Sommerhusejere KAN FÅ BEDRE FRADRAG VED UDLEJNING AF SOMMERHUSET

Når man er udlejer er der en del måder at opgøre skatten på. Forudsætningen er at du lejer dit sommerhus ud. Næsten alle udgifter til udlejning kan nemlig trækkes fra.

Med et endnu højere bundfradrag kan det efterhånden blive en god forretning at udleje sit sommerhus. Der findes forskellige metoder og vi kan hjælpe selvom det er villa, lejlighed eller sommerhus.

Hvis du bruger f.eks. AIRBNB eller andre formidlere så ligger bundfradraget i år på solide 44.500 kr. Men det standser ikke her. Har man indtægter derudover gives der efterfølgende et fradrag på 40 pct.

Alternativet er nærmest kedeligt og man er heller ikke selv ligeså god. For hvis man selv indestår for udlejningen, får du nemlig kun et bundfradraget på 12.200 kr, dette er altså 32.300 kr. mere ved at have en formidler på.

En af de andre metoder er nettooverskudsmodellen hvor man betaler skat af hele netto-overskuddet.

Bundfradragsmetoden giver ikke fradrag for grundskyld, renovation og ejendomsværdiskat

I nogle tilfælde kan det ved en regnskabsopstilling vise sig et være mere indbringende, fordi der er nogle refusionsmuligheder tillige, men ikke noget bundfradrag. Man kan nemlig fratrække omkostninger til til grundskyld og dagrenovation, men kun i de uger, huset er udlejet og så kan man oven i købet få nedslag i ejendomsværdiskatten for samme periode.

Derfor kan denne metode benyttes af alle. Det er dog ikke alle der kender til metoden men den er fuldt ud godkendt af Skattestyrelsen. Til gengæld skal du lave et regnskab med lejeindtægter samt betaling for el, vand og varme samt for rengøring. 

Alle almindeligt kendte fradragsberettigede udgifter i forbindelse med udlejningen skal også med i regnskabet. F.eks. kan man afskrive på indkøb af møbler og andet inventar samt udgifter til vedligeholdelse af den slags. Bortset fra hårde hvidevarer og faste installationer er det åbent hvad man fratrække.

Sidder man lige med en lommeregner så kan man nemt se at den skattemæssige forskel på firmaudlejning og sin egen regnskabsudlejning kun giver en forskel 11.000 kr. Dertil kommer yderligere at firmaer som udlejer jo har provisioner, annonceomkostninger og tillægger gebyrer og rengøring m.v.

Ovenstående kræver at du ejer en ejendom privat som du gerne vil leje ud. Der er forskellige slags regler på området, og det helt vigtige er derudover at forsikringen er i orden ved egen udlejning, at du har styr på regnskaberne (ellers har vi) og at der naturligvis forbruges tid med nøgler og udflyttersyn.

Spørg os – så får du råd…

Kilde: Advokat og Revisor Samvirket
Fotokredit: stock.adobe.com

Scroll to Top