Forskudsopgørelsen kan give mange tusinde kroner ekstra for 78% alle danskere med et realkreditlån, men kun 22% har opnået besparelsen.

Et tjek af forskudsopgørelsen for 2023 kan gøre en stor forskel på, hvor mange penge de har mellem hænderne til næste år.

Det er fordi at mange har rentefradrag på forskudsopgørelsen været noget, man ikke har behøvet at forholde sig til. Det skal man nu.

Efter at renterne er steget bliver det nødvendigt for en stor del af danskerne at opdatere forskudsopgørelsen. Ikke mindst på grund af at renterne er steget kraftigt, hvorfor man kan få flere penge mellem hænderne næste år.

For et par uger siden åbnede Skat for forskudsopgørelserne for 2023, så det er nu du ska, handle.

Men Skattestyrelsen siger nu, at mange skatteborgere helt har undladt, at klikke og kigge på rentefradraget.

Skattestyrelsen’s opgørelse viser nemlig, at kun ganske få borgere har justeret deres renteudgift. Omkring 1,6 millioner borgere har stående i forskudsopgørelsen, at de har et realkreditlån. Men kun 22 procent af dem, der har ændret i deres renteudgifter.

“Betaler du mere for dit boliglån nu end tidligere, har du ret til et højere skattefradrag, og det er typisk et beløb, som mange regner ind i deres nye budget,”

siger Jan Møller Mikkelsen, der er underdirektør i Skattestyrelsen.

Louise Aggerstrøm Hansen, der er chefanalytiker og privatøkonom i Danske Bank, var for nogle uger siden ude med en opfordring i samme boldgade. Opfordringen var særligt henvendt boligejere, der har omlagt lån det seneste års tid. Dette sagde hun til DR. Rentefradrag er noget, mange har været vant til ikke at skulle forholde sig til. Renteudgifterne har været lave, for mange har haft en rente tæt på nul, og det har ikke ændret sig væsentligt før i år.

De kan nemlig have glæde af at rette oplysningerne til, så de stemmer overens med renterne for de nye lån.

“For der er mange, der har omlagt til lån, hvor renterne har ændret sig en hel del, og derfor kan der være ekstra grund til at ændre på forskudsopgørelsen” sagde hun til Ritzau.

  • Kilde: Advokat og Revisor Samvirket og Ritzau.
  • Fotokredit: stocks.adobe.com
Scroll to Top