Beskatning af kryptovalutaer kan være kompleks og problematisk på grund af de nuværende skattelove og praksis. Men flere og flere ender med udlæg i ejendomme og tvangsauktion. Her er nogle af hovedårsagerne til, hvorfor man kan ende med at betale skat af fortjeneste på kryptovaluta. Ovenikøbet af en fortjeneste man reelt ikke har haft, som Skattestyrelsen har for vane.

Først en advarsel: Har du ikke optaget investeringer på din selvangivelse kan man opnå en sigtelse om skattesvig fra Politiet. Flere hundrede familier har allerede fået udlæg i sit hus og flere har forladt sin bolig på grund af en fiktiv gæld i Gældsstyrelsen.

Dertil kommer indtil trippelbeskatning, opfattelse af investeringen som foretaget i spekulationsøjemed og tillige store bøder som skattestyrelsen selv uddeler og selv bestemmer størrelsen af. Bøderne er typisk 100-200% af det du har undgået at selvangive som indtægt.

Dette sket fordi alle har en selvangivelsespligt, uanset om man har tjent penge, der ikke er overskud, eller at overskuddet ikke er indtrådt endnu.

Hvad er Spekulationsøjemed?

Spekulationsøjemed er et juridisk begreb, der henviser til køb eller erhvervelse af f.eks. kryptovaluta eller anden form for aktiv med det formål at opnå økonomisk gevinst gennem videresalg eller stigning i værdi. Dette adskiller sig fra køb til personlig brug eller som en langsigtet investering, hvor målet ikke nødvendigvis er hurtig økonomisk profit.

Juridiske og Skattemæssige Konsekvenser

Investeringer foretaget i spekulationsøjemed kan have specifikke juridiske og skattemæssige konsekvenser. I Danmark kan gevinster fra spekulation blive beskattet forskelligt afhængig af aktivets art og den periode, det er blevet holdt. For Kryptovaluta betyder det en skævvridning fordi man ikke opnår andet end 27 fradrag samtidigt med at man beskattes med 51-53%.

Det er vigtigt for investorer at være opmærksomme på de lovmæssige krav og skatteregler, der gælder for spekulative investeringer, for at undgå eventuelle juridiske problemer og sikre korrekt skattebetaling.

Hvordan kan Skattestyrelsen opdage at man har købt noget i udlandet?

Det er meget nemt via flere kontrolordninger. Skattestyrelsen har noget der hedder Money Transfer Projektet der ligger sammen med Særlig Kontrol i Tåstrup.

Her kan man se hvem der er modtagere ud fra et bankkonto nummer, og ja Skattestyrelsen kender allerede kontonumre på både børser, kryptovaluta børser, ejendomsmæglere og meget mere. Så derfor skal du akut ringe til os så vi kan lave den deklaration af dine beholdninger, sker det ikke, kommer der en skattesag ud af det, med bøde og er beløbet over

Skat af kryptovaluta: Hvorfor betale skat af urealiseret indkomst?

Beskatningen af kryptovalutaer har skabt betydelig debat og frustration blandt mange borgere. Mange finder det urimeligt at skulle betale skat af kryptovaluta, som de reelt ikke har tjent penge på.

Skatterevisorer og Skatteadvokater og eksperter peger på flere problematiske aspekter ved den nuværende beskatningspraksis.

Princip om “først ind, først ud”

Skattestyrelsen anvender princippet om “først ind, først ud” (FIFO) ved beskatning af kryptovaluta. Dette betyder, at de først købte kryptovalutaer anses for de først solgte. Da værdien af kryptovaluta kan svinge voldsomt, kan dette princip medføre, at man beskattes af en gevinst, man ikke har realiseret. For eksempel, hvis man har købt kryptovaluta til en lav pris og senere køber mere til en højere pris, kan man ende med at betale skat på den lavt prissatte kryptovaluta, selvom man har solgt den højere prissatte med tab.

Skat på Kryptovaluta

Skattestyrelsen svindler hvert år familier for flere hundrede millioner kroner. Har man ikke selvangivet nærmer resultatet sig en trippel-beskatning med bøde samt politianmeldelse. Noget alle familie vil syntes er ubehageligt.

Personlig indkomst versus kapitalgevinst

Indkomster fra kryptovalutahandler betragtes som personlig indkomst og beskattes som sådan. Dette medfører en skatteprocent på op til 52 %, mens tab på investeringer kun kan fradrages med cirka 25 %. Dette skaber en situation, hvor man kan ende med at betale skat af en gevinst, selvom man har haft tilsvarende tab. For eksempel, hvis man tjener og taber 1 million kroner, vil man stadig skulle betale 270.000 kroner i skat, selvom den samlede gevinst er 0 kroner.

Manglende kompetencer i Skattestyrelsen

Mange revisionshuse og Skatteadvokater påpeger, at Skattestyrelsens medarbejdere ofte mangler de nødvendige kompetencer til at vurdere komplekse kryptovaluta-sager. Dette kan resultere i fejlagtige skatteopgørelser, hvor skatteyderens dokumentation tilsidesættes, og der opkræves skat på grundlag af fejlagtige antagelser.

Min påstand er at Skattestyrelsen og især Særlig Kontrol i Tåstrup hvert år svindler flere hundrede millioner fra investorer der ikke aner at Skattestyrelsen anser Kryptovaluta for spekulation og dermed ikke sidestiller kryptovaluta som resten af verden. F.eks. er der 22% skat i Norge og nul procent skat i Tyskland.

Subjektiv vurdering af hensigt og SPEKULATIONSØJEMED

Beskatning af kryptovaluta afhænger af skatteyderens hensigt ved købet. Hvis kryptovalutaen er købt for spekulation, skal der betales skat, men hvis den er købt som et betalingsmiddel eller til brug i softwareudvikling, er beskatningen anderledes. Denne subjektive vurdering kan være svær at fastsætte og medføre urimelig beskatning.

Det er meget svært at slippe for ordet SPEKULATIONSØJEMED i Skattestyrelsen, og med hensyn til tabte og vundne sager der kun få muligheder for os, f.eks. hvis du har et firma ved siden af, det er et led i din uddannelse eller at der er sidegevinster for f.eks. miljøer indenfor kunst, elæring og blockchain samt at man udvikler software, det er mest sådan vi vinder sagerne.

Retssikkerhed og ny lovgivning

Foreningen af Danske Skatteadvokater arbejder for at få Skatteministeriet til at ændre lovgivningen, så den bliver mere tidssvarende og retfærdig. Skatteminister Jeppe Bruus har åbnet op for muligheden for lovændringer, og Skattelovrådet er blevet bedt om en vurdering af den skattemæssige behandling af kryptoaktiver.

Indtil da kan vi kører sagerne for dig, men uden at love at vinde dem, det kan ingen. Til gengæld får du 100% refundering af vores faktura hvis vi får delvist til overvejende medhold og 50% hvis vi slet ikke for medhold.

Du kan altid ringe 32177777 for at høre mere. Spørg os – så får du råd!

Kilde: Advokat og Revisor Samvirket, AORS.DK
Fotokredit: stock.adobe.com
Personer/Firmaer/Emner/#: #Kryptovaluta, #Skattestyrelsen, #Skatteadvokater, #SPEKULATIONSØJEMED
Copyrights: Ⓒ 2024 Copyright by https://AORS.DK – kan deles ved aktivt link til denne artikel.

Similar Posts