BANKER Fortsætter kæmpe PROBLEMER: Pacwest og Western Alliance får nye NEDTURE på Wall Street

Bankerne Pacwest og Western Alliance er faldet med mere end 50 pct. på børsen i New York. Frygten for, at bankerne vil lide samme skæbne som kollapsede Silicon Valley Bank og First Republic Bank, vokser.

Få dage efter First Republic Banks sammenbrud er to nye regionale banker i USA kommet i investorernes søgelys.

Aktierne i bankerne Pacwest og Western Alliance styrter med mere end 50 pct. i dagens handel på Wall Street.

Nedturen sker i kølvandet på, at Pacwest natten til torsdag dansk tid annoncerede, at banken overvejer sine »strategiske muligheder«, som involverer et eventuelt frasalg eller en kapitalrejsning.

»På det seneste er virksomheden blevet kontaktet af adskillige potentielle partnere og investorer – diskussionerne er i gang,« erklærede Pacwest.

Myndigheder yder konkursrådgivning og salgsrådgivning

Siden starten af året er aktien faldet næsten 90 pct. Med andre ord ser markederne ud til at være skeptiske over for virksomhedens udmelding. Dertil kommer at bankerne har været under supervision af myndighederne og modtaget såkaldt konkursrådgivning, eller rettere hvordan konkurs undgås med salg eller kapitaltilførsel, men ingen ser således ud til at ville byde ind med sikkerhed.

Således ser kurserne ud nu; (Fotokredit: Bloomberg)

Frygten er tilsyneladende, at Pacwest vil ende i samme situation som den nødstedte First Republic Bank, der tidligere på ugen blev beslaglagt af de amerikanske myndigheder og solgt til storbanken JP Morgan.

»Banken har ikke oplevet usædvanlige indlånsbevægelser efter salget af First Republic Bank og andre nyheder. Vores kontanter og tilgængelige likviditet er fortsat solide og overstiger vores uforsikrede indskud,« lød det i seneste meddelelse fra Pacwest ifølge Bloomberg.

På samme tid er også Western Alliance kommet på investorernes radar. Financial Times skriver torsdag, at virksomheden også er i gang med at undersøge mulighederne for et frasalg. Siden starten af året er aktien dalet med 80 pct.

Ligesom med en række andre banker har Pacwest og Western Alliance fået opmærksom som følge af dens ligheder med Silicon Valley Bank, som braste sammen i marts. 

Bankerne har tætte bånd til teknologisektoren i USA, og enorme mængder uforsikrede indskud og tab på værdipapirer. Til gengæld er de langt mindre end Silicon Valley Bank.

Pacwest rapporterede i april, at den havde mistet mere end 5 mia. dollars i indskud i første kvartal, men at den havde formået at bremse den store udstrømning af penge i løbet af marts, hvor bankuroen voksede. Onsdag meddelte banken, at den havde 28 mia. dollars i indskud i starten af maj.

First Republic Bank blev mandag den fjerde bank i år, som er kollapset i USA, efter Silicon Valley Bank rystede markederne med sit sammenbrud i marts. Herefter røg også Silvergate og Signature Bank ned i et sort hul.

Kilde: Finans
Fotokredit: Wikicommons

Scroll to Top