Udenlandske bankproblemer i foråret understreger behovet for solid polstring HOS DANSKE BANKER, MEN DET ER STADIG SVÆRT AT OPRETTE BANKKONTO

Mange udenlandske banker har det stadig svært, på grund af obligationsbeholdninger og det er blevet sværere at blive oprettet som kunde i banker som iværksætter, men Nationalbanken vurderer her hvordan det ser ud med vore danske banker.

De største banker har fortsat en solid likviditetsposition, men udfordringer for specifikke udenlandske banker har understreget vigtigheden af, at bankerne har en sund risikostyring. Det skriver Nationalbanken i en pressemeddelelse.

De største banker har fortsat en solid likviditetsposition, men udfordringer for specifikke udenlandske banker har understreget vigtigheden af, at bankerne har en sund risikostyring.

“Usikkerhed om én bank kan hurtigt sprede sig til hele den finansielle sektor og på tværs af landegrænser. Det understreger vigtigheden af, at bankerne har fokus på sund risikostyring, herunder at sikre tilstrækkelig overdækning til de regulatoriske krav,” siger underdirektør i Nationalbanken Peter E. Storgaard.

Bankerne har i år udsigt til en højere indtjening, bl.a. fordi de har sat renterne mere op på udlån end på indlån. Den øgede indtjening kan modgå de nedskrivninger, som på længere sigt kan være resultatet af den pengepolitiske stramning.

De stigende udlånsrenter i kreditinstitutterne og de højere priser i butikkerne tærer på danskernes privatøkonomi. Nationalbanken forventer, at der fra 2021 til 2023 vil ske en stigning fra 85.000 til 121.000 i antallet af boligejere, hvis indkomster ikke vil være høje nok til at opretholde et beskedent forbrug og samtidig leve op til deres gældsforpligtelser.

Ud af knap 1,1 mio. husholdninger med boliglån i Danmark udgør det en beskeden risiko for bankerne.

Nationalbanken udgiver hvert halve år analysen Finansiel stabilitet, som sammenfatter Nationalbankens vurderinger og anbefalinger relateret til den finansielle stabilitet i Danmark. Du kan læse den seneste udgave på Nationalbanken.dk.

Har du svært ved at oprette en bankkonto kan du trykke her for online bankoprettelse.

Kilde: Nationalbanken
Fotokredit: Nationalbanken

Scroll to Top