Vurderingsstyrelsen efter Efter mørklægniger, hemmeligholdese og fiaskoER:
17.000 boligsælgere ramt af ‘defekt’: Men skat afviser fejl i hemmeligholdt sag
I nye afsløringer om krænkelser hos Skattestyrelse og Vurderingsstyrelsen og Skatteankestyrelsen samt Borger og Retssikkerhedschefen er der nye boller på suppen hos ministeren, men næppe realiteter der kan fremskaffe bare få procents tillid hos skatteyderne og boligejerne.
Ifølge notat i mørklagt sag fik tusindvis af sælgere ikke besked om, at de stadig betalte skat af deres solgte bolig. Det skriver DR.
I et tidligere hemmeligholdt notat om den specifikke sag, skriver Skattestyrelsen 24. januar 2024, at it-firmaet KMD har opgjort, ‘at ca. 17.000 tidligere sælgere, var ramt af overstående defekt’ og ikke havde fået et brev om, at de skulle rette i deres forskudsopgørelse. KMD er leverandøren til Skatteministeriet.
Det var ikke en fejl, at den nu tidligere boligejer Anette Kjersgaard fra 1. januar i år stod til at betale grundskyld af den bolig, hun for længst havde solgt.
Det betyder at sælgere ALDRIG er blevet oplyst at de kan hænge på en gæld. Det er blot en ny historie hvor Skatteministeriet er groet fast i skandale efter skandale.
“Der er ikke tale om en systemfejl. Vi har internt beskrevet det som ’en hændelse’ og ’en defekt’, fordi vi gerne ville løse det.”
Sådan gradbøges ordene af JAN MØLLER MIKKELSEN, FAGDIREKTØR, SKATTESTYRELSEN
Og det var heller ikke en fejl, at Anette Kjersgaard ALDRIG fik besked om, at hun selv skulle ændre sin forskudsopgørelse, så hun slap for skatteregningen.
Der foregår tilsyneladende ikke fejl i Skatteministeriet, Vurderingsstyrelsen og Gældsstyrelsen selvom disse styrelser selv forvalter sine egne love UDEN OM Folketinget. Og tilsyndeladende er der 10 års skandaler. Før det 10 år og så videre. Milliarder af kroner er tabt på fadæse efter fadæse.
Men sådan lyder svaret fra Skattestyrelsen, efter at DR Nyheder i dag kan afsløre nye detaljer i en mørklagt sag om 17.000 tidligere boligejere, der solgte deres bolig og ikke købte en ny.
Vi lever jo ikke i Rusland eller Nordkorea, for efterhånden går familien Danmark fra hus og hjem fordi man alene kan vinde sager i f.eks. Skatteankestyrelsen medmindre man har ekspert skatterevisorer og skatteadvokater. Og så har du kun 4% chance for medhold. Hvad går der lige galt for Skatteministeren? I starten sagde ministeren at der var ingen problemer overhovedet, det har vist sig at være “langt fra sandheden.” og måske i virkeligheden så langt fra sandheden at borgere har mistet troen på nogen form for retfærdig og retssikkerhed i Skatteministeriet.
Lad os nu se på fakta:
- Som borger har man ansvaret for at tjekke sin forskudsopgørelse og rette til, hvis der er oplysninger, som ikke stemmer. Det er ikke nyt, og der er ikke tale om en fejl, siger personskattedirektør Jan Møller Mikkelsen i et skriftligt svar.
Skattestyrelsen har svaret skriftligt, hvorfor DR Nyheder ikke har haft mulighed for at stille opfølgende spørgsmål.
Det har DR blandt andet spurgt om:
- Hvorfor orienterede I ikke i januar om, at der var cirka 17.000 tidligere boligejere, hvor der var sket en fejl?
- Hvad har I efterfølgende gjort for at rette fejlen?
- Hvad har I efterfølgende gjort for at orientere de 17.000 tidligere boligejere om, at der var sket en fejl?
- Hvor mange af de 17.000 tidligere boligejere er nu blevet orienteret om, at de betaler grundskyld for en ejendom, de ikke længere ejer?
- Hvor mange af de 17.000 har rettet i deres forskudsopgørelse, så de ikke længere betaler grundskyld af boligen, de har solgt?
- Kan I garantere, at boligsælgere, som ikke retter deres forskudsopgørelse, får den for meget betalte skat tilbage i forbindelse med deres årsopgørelse for 2024?
Ifølge et notat fra 24. januar i år, som indtil nu har været hemmeligholdt af Skatteministeriet for der er åbenbart mange hemmeligheder som skatteydere ikke må vide som f.eks. hemmeligholdte forhandlinger med Nordea A/S, pog NSK (en del af anklagemyndigheden som har fået nok af Skattestyrelsen) fordi de praktiserer overgrab mod borgerne og praktiserer åbenlyst absurde løgne, falske påstande og skateforslag som fastholdes for enhver pris. Dette er i sig selv kriminelt med 6 års straframme.
Men som det udtales blev de cirka 17.000 boligsælgere i starten af det nye år ramt af en ‘defekt’. Det blev ramt= nej de blev udsat for et overgreb., for det er aldrig blevet dem oplyst for ingen har haft så meget overskuelighedsevne at oplyse herom.
Dermed fik de ikke besked om, at de stadig stod til at betale skat af deres solgte bolig, og at de selv skulle rette forskudsopgørelsen.
De 17.000 var hermed dårligere stillet end i alt 97.000 danskere, som fik beskeden om, at de skulle gå ind på skat.dk for at godkende nye oplysninger og betale den rette skat.
Anette Kjersgaard solgte sin lejlighed med overtagelse den 1. september sidste år, men blev her 2024 stadig opkrævet skat af boligen. Dette er i sig selv et meget enkelt eksempel på overgreb fra ministeriets side, men sker der så noget, bliver fejl-på-fejl rettet?
Men selvom der i notatet står, at det var en ’defekt’ og ‘hændelse’, der var skyld i, at de 17.000 boligsælgere ikke fik besked i januar, så siger Jan Møller Mikkelsen nu, at det faktisk er de 97.000 danskere, der har fået en ‘ekstra service’. Hokus Pokus Ministeriet hankat. Fejl, overgreb og lovgivning uden om folketinget er blevet dagligdag, for her kan ministeriet boltrer sig i lovgivning vedtaget uden for Folketinget.
I en undersøgelse i 2023 vurderede Advokat g Revisor Samvirket at Folketinget kun ca. 20-30% af lovene er vedtaget i Folketinget. Resten som jo så er 70-80% er ministerielle love, såsom cirkulærer og inddrivelsesdirektiver der i Gældsstyrelsen sender skatteydere fra hus og hjem, ofte på et fejlagtigt grundlag som er meget langt fra NSK, Politiet og Anklagemyndighedens opfattelse.
Flere måneders tovtrækkeri
“Vi lancerede denne service i januar 2024, men kunne desværre ikke udsende brevene til cirka 17.000 borgere, der havde solgt deres ejendom uden at købe en ny. Der er ikke tale om en systemfejl. Vi har internt beskrevet det som ’en hændelse’ og ’en defekt’, fordi vi gerne ville løse det, så alle borgere fik besked om ændringer i deres boligskat. Det viste sig dog ikke muligt for borgerne i denne særlige situation,” siger han.
Den nye udvikling kommer, efter at Anette Kjersgaard efter flere måneders tovtrækkeri og en klagesag nu har fået aktindsigt i dele af ét dokument i den samlede sag.
Skattestyrelsen har afvist DR Nyheders anmodninger om at se det samlede materiale om sagen, da det ifølge styrelsen vil tage over 150 timer at behandle.
Men Anette Kjersgaard har selv anmodet om den del, der omhandler det specifikke problem med sælgere, der ikke køber ny bolig.
I de dele af det hemmeligholdte notat, som Anette Kjersgaard nu har fået adgang til ved at klage over sagen, skriver Skattestyrelsen, at it-firmaet KMD har opgjort, ‘at ca. 17.000 tidligere sælgere, var ramt af overstående defekt’.
Anette Kjersgaard var nemlig én af de 17.000, som ikke fik besked om, at hun stadig stod til at betale skat i år af den lejlighed, som hun solgte sidste år.
“Det kan simpelthen ikke passe, at man ikke kan trække en liste og sende besked til berørte borgere. Det er ikke okay. Men jeg synes, det er endnu værre, at man så skal bruge så lang tid på for retfærdighedens skyld at søge aktindsigt og finde frem til, at det faktisk er korrekt, at man ikke har fået den besked,” sagde Anette Kjersgaard tidligere i dag til DR.
DR Nyheder har foreholdt Skattestyrelsen kritikken fra Anette Kjersgaard. Styrelsen afviser at kommentere den konkrete sag på grund af ‘tavshedspligt’, men siger i et generelt svar.
“Vi skal beklage, hvis borgere har fået indtryk af, at grundskylden på forskudsopgørelsen tilrettes automatisk. Det er ikke tilfældet. Borgerne har altid ansvaret for at opdatere forskudsopgørelsen ved væsentlige ændringer i deres egen økonomi.”
DR Nyheder har også spurgt Skattestyrelsen om, at den kan garantere, at boligsælgere, som ikke har rettet deres forskudsopgørelse, får den for meget betalte skat tilbage i forbindelse med deres årsopgørelse for 2024.
Hertil lyder svaret:
“Ved årsopgørelsen gøres skatteregnskabet op. Hvis en borger har betalt for meget i skat – f.eks. fordi man ikke har opdateret sin forskudsopgørelse – vil beløbet blive udbetalt som overskydende skat,” siger Jan Møller Mikkelsen.
Kilde: Advokat og Revisor Samvirket, AORS.DK
Fotokredit: stock.adobe.com
Personer/Firmaer: DR, KMD, Vurderingsstyrelsen,
Copyrights: Ⓒ 2024 Copyright by https://AORS.DK – kan deles ved aktivt link til denne artikel.