Schweizisk storbank har siden 1979 snydt IRS i USA og har hjulpet skattesvindlere til skattesvig og kontanter

Credit Suisse konkursen er blevet til en skandale der inkluderer at banken kriminelt har udøvet skattesvig, forfalskninger, sletning af beviser, store kontantudbetalinger og aktiv udøvelse af skattesvig mod IRS der er blevet snydt fordi de amerikanske skatteydere af banken fik et nyt statsborgerskab, for at undgå at beviser udleveres til IRS. Derudover har bankfolkene flere gange fløjet over til ”kunderne” og holdt middage m.v. Banken har angiveligt hjulpet amerikanerne (der har skjult deres reelle statsborgerskab) med at flytte pengene til andre banker. Dokumenter peger på at dette skattesvig, forstætter i dag i andre Schweiziske banker og er fortsat i andre lande og kan derfor meget vel have tråde til kunder her i Danmark.

Her er hvad vi ved:

  • Banken erklærede sig ubetinget skyldig i 2014 til kriminelle anklager for “bevidst og forsætligt” at hjælpe amerikanske kunder med at skjule offshore-aktiver og indtægter fra IRS. IRS er Internal Revenue Service der svarer til Skattestyrelsen i Danmark. IRS og banken lavede en aftale i 2014 til opklaring og sikring af, at det ikke skete mere.
  • Den nu kriseramte bank ser ud til at have overtrådt denne aftale, ifølge en ny rapport fra Senatets finansudvalg, der beskriver igangværende og voldsomt misbrug siden da.
  • Rapporten, der blev offentliggjort onsdag, beskriver resultaterne af panelets toårige undersøgelse og bliver mere presserende i betragtning af bankkrisen.

Tidligere anklager i justitsministeriet Jeffrey Neiman, der repræsenterer whistleblowerne, sagde, at han mener, ”at svindel stadig er i gang,” og “Jeg tror, Credit Suisse er opmærksom på amerikanere, der stadig skjuler penge i dag. Og jeg tror, at banken gør, hvad den kan for at inddæmme, hvad denne skade er,”

Credit Suisse, den nu kollapsede schweiziske bank, der blev overtaget af UBS Group i en hastigt arrangeret redningspakke tidligere på måneden, kan medføre et helt nyt sæt lovgivningsmæssige og juridiske problemer for sin nye ejer.

I årevis har banken givet et sikkert tilflugtssted for velhavende amerikanske kunder til at skjule aktiver fra IRS – selv efter at den blev fanget i at gøre det med rygende pistoler og retsforfulgt for at gøre det samme for mere end et årti siden.

Whistleblowere ER Credit Suisse bankfolk siger at banken lavede forfalskninger, ødelagde kontoudtog og beviser, leverede kontanter ud af bagdøre

Det fortæller nu to tidligere Credit Suisse-bankfolk, der talte i eksklusive interviews med CNBC og arbejder med den amerikanske regering som whistleblowere.

Banken erklærede sig ubetinget skyldig i 2014 til de kriminelle anklager for “bevidst og forsætligt” at hjælpe tusindvis af amerikanske kunder med at skjule deres offshore-aktiver og indtægter fra IRS.

Banken indrømmede således på det tidspunkt, at det brugte falske ID, ødelagde kontooptegnelser og håndleverede kontanter til amerikanske kunder for at afværge IRS-afsløringen. Selvom de accepterede at slå ned på amerikanske skattesvindlere fremadrettet som en del af sin plea deal skete der noget helt andet end IRS forventede.

Credit Suisse accepterede også dengang en lang række reformer, herunder bl.a. offentliggørelse af sine grænseoverskridende aktiviteter og samarbejde med myndighederne, når de anmoder om oplysninger.

Den nu kriseramte bank ser ud til at have ignoreret og overtrådt denne aftale, ifølge en ny rapport fra Senatets finansudvalg, der beskriver et ikke standset igangværende og voldsomt misbrug siden da.

Rapporten, der blev offentliggjort i dag, beskriver resultaterne af panelets toårige undersøgelse og bliver mere presserende i betragtning af den truende bankkrise.

Således har det nu også fremgået at den schweiziske nationalbank, landets centralbank, indsatte mere end 100 milliarder dollars i likviditet i Credit Suisse for at holde det flydende tidligere på måneden.

Tillige besluttede den schweiziske regering at give UBS omkring 9 milliarder dollars til bagstoppertab for UBS BANK som følge af overtagelsen.

‘Stadig i gang’

Senatets efterforskere siger, at de nye afsløringer rejser spørgsmål om, hvor mange amerikanske penge der stadig er skjult inde i hvælvingerne i en bank, hvis sammenbrud rystede grundlaget for det globale banksystem.

Senatets rapport, som blev udarbejdet af panelets demokratiske stab, beskylder banken for at overtræde betingelserne i sin appelaftale fra 2014, hvilket kan udløse en lang række konsekvenser, hvis justitsministeriet presser sagen.

Det står nu uklart, hvor meget potentielt ansvar UBS er udsat for som følge af rapporten, men en advokat for whistleblowerne argumenterer for, at banken skal betale så meget som 1,3 milliarder dollars.

Credit Suisse-medarbejdere hjalp og tilskyndede til en større kriminel skatteunddragelsesordning hvor skattesvig var daglig agenda

Senatets finansudvalgsformand Ron Wyden, D-Ore., sagde, at hans udvalg havde modtaget nye oplysninger så sent som i denne uge fra Credit Suisse om yderligere amerikanske ikke-offentliggjorte konti, som banken havde efter 2014.

“Det foregår stadig bare de sidste par dage – endnu flere penge har vist sig at være skjult, og der er meget betydelige problemer her,” sagde Wyden. “Det er klart, at det er på tide at retsforfølge og sikre, at der er sanktioner, der sender et stærkt budskab.”

“Credit Suisse-medarbejdere hjalp og tilskyndede til en større kriminel skatteunddragelsesordning,” sagde en finansudvalgsassistent og bad om ikke at blive navngivet, fordi rapporten endnu ikke var frigivet. “Til dato har ingen Credit Suisse-medarbejdere, der er involveret i ordningen, stået over for nogen konsekvenser fra den amerikanske regering for deres deltagelse.”

Skjuler formuer

Senatets efterforskere siger, at de opdagede, at Credit Suisse gjorde det muligt for så mange som 25 amerikanske familier at skjule formuer på i alt mere end 4.9 milliarder kroner i banken i årene efter Credit Suisses aftale med IRS, altså EFTER 2014.

“De troede, at de kunne slippe af sted med det, og det gjorde de stort set,” sagde assistenten. “Det er ikke et spørgsmål om, hvorvidt schweiziske banker fortsætter med at gøre dette, det er et spørgsmål om, hvilke schweiziske banker der stadig gør dette.”

‘Enormt pres’

Rapporten og interviewene giver et sjældent indblik i den hemmelighedsfulde schweiziske bankismes indre funktion, en verden, der sjældent gennemtrænges af udenforstående. Og de viser, hvordan compliance-systemer inde i Credit Suisse brød sammen i årene før dets sammenbrud i denne måned og redning af den schweiziske regering og rivaliserende bank UBS.

Bankfolk er under konstant pres, sagde whistleblowerne, for at beholde og indbringe indskud i banken.

“Du er under et enormt pres for at bringe disse netto nye aktiver ind, som i sidste ende omsættes til indtægter,” sagde den første whistleblower i beskrivelsen af en kultur, hvor bankfolk forventedes at holde velhavende kunders aktiver inde i banken, selvom de skulle snyde for at gøre det. “Og det er grunden til bedrageriet. Du ønsker ikke at miste aktiver. Så det, du gør, er, at du forsøger at bevare dem på enhver måde, form eller form.”

Credit Suisse-bankfolk fløj for eksempel gentagne gange til Miami for at mødes med amerikanske kunder og undlod alligevel at markere dem som amerikanske statsborgere, sagde senatets efterforskere.

Hemmeligholdelse driver hele den schweiziske banksektor, sagde den første whistleblower – til et punkt, hvor sektoren måske ikke kan overleve uden den.

“Schweiziske banker er meget dyrere, og det er der en grund til,” sagde han. “Hvis du kunne vælge hvor som helst i verden, du vil være, hvorfor skulle du betale mere? Hvorfor skulle du være et sted, der underpræsterer med hensyn til dit afkast på aktiver?

Hvis en kunde ikke skjuler aktiver i Schweiz, sagde den første whistleblower, “der er ingen anden grund til at være der.”
Banker der agerer som en kriminel Mafiaorganisation har været dagligdagen i Schweiz og er det måske fortsat ER NOGLE AF KOMMENTARERNE RUNDT OMKRING PÅ INTERNETTET

Det var jo noget af en mundfuld, og i artiklen fremgår der mange andre kriminelle handlinger som de tidligere bankansatte har betroet IRS, herunder konkrete navne.

I artiklen fremgår det, at bankansatte i al hemmelighed flyttede midler til andre banker i landet og til Offshore Banker under afsløringen i 2013, uden at informere IRS som man er forpligtet til gr. FATCA kravet der gør at alle transaktioner for amerikanere skal rapporteres til IRS.

Selvom det er lovligt for amerikanere at holde midler på udenlandske bankkonti, skal de (som her i Danmark) selvangive aktiverne og betale skat af eventuelle gevinster. Amerikanere skal indgive et oplysningsdokument kaldet en rapport om udenlandske bank- og finansielle konti, som i branchen omtales som en “FBAR”.

Udvalget oplyste tillige, at kunderne havde aktiver i Credit Suisse, så langt tilbage som 1979. Endvidere fandt de beviser for, at Credit Suisse-bankfolk besøgte amerikanske kunder på Mandarin Oriental hotel og mens de boede der og nød måltider sammen.

Ovenstående er dog ikke de eneste skandaler banken har været involveret i

Hvis det ikke var fra disse 3 pålidelige kilder ville jeg nok ikke tro på det hele, men er er 3 historier om banken der fortæller historier, ikke kun om økonomisk kriminalitet:

  • I Juni måned sidste år blev banken dømt i kokain hvidvask jf.: https://www.reuters.com/business/finance/court-convicts-credit-suisse-money-laundering-case-2022-06-27/
  • Eller om en tidligere President for Filippinerne der angiveligt er i Skattely: https://www.theguardian.com/news/2022/feb/20/credit-suisse-secrets-leak-unmasks-criminals-fraudsters-corrupt-politicians
  • Her er historien om et massivt Leak der involverer flere hundrede milliarder pund, tortur, stoffer, hvidvask, koruption, hemmelige ejere, ’umoralske’ tavshedspligtlove for ansatte og ledelse, menneskehandel, og en milliardær der bestilte et mord på sin kærsete, og om en konto fra Vatikanet med en angiveligt svigagtig investering. Leaket indeholdt data på 30.000 Credit Suisse klienter. https://www.theguardian.com/news/2022/feb/20/credit-suisse-secrets-leak-unmasks-criminals-fraudsters-corrupt-politicians

Man kan blive meget rig af at være Whistleblower i USA

Whistleblowerne står til at vinde økonomisk, hvis der sker yderligere betalinger til den amerikanske regering. I henhold til loven står whistleblowere til at få mellem 15% og 30% af alle penge, der inddrives af den amerikanske regering som et direkte resultat af oplysninger, de giver.

Stor artikelserie om banken med CNBC.COM som eksklusiv kilde

Læs hele artiklen hos CNBC hvor der er flere afsløringer og belastende udtalelser fra vidnerne. Vi skal pointere at man er uskyldig indtil man er dømt, men her har banken selv erkendt sin ubetingede skyld som det fremgår herover.

Se også Senatsrapporten der er meget belastende og udkommer i dag i USA:

Kilde: CNBC og Advokat og Revisor Samvirket
Fotokredit: Credit Suisse, fotograf ikke angivet

Scroll to Top