Skattesager-Eksperter

Italien inddriver 100 milliarder kroner i skattegæld, DANMARK KAN GØRE DET SAMME.

Betal nu og slip med en bøde. Dette tilbud fik italienere det havde begået skatte unddragelse til at betale ca. 111 milliarder kroner

Historien har trukket store overskrifter og noget lignende vil være en indbringende ide her i Danmark. Skatte-unddragere menes at have gemt i hvert fald 20 milliarder kroner vær i f.eks. Offshore Selskaber eller ejendomskøb i udlandet, som Skat ikke har kendskab til.

Den store succes for det italienske skattevæsen nyder Italien nu godt af i form af ekstra bevillinger fra politikere på en række områder som følge af disse ekstra skatteregninger. Gulerod syntes at virke bedre end love.

Skattemyndighederne i Italien meddeler i hvert fald, at det ser ud til at have hjulpet, fordi borgerne nu helt frivilligt har indbetalt ekstraordinært 14,9 milliarder euro i skat.

Dette er alene for det forgangne skatteår altså fra skatteåret 2015.

Det svarer tilsammen til godt 111 milliarder kroner.

Offshore-Banker, Offshore Selskaber og Offshore ejendomme menes at være hele forklaringen tilsammen med en sort økonomi

Når man sammenligner med skatteopkrævningerne året før. altså i 2014, kun modtaget 14,2 milliarder euro i forbindelse med kampagner mod skatteunddragelse.

De 14,9 milliarder euro, der kom ind i forbindelse med skattevæsnets kampagne for skatteåret 2015, er indbetalt, efter at 315.000 borgere fik et brev fra myndighederne med et tilbud om at indbetale deres gæld.

I selve brevet til borgene blev beskrevet som om at man nu havde mulighed for at rette ‘deres fejl’, som det blev formuleret. De skule blot accepterer en lille skattebøde, som man ikke kan få skattefradrag for.

111 milliarder kroner lyder af meget, men det er ikke så mange penge i forhold til det beløb, som skattevæsnet mener, at det blive snydt for hvert år. Det beløb er 90 milliarder euro årligt – omkring 671 milliarder kroner.

Arbejdsgiverforeningen Confindustria offentliggjorde i december en rapport, der havde et noget højere tal, nemlig 122 milliarder euro – 910 milliarder kroner. Confindustria repræsenterer ligesom DI/DE i Danmark ca. 150.000 virksomheder med ca. 5.4 millioner ansatte.

Næsten halvdelen af den manglende skatteindbetaling menes at være moms, der ikke er betalt. Det tilsvarende beløb herhjemme menes at være 10 milliarder kroner, som der snydes for i momssnyd hvert år.

Skatteundragelse er helt normalt i Italien

En tredjedel af de 910 milliarder kroner sættes i forbindelse med manglende skat af lønninger, og begge dele sættes i forbindelse med den betydelige sorte økonomi der forefindes i Italien, hvor kontanter er meget udbredt.

Størrelsen af den sorte økonomi, der ikke beskattes, menes også at være en af årsagerne til, at de offentlige finanser er i problemer.

De seneste tal fra Italiens gæld siger, at den ved udgangen af 2015 lå på hele 132,6 procent af bruttonationalproduktet.

Regeringen i hovedstaden Rom har erklæret, at gælden vil begynde at falde i år, men en noget mere mat økonomi og en mindre skarp pengepolitik har øget usikkerheden om, hvorvidt gælden nu også bliver mindre i år.

Italien skatteeksperter og flytning til Italien

Metropol kører hvert år en række sager med Skattemyndighederne i Italien, og mange får ekstraordinære fradrag som deres arbejdsgiver ikke har oplyst om… Se mere om Skattesager og Skatteklager.

Hvis du ønsker denne rådgivning er du velkommen til at ringe på 32177777 lokal 240 og spørg efter en Italien ekspert.

PS: Vi har flere herboende italienske revisorer, så du kan tale dit modermål med dem.

Scroll to Top