser fra flere domstole. Danmarks Domstole har gennem sit udviklingsprojekt endelig fået åbnet Domsdatabasen for offentligheden. Der er jo adgang til retssager i Danmark, som udgangspunkt, men det har reelt været upraktisk at bede retterne om domsudskrifter m.v. Det behøver man ikke mere nu. Nu kan du søge og …

Vejledning til årsafslutning og selvangivelser for årsregnskabet 2021

Det er fint med en tjekliste for 2021 når du kommer til din årsafslutning og indberetning af regnskab til Erhvervsstyrelsen og indsendelse af selvangivelse til Skattestyrelsen. Deadlines: For selskaber skal du senest 5 måneder efter regnskabsårets afslutning indsende regnskab til Erhvervsstyrelsen og Selvangivelse til Skattestyrelsen. Hvis dit regnskabsår gik til 31/12/2021 er absolut seneste indrapporteringsdag den 31. …

Skat går i gang med at kontrollere transaktioner på MobilePay

MobilePay er populært i Danmark og mange bruger det f.eks. til tilbagebetaling af lån, eller betaler en vens husleje m.v. Men dette kan give bagslag for nu vil Skattestyrelsen tjekke disse transaktioner hvis du er virksomhed. Skatterådet har nemlig giver Skattestyrelsen tilladelse til at kræve data udleveret med med oplysninger om betalingerne. De datasæt vil Skattestyrelsen nu …

Lovforslag kan ændre flere virksomheder på moms/skatteområdet

Skatteministeriet har igår sendt et lovforslag til høring vedr. nogle ændringer på momsområdet.Hensigten med dette lovforslag, omfatter en præcisering af de eksisterende love. Dertil kommer en compliance med EU reglerne, specifikt forhold til EU-retten. Dertil kommer at ministeren mener, at det vil lette noget af det administrative arbejde, for både danske virksomheder og forbrugere. Vi har …

JPMorgan siger at institutionelle investorer erstatter guld med kryptovaluta

Det skifte som mange har ventet, at udskifte Guld med Bitcoins, startede sidste efterår“ er begyndt at vende tilbage i de seneste uger,” siger adm. direktør hos JPMorgan, Nikolaos Panigirtzoglou. Dette fremgår af en skrivelse til hans klienter i starten af oktober. Nikolaos Panigirtzoglou er af de administrerende direktører hos J.P. Morgan. Han arbejder fra London …

Whistleblower rådgivning: Om mindre end 2 måneder skal du være klar på Whistleblower loven, er du det?

Hvad er en Whistleblower? Betegnelsen whistleblower er engelsk og stammer fra den de engelske bobbies (politimænd), som blæser i fløjten når de observerer en lovovertrædelse eller behøver hjælp. En whistleblower er en betegnelse for en person, der oplyser om kritisable eller ulovlige forhold i selskaber, organisationer eller offentlige institutioner. Det kan være ansatte, partnere eller leverandører …

Skat i tal – om andelen af personskat og selskabsskatter

Skatteministeriet har udgivet årets oversigt over provenu, altså indtægter fra private og erhvervslivet. Oversigten er opdelt over provenuet af indkomstskatter i årene 2014-2021 og igen fordelt på de enkelte skattearter De samlede indkomstskatter omfatter en række skatter, der udskrives på forskellige indkomstgrundlag. Det største provenu kommer fra skatter, der udskrives på grundlag af de indkomster, der indgår …

Pandora Leaks – verdens største leaks fra 14 udbydere af offshore selskaber

Pandora Leaks, er formentlig verdens største hackingsag, idet der er flere millioner af dokumenter fra Ransomware hackere er samlet fra flere lande. En del af Leaket ligger på Darkweb, som vi har kigget igennem. ISIJ udfører dog ikke hacking selv men er en journalist gruppe der inviterer til, at man kan sende leaks til dem. …

Husk IVS opgradering til APS skal ske senest 15/10/2021. Du kan forsætte som APS også selvom du har underskud eller negative frie reserver

IVS til ApS omregistrering skal ske senest 15/10/2021 Husk at omregistrere dit nuværende iværksætterselskab til et anpartsselskab inden den 15. oktober 2021. Ellers kan det koste dyrt med tvangsopløsning og udmelding af kurator. Du behøver ikke vente for der spås travlhed hos alle landets revisorer.Den gode nyhed er at hvis du har negative frie reserver skal …

5 banker får påbud. Robotrådgiveren skal kunne afdække kundernes behov, viden og økonomi ordentligt

Finanstilsynet har undersøgt, hvordan seks bankers egnethedstests sikrer, at investeringer passer til kunderne. Overordnet er testene udført tilfredsstillende. Men bankerne skal blive bedre til at kontrollere egnethedstests og -erklæringer, som er udført af investeringsrobotter. Undersøgelsen fører til påbud til fem banker. ”Det er central element i egnethedstesten, at banken danner sig et klart billede af kundens …

Websteder kan blokeres som straf, også selvom påbud overholdes, hvis man sælger usikre varer i sin webshop

FOTOKREDIT: SIK.DK (C) med tilladelse fra Sikkerhedsstyrelsen. Fremover kan vi se frem til blokeringslister over websteder som ikke overholder dansk eller europæisk standard. Det nye våben mod varer der ikke overholder sikkerheden er fremover internetblokering. Disse blokeringslister skal blokeres af internetudbyderne i Danmark. Selvom det er meget let at undgå bruger man nu dette princip, fremfor oplysning. …

Dansk producent af beskyttelsesglas vinder strid i retten: ”Panserglas” er et beskyttet varemærke selvom de alene ejer PanzerGlas(R)

”Panserglas” er et beskyttet varemærke og ikke en betegnelse for et beskyttelsesglas til smartphones. Hinnerup-virksomheden PanzerGlass A/S fik i dag medhold i Sø- og Handelsretten, der nu har afsagt dom i en sag om uretmæssig brug af ordet ”panserglas”. Kendelsen afgører hvor tær man må komme på et andet varemærke, hvadenten det er et ordmærke, eller …

Erhvervslivets milliardlån udfases med udvidelse af perioden for afdragsordninger hos Skatteforvaltningen til 24 måneder.

Et bredt flertal af Folketingets partier er blevet enige om at udskyde tilbagebetalingsfristerne for to coronalån til 1. april 2022. Samtidig udvides perioden for afdragsordninger hos Skatteforvaltningen til 24 måneder. Regeringen er sammen med et bredt flertal i Folketinget (Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance og Alternativet) …

Voyager Digital køber det danske Kryptovaluta selskab Coinify

Efterspørgslen fortsætter med at vokse for kryptoinvestorer for betalinger med digitale aktiver, siger handelsplatformen Voyager Digital Ltd., et Nasdaq børsnoteret firma, beliggende i Canada. Derfor har de erhvervet den danske kryptobetalingsplatform Coinify beliggende i Herlev ved København. Prisen for den danske viskomhed landede på en aftale til 85 millioner dollars for 100% af aktierne.Voyager Digital …

TOP10 Ransomware undersøgelse viser 51% stigning i angreb fra Ransomware grupper

Ransomware rapport viser mange nye informationer »Der er mange faktorer bag den seneste stigning i ransomware, men et faktum er fortsat; Jo flere organisationer, der er og tvinges til at betale, jo mere blod på tanden har ransomware-grupper for at starte angreb« Det siger en halvårlig rapport fra Sonicwall. De opgør i denne rapport mængden af …

GDPR bøde på 5.550 millioner (5.55 milliarder) kroner

Både i Danmark og i udlandet overholdes GDPR forsat ikke I dag har Datatilsynet i Luxembourg (der kaldes for CNPD) givet Amazon en rekordstor GDPR bøde af den nette sum af den hidtil største GDPR-bøde 5.550 millioner kroner (5.55 milliarder kroner) Det oplyser de fleste medier her til morgen bl.a. den Brittiske avis The Guardian. Denne store …

11,6 milliarder fra EU Genopretningsfond til Danmark for grøn omstilling og 24,5% til digitalisering

Godkendt dansk genopretningsplan indeholder EU-milliarder til digitalisering Planen for en grøn genstart af dansk økonomi er blevet godkendt af EU. Planen sender 11,6 milliarder kroner i retning af Danmark, og 24,5 procent er øremærket til digitalisering – størstedelen dog indtil videre gennem et skattefradrag. De 27 finansministre fra EU-landene har sagt ja til finansminister Nicolai Wammen (S) …

5.600 milliarder i EU genopretningsfonden er en historisk mulighed for danske virksomheder

Udenrigsministeren kalder de danske virksomheder “Pengene fra den EU’s genropretningsfond udgør en unik eksportmulighed for Danmark” så enkelt lyder det fra udenrigsministeren. Også på det digitale område, er der initiativer på vej. 5.600 milliarder kroner, er det beløb, som EU har givet til genstarte en lidende europæisk coronaøkonomi. Pengene er også en unik mulighed for danske virksomheder …

Youtube vinder i EU’s Højesteret vedr. kunstneres indhold og rettigheder

Atter vinder Youtube i en domstol, her som et led i de mange retssager mellem EU og Youtube og Google. EU’s Højesteret er nemlig netop afgjort til fordel for Google og dermed Youtube. »As currently stands, operators of online platforms do not, in principle, themselves make a communication to the public of copyright-protected content illegally posted …

Regler for beskatning af FRI BIL bil ændres pr. 1. juli 2021

Fri bil Folketinget har vedtaget en række lovændringer, som har betydning for beskatning af fri bil med virkning pr. 1. juli 2021 og løbende over de kommende år frem til 2025. 9. februar 2021 Der sker en ændring af satserne for beregning af den skattepligtige værdi på grundlag af bilens pris/anskaffelsessum, som får mindre betydning. Derudover kommer der …

Frister for årsregnskaber er udsat til 30.06.2021 og selskabets selvangivelse til den 31.07.2021

Der er fra regeringens side lagt lidt ekstra på årsregnskabsfrister og for indsendelse af oplysningsskemaet til Skattestyrelsen Virksomheder, der har helt særlige udfordringer på grund af covid-19, kan få forlænget fristen til den 31. august 2021, hvis de opfylder en række betingelser. Inden årsrapporten sendes til Erhvervsstyrelsen, skal den være godkendt på virksomhedens generalforsamling. De virksomheder, …

80 pct. af revisorregningen kompenseres ved efterkontrol (Gælder for mindre selvstændige)

Fotokredit: Folketinget/(C) Fotograf Christoffer Regild Baggrund for efterkontrol Cirka 5 pct. af de selvstændige, der fik kompensation mellem marts og juni sidste år, vil blive udtaget til efterkontrol og dermed skal have en revisor med ind over.Virksomhederne er udtaget efter parametre og risiko og væsentlighed, fx styrelsens risikoscoringsmodel og beløbsstørrelse, og vil gælde lønkompensationsordningen og ordningen for …

Originalitetskravet til veterankøretøjer bortfalder, nu er de 35 år gældende uanset om det gælder registreringsafgift, grøn ejerafgift og vægtafgift.

Regler for veterankøretøjer (35 år gamle biler) vedr. registreringsafgift, grøn ejerafgift og vægtafgift. Originalitetskravet til veterankøretøjer bortfalder 1. juni 2021, når de nye regler for registreringsafgift træder i kraft. Veterankøretøjer har hidtil haft særligt lempelige afgiftsvilkår, hvis køretøjerne var mere end 35 år gamle og fremtrådte som ved første registrering, dvs. var i såkaldt original stand. Kravet om …

Check din selvangivelse, især for kørselsfradrag for at undgå Skattesager

Her er hvad Skattestyrelsen anbefaler af fradrag og indtægter og hvad man bør tjekke for at undgå evt. Skattesager En af de vigtige ting her i livet er bogholderi, at undgå skattesager og sikre at ens selvangivelse altid er korrekt. Det er måske ikke altid hensigtsmæssigt i forhold til din tid, men det er altid bedst …

Rigspolitiet, Rigsadvokaten og Datatilsynet fastsætter bøder for manglende GDPR overholdelse

Nu kommer det til at koste helt almindelige virksomheder hvis ikke der er styr på GDPR. Ovenstående offentliggør nu en ny vejledning om fastsættelse af bøder for overtrædelser af reglerne om databeskyttelse. Datatilsynet har i samarbejde med Rigspolitiet og Rigsadvokaten udarbejdet en vejledning om beregning af bøder i sager om virksomheders overtrædelser af databeskyttelsesforordningen og -loven. Vejledningen …

Regeringen er i dag klar med udvidelsen af Corona hjælpepakken på kr. 170 milliarder kroner for at undgå tvangslukninger og konkurs

På morgenens pressemøde præsenterede Skatteminister Morten Bødskov (S) tre nye lånepakker til virksomheder for at undgå tvangslukning og konkurs for SMV og store virksomheder Pakken omfatter 170 milliarder kroner som skal ydes i form af lån til virksomheder for at undgå f.eks. tvangslukninger. Pakkerne kender vi fra de øvrige som omhandler lån i moms og a-skat, …

Ny registreringsafgift

Eksempler på beregning af registreringsafgift på nye køretøjer herunder lav-emissionsbiler præciseret. Virksomheder, der forventer at afgiftsberigtige køretøjer den 18. december 2020 eller senere. Bemærk, at dette er en ny version af nyhedsbrevet, hvor beskrivelsen af lav-emissionsbiler er præciseret. Folketinget har den 9. februar 2021 vedtaget lov nr. 203 af 13. februar 2021 som bl.a. indeholder nye regler for …

Corona Kompensation, Regeringens plan for Vinter 2020/2021 frem til 28.02.2021

Et flertal i Folketinget har tilsammen med Regeringen idag, torsdag den 17. december 2020, præsenteret aftalen om en fornyet kompensationsordning. Aftalen er målrettet virksomheder, som kompensation for den nedlukning som nu har virkning til efter nytår. Disse ordninger er bl.a. målrettet mod julens sæsonsalg, Skattelån til SMV, omstillingspulje til turisme og oplevelsesøkonomien og tillige tvangslukkede …

Betalinger afvises i hele EU 01.01.2021 for netbutikker medmindre sikkerhedsreglerne overholdes

Finanstilsynet godkendte i foråret planer for, hvilke IT-løsninger danske kort indløser partnere og pengeinstitutter vil bruge for at leve op til nye regler om øget sikkerhed for kortbetalinger på internettet. De supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv (EU) 2015/2366 omhandler en forbedring af de reguleringsmæssige tekniske standarder for stærk kundeautentifikation og sikre åbne standarder for …

Selskaber og Ejendomsselskaber får nu lagerbeskatning af ejendomme

En ny lagerbeskatning på fast ejendom er en realitet Folketinget har nu besluttet sammen med Dansk Folkeparti, SF og Enhedslisten, at indføre en såkaldt lagerskat på ejendomme. Tiltaget kommer som en del af finansieringen af den omtalte “ARNE-PENSION”. Aftalen blev indgået den 10.10.2020 og af aftaleindholdet fremgår det således at der i 2023 indføres en reel …

Skatteforvaltningslovens § 27 stk. 1 nr. 5 ”forsætligt eller groft uagtsomt”

Skatteforvaltningslovens § 26 og 27 er ofte i spil i mange skattesager. Mange danskere kommer ganske enkelt i kontakt med denne bestemmelse som kan have store personlige konsekvenser, fordi det er her, at Skat vurderer, meget sent i et forløb, om der er her at Skattestyrelsen fastsætter begreberne forsætligt eller groft uagtsomt. Skattestyrelsen kan ganske …

Oversigt over de 13 hjælpepakker for private og erhvervslivet

Her er en samlet oversigt over de muligheder som regeringen har gjort mulige. Det er bl.a. de mange tilskud til erhvervslivet vi kan anbefale og vi er naturligvis behjælpelige med revision og juridisk rådgivning i forbindelse med problemer eller hvis du ønsker at vi skal kræve pengene hjem til dig. Kontakt os gerne på 3217 7777 …

Virksomheder, der ikke har indbetalt A-skat og AM-bidrag i marts, har efterfølgende mulighed for at ansøge Skattestyrelsen om fritagelse for renter og gebyrer

For nylig vedtog Folketinget en økonomisk hjælpepakke, der i den aktuelle corona situation bl.a. udskyder betalingsfristen for virksomheders kommende tre indbetalinger af indeholdt A-skat og arbejdsmarkedsbidrag. Udskydelsen af betalingsfristen er dog først gældende for april og omfatter således ikke betalingen af indeholdt A-skat og arbejdsmarkedsbidrag for marts, hvor betalingsfristen er den 31. marts 2020 for …

Kendt butik tiltales af Politiet for overtrædelse af GDPR-lovgivningen

Efter en kontrol af Ilva’s GDPR compliance vil virksomheden nu blive sigtet af Politiet for ikke at overholde GDPR-lovgivningen. Kilden er at finde i Politiets pressemeddelelse. Dette sker efter at kontrollerne afslørende at Møbelvirksomheden Ilva opbevarede data fra 350.000 kunder uden compliance med gældende lovgivning. Jf. pressemeddelelse har Ilva ikke overholdt GDPR-lovgivningen dder trådte i kraft i …

NYHEDER FOR selvstændige, statsgaranterede lån, iværksætter hjælp. freelancer hjælp, dagpengemodtagere og sygedagpengemodtagere, lån til elever og studerende

Regeringen har sammen med alle partier i Folketinget fremsat otte nye initiativer. Disse initiativer skal være en lempelse for COVID tab som følge af bl.a. lukninger af en lang række forretninger. og for at sikre den danske økonomi og danske virksomheder. Finansministeren foreslog to nye initiativer, der skulle sikre yderligere kompensation til danske virksomheder og …

Regeringens samlede hjælpepakke pr. 18.03.2020 med bl.a. 200 milliarder kroner frigivet til banklån med kaution for virksomheder

Regeringen præsenterer støttepakke til dansk erhvervsliv Corona har store konsekvenser for dansk økonomi. Verdensøkonomien er stærkt udfordret. For at inddæmme og afbøde smitten er der taget en række initiativer, som medfører massiv opbremsning i Danmark. Regeringen er parat til at tage alle nødvendige midler i brug for at holde hånden under dansk økonomi og hjælpe danske lønmodtagere, …

Konkurs Rådgivning og regeringens 4 nye initiativer for at undgå konkurser gør at bankerne kan give 200 milliarder til statsgaranterede lån

Advokat & Revisorsamvirket holder åbent på telefon 32177777 fra 09:00-18:00 på hverdage og 12-15:00 i weekender som følge af de mange henvendelser om midlertidig finansiering, konkursrådgivning, nødplaner og håndtering af aktier, investeringer samt offshore selskaber og banker m.v.Det gør vi fordi vi allerede nu har travlt med konkurs rådgivning eller nødplaner som følge af Corona …

Medarbejdere må sendes hjem uden løn for at undgå konkurser

Dansk Erhverv og 3F har nu indgået aftale om, at medarbejdere kan hjemsendes i hotel- og restaurationsvirksomheder uden løn. Det er en direkte følge af udbruddet af coronavirus. Dansk Erhverv skriver i en pressemeddelelse, at aftalen gælder indtil videre til 29. marts, men at aftalen kan forlænges. Samme regler kommer i andre brancher Det er vor vurdering …

Refusion til arbejdsgivere i arbejdsgiverperiode og sygedagpenge til selvstændigt erhvervsdrivende fra første fraværsdag

Regeringen har fremsat et lovforslag, der udvider retten for arbejdsgivere til refusion og for selvstændige til sygedagpenge som følge af coronavirus/covid-19. Man kan følge behandlingen af lovforslaget på folketingets hjemmeside. Lovforslaget forventes færdigbehandlet tirsdag den 17. marts 2020. Såfremt det vedtages, vil vi efterfølgende sørge for, at der er vejledningsmateriale tilgængeligt.Orientering foreløbig: Refusion til arbejdsgivere i arbejdsgiverperiode …

Corona regeringsinitiativer vedr. udsættelse for 125 milliarder kroner vedr. moms, a-skat og AM bidrag

Udover Regeringens initiativer fremlagt i går til styrkelse af virksomhedernes likviditet, er der også fremlagt nogle andre initiativer til erhvervslivet. Regeringen skønner at der er en lempelse eller udskydning af skatter m.v. for 125.000 milliarder kroner. Man kan se mere på: https://politi.dk/corona der vedrører ændrede regler og lovændringer som forsøg på inddæmning af antallet af …

Garantiordning for nye lån vedr. Statsgaranterede lån til virksomheder

Garantiordning for nye lån vedr. Statsgaranterede lån til virksomheder, der er ramt af coronavirus/covid-19. Der arbejdes på at etablere en ordning, som giver mulighed for, at små og mellemstore virksomheder samt større virksomheder kan få en statsgaranti på 70 % af bankernes nye udlån til at dække driftstab som følge af coronavirus/covid-19. For at være omfattet af …

SØIK fik 79.000 indberetninger fra primært bankoprettelser, men kun 3 sager blev udtaget til kontrol

Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (Hvidvasksekretariatet) skal underrettes, hvis en mistanke om hvidvask eller terrorfinansiering vedrørende en kunde IKKE kan afkræftes. Der er indberetningspligt for virksomheder og personer inden transaktioner foretages f.eks. ved bankoprettelser eller selskabsstiftelser Virksomheder og personer, der er omfattet af hvidvaskloven, skal omgående underrette SØIK, hvis virksomheden eller personen er vidende om, …

Målrettet markedsføring på Facebook var ulovlig siger Forbrugerombudsmanden

Sagen vedrører en omsiggribende markedsføringssag om selekteringsvalg af målgrupper vedrørende Facebook markedsføring. Det var firmaet Sky Connect ApS som havde anvendt markedsføring vedrørende der hjemmeside ’Favoritlån’ som nu er ulovlig, vurderer Forbrugerombudsmanden. Det er vor vurdering at mange andre virksomheder anvender lignende ulovlig markedsføring via de samme eller andre salgskanaler som f.eks. Google Adwords. ”Uetisk, …

Hvad er hvidvask, sortvask og de præcises regler for indberetning af mistænkelige transaktioner, bankoprettelse og selskabsstiftelse

Hvad er hvidvask? Hvidvaskloven trådte første gang i kraft i 1993 som følge af et EU-direktiv (hvidvaskdirektivet). Lovens formål er blandt andet at sikre, at Danmark bidrager til den internationale kamp mod hvidvask af penge og finansiering af terrorisme. Hvidvask er i hvidvaskloven defineret som: 1) uberettiget at modtage eller skaffe sig selv eller andre del i økonomisk udbytte, der …

Storbritannien forlader EU i næste uge

Så er Brexit loven vedtaget som betyder at UK træder ud af EU i næste uge Efter en ophedet debat i det seneste år og skabt tvivl om Briternes endelige farvel, var der ingen tvivl i går aftes. Her fik den britiske premierminister, Boris Johnson, omsider godkendt loven om brexit, der betyder, at Storbritannien om …

Overholder du Markedsføringsloven der trådte i kraft den 17/01/2020?

Det nye lovforslag der vedrører markedsføringsloven er trådt i kraft. Det kan i sidste ende blive en dyr fornøjelse at overtræde loven og der er mange eksempler på dette. Generelt set skal man fra nu af indhente samtykke. Ændringer betyder at der skal foretages Ændringer af webstederÆndringer i salgs- og leveringsbetingelserÆndringer i samtykke, således at der …

Advokat Inkasso og Inkasso med konkursbegæring

En ubetalt faktura forældes som hovedregel efter 3 år hvorimod en gældsaftale der omhandler et lån i et pengeinstitut forældes efter 10 år. Får man ikke tilgodehavende indkrævet retsligt inden for 3 og 10 års fristen, efter forfaldsdato kan man ikke kræve beløbet betalt. Man skal derfor i god tid fremsende ubetalte fordringer til retslig inkasso …

Nye regler pr. 20.01.2020 vedr. fælles bestemmende indflydelse

Dette afsnit handler om, hvornår en person eller et selskab kan siges at have bestemmende indflydelse over et selskab mv. Afsnittet indeholder: Hvem har bestemmende indflydelseAktier og stemmerettigheder, der ejes af andreDirekte bestemmende indflydelseIndirekte bestemmende indflydelseKombinationen af direkte og indirekte bestemmende indflydelseFælles bestemmende indflydelse ifølge aftaleBegrænsninger i stemmerettighederAktiekapital og stemmerettigheder, som ikke skal medregnesOversigt over domme, …