JPMorgan siger at institutionelle investorer erstatter guld med kryptovaluta

Det skifte som mange har ventet, at udskifte Guld med Bitcoins, startede sidste efterår“ er begyndt at vende tilbage i de seneste uger,” siger adm. direktør hos JPMorgan, Nikolaos Panigirtzoglou.

Dette fremgår af en skrivelse til hans klienter i starten af oktober.

Nikolaos Panigirtzoglou er af de administrerende direktører hos J.P. Morgan. Han arbejder fra London med fokus på Global Market Strategy. Han redigerer den ugentlige publikation Flows & Liquidity, en af J.P.Morgans flagskibspublikationer. Han sluttede sig til JPMorgan i 2004. Før hans ankomst arbejdede han som finansøkonom i Bank of England. Panigirtzoglou modtog en ph.d. fra Queen Mary University of London, en kandidat i økonomi fra London School of Economics og MSc i økonomi og finans fra Warwick Business School. Hans arbejde er blevet offentliggjort i top akademiske tidsskrifter som The Journal of Finance and Management Science.

“Bitcoins trækker som en inflationssikring” og trækker de institutionelle investorer tilbage til kryptomarkedet,”

skrev JPMorgan’s Nikolaos Panigirtzoglou i et notat til bankens kunderDe institutionelle investorer, som er toneangivende, har siden efteråret investeret i Bitcoins i 2020 og også i starten af dette år 2021 indtil sommerferien. Herefter gik de en overgang tilbage til guld. Men nu lader det til at der igen er frygt for inflation og så søger disse mod de meget højere afkat indenfor kryptovaluta.

Hvorfor overhovedet beskæftige sig med hvad det institutionelle marked foretager sig? Som svar er at dette marked altid er en konservativ pegepind for hvor markedet vil bevæge sig hen.

JPMorgans chef begrunder det med følgende fakta:

  1. “Der er foreløbige tegn på, at det tidligere skift fra guld til bitcoin set i det meste af 4. kvartal 2020 og begyndelsen af 2021 er begyndt at genopstå i de seneste uger,” sagde han.”
  2. Bitcoin -priserne er steget over $ 50.000 for nylig og steg 85% i år.
  3. Prisen på Ether, den indfødte valuta for Ethereum blockchain, er steget 393% år til dato.
  4. I mellemtiden svinger guldpriserne under $ 1.800 pr. Ounce og falder 6,5% i 2021.
  5. Panigirtzoglou pegede på “guldets manglende reaktion i de seneste uger på øget bekymring over inflationen” som en mulig drivkraft for tilbagevenden til bitcoins.

Guld ses ofte af investorer som en afdækning mod inflation på grund af den opfattelse, det beskytter købekraft og evnen til at levere forsvar under markedets uroligheder.

Danmark er langt bagefter mens Malta og Luxembourg fører an indenfor lovgivning om kryptovaluta

Mens Finanstilsynet og regeringen herhjemme advarer mod kryptovaluta som helhed, ser mange andre lande forskelligt på dette. Senere i år eller primo 2022 kommer der dog det første EU direktiv (MICA) om regulering af Kryptovaluta. Mens vi venter på dette, er vi vidne til mange nye milliardærer og millionærer og medierne viser historier om børn der miner kryptovaluta og tjener mere end mange danske familier til sammen.

De fleste større banker i verden har allerede mining på bl.a. Island og udviklet egne apps og systemer og håndterer dagligt kryptovaluta transaktioner. Så samlet set er Danmark en del bagefter på dette område.

De fleste krypto investorer flytter ud af Danmark som konsekvens af 54% beskatningen og at Skattestyrelsen kræver Fifo metode og kun 27% fradragsmuligheder. Dermed er Kryptovaluta ikke ligestillet med f.eks. Kurs Gevinstloven. I mange sager der verserer i Skattestyrelsen er det tillige bevist at kun få opnår fradraget, hvis man ikke kan præstere en omfattende dokumentation. Denne dokumentation kan vi levere, men man skal huske at medtage kryptovaluta indtægter på selvangivelsen hvis man ikke investerer fra et selskab og flytter fra Danmark.

I konkrete sager fra eKapital, som er Skattestyrelsens håndtering af kryptovaluta fremgår det at det i praksis er svært at opnå fradrag, især hvis man har flere wallets, der er sket en staking, at man skifter fra en mønt til en anden, eller at man har flyttet kryptopenge mellem kryptobørser.

Kryptovaluta udbredelsen stiger dag for dag og forventes at stige kraftigt i de kommende år

JPMorgan, der er verdens 6. største bank, kun overgået af 4 kinesiske banker og en japansk bank, har selv udviklet sin egen møntfød indenfor kryptovaluta og som mange andre top banker, bedriver banken både mining og udvikling af apps og backend software til at fortsætte bankens drift med flere og flere aktører og partnere indenfor kryptovaluta.

Som det er nu er kryptovaluta meget fluktuerende og i meget høj kurs og almindelig valuta er meget stabilt, men i en situation hvor guld tiltroen og de institutionelle investorers tro på guldstigninger forsvinder så kan det have konsekvenser for både valutakurser og et yderligere spænd mellem kryptovaluta og almindelige penge.

Frygten for inflation trækker store politiske linjer, for hvis kryptovaluta kan være med til at trække inflationen i den forkerte retning, vil der komme fælles tiltag for at gøre Kryptovaluta ulovlig. Omvendt stiger pengemængden konstant hvilket mange ser som et tegn på at vi er på den vej allerede.

Det konservative Fidelity Investment spår $ 100.000 i bitcoin kurs hvilket giver grund til optimisme

En af verdens største rådgivere på området for alle typer af investeringer siger at Bitcoin kan ramme $ 100.000 i de næste par år. Kilden er siger Fidelity Investments. Bitcoin når måske ikke $ 100.000 i slutningen af 2021, som nogle investorer håber, men kryptovalutaen kan nå dette mål om et par år, sagde Fidelity Investments -direktør for den globale makro Jurrien Timmer i morgennyhederne.

Fidelity Investments Inc., er et amerikansk multinationalt finansielt serviceselskab med base i Boston, Massachusetts. Virksomheden blev etableret i 1946 og er en af de største kapitalforvaltere i verden med 4,9 billioner dollars i aktiver under forvaltning (2020) og en samlet kundeaktivværdi på 8,3 billioner dollar. Fidelity Investments driver et mæglerfirma, administrerer en stor familie af investeringsforeninger, leverer rådgivning om fonde og investeringer, pensionistydelser, indeksfonde, formueforvaltning, kryptovaluta, udførelse og clearing af værdipapirer, aktivopbevaring og livsforsikring.

Vil du videre mere så ring 32177777 og tryk 240 under velkomst.Kilde og kredit til fotos/illustrationer: JPMORGAN.COM og FIDELITY.COM

Seneste nyheder fra Advokat og Revisor Samvirket:

Scroll to Top