FUSIONEN AF DE schweiziske storbanker gennemført: FUSIONS Værdien er 11.000 milliarder KRONER

Den schweiziske bank Credit Suisse, der tidligere på året kollapsede, er nu officielt blevet købt af sin tidligere rival, storbanken UBS. Dette fremgår af en udtalelse, der er bragt i en avisen Neue Zürcher Zeitung ifølge Ritzau. Denne fusion betyder at UBS kommer til at have en værdi svarende til godt 11.000 milliarder kroner, og dermed er der skabt en dominerende bankgigant på det schweiziske finansmarked. UBS har købt Credit Suisse for tre milliarder schweizerfranc – cirka 22,8 milliarder kroner. De 2 banker har til sammen angiveligt 2.500 kunder i Norden.

“Det her er starten på et nyt kapitel – for UBS, for Schweiz som centrum i finansverdenen og for den globale finansindustri,”

siger UBS’ administrerende direktør, Sergio Ermotti, og bestyrelsesformand Colm Kelleher ifølge Ritzau.

EU-Kommissionen ville ikke have godkendt denne fusion mellem den nødlidende Credit Suisse og den rivaliserende schweiziske bank UBS. Men I foråret blev den schweiziske storbank ramt af den markedsuro, som fulgte efter kollapset i amerikanske Silicon Valley Bank. Kunderne blev nervøse og på tre måneder trukket omkring 464 milliarder kroner ud af banken, og det tvang den schweiziske regering til at organisere en redningsaktion. Og det endte med, at UBS købte Credit Suisse for 22,8 milliarder kroner, hvilket er hvad man kalder for et røverkøb.

Det er altså denne fusion, som nu får grønt lys fra EU-Kommissionen. Men rent faktisk er det 2 så store betydelige banker at fusionen ikke burde have være tilladt af EU-kommisionen, efter som der er tale om en betydelig reduktion af konkurrence overfor andre banker.

“EU-Kommissionen vurderer, at fusionen ikke vil reducere konkurrencen betydeligt på de markeder, hvor bankernes aktiviteter overlapper hinanden,”

det skriver EU-Kommissionen i sin begrundelse.

Kilde: Ritzau, RD, Neue Zürcher Zeitung
Fotokredit: UBS

Scroll to Top