CAYMAN ISLANDS BANK OPRETTELSE

Cayman Islands er ikke kun kendt for sine hvide sandstrande, krystalklare vand og et rigt dyreliv under havoverfladen. Dette britiske oversøiske territorium har også etableret sig som et af de mest attraktive finansielle centre i verden. Grand Cayman, Cayman Brac og Little Cayman, de tre øer som territoriet består af, tilbyder mere end bare en idyllisk tilværelse; de præsenterer en række muligheder og fordele for virksomheder på internationalt plan. 85% af alle Hedgefonde ligger i Cayman Islands og de fleste største virksomheder i verden. Se her TOP50 virksomheder af de mest kendte på Cayman Islands.

Skattemæssige Fordele

Cayman Islands er måske mere kendt for sine skattefordele. Af samme årsag har nogle af verdens største virksomheder repræsentation på Øen og det er kendt at mange virksomheder har sin pengetank der selvom de ligger i USA eller andre steder. Advokat og Revisor Samvirket har i de sidste 20 år stiftet selskaber her og det er med god grund for de mange indenfor finansiering, IP rettigheder og som Holding selskaber.

Her er ingen direkte selskabsskatter, ingen indkomstskatter og ingen kapitalgevinstskatter. Dette gør det til et attraktivt valg for virksomheder, der ønsker at optimere deres skatteplanlægning. Det skal dog nævnes, at skattefordele kan variere, og det er vigtigt at konsultere en skatterådgiver på 32177777 for at forstå de specifikke forhold og fordele og hvordan banker kan tilbyde multi-lande konto, det betyder at man f.eks. med både nordiske banker kan modtage betaling mere lokalt fra mange lande.

Det er nemt og hurtigt og i forhold til Danmark særdeles billigt at have en bank på Cayman Islands. Dertil kommer at de fleste af verdens største og mest sikre banker er repræsenteret her.

Hvad er Offshore selskaber?

Offshore selskaber er ikke en ny opfindelse, men har eksisteret i forskellige former siden 1800-tallet. Nogle af de første offshore selskaber blev oprettet i Schweiz, Panama og Liechtenstein. Således er det ikke en engelsk opfindelse, men nok dem der har kopieret det mest i starten.

Cayman Islands blev dog først langt senere et populært sted for offshore selskaber efter 1960 og i 1970’erne, indførte de en lov, der tillod selskaber at blive registreret uden at skulle have en lokal direktør eller aktionær.

Det betyder med andre ord at du kan være direktør i selskabet og ikke behøver en advokat til dette. Der behøves heller ikke en sekretær eller skatmester som i en del andre lande. Dette er med til at minimere omkostninger ved offshore selskaber i Cayman Islands.

Du kan også se hvilke nordiske virksomheder og hvilke TOP500 virksomheder der har selskaber i Cayman Islands:

Grid

Cayman Island INVESTERING

Ejendomsinvestering i Cayman Island: Fordele, ulemper og muligheder Cayman Island er et britisk oversøisk territorium i det vestlige Caribien, der …

CAYMAN ISLANDS BANK OPRETTELSE

Cayman Islands er ikke kun kendt for sine hvide sandstrande, krystalklare vand og et rigt dyreliv under havoverfladen. Dette britiske …
FAMILIEFONDE

OM HEDGE FONDE, INVESTERINGSFORENINGER OG HANDEL MED AKTIER, COMMODITIES OG KRYPTOVALUTA

Medlemmer i Advokat og Revisor Samvirket har siden 1992 investeret i aktier og commodities og fra 2013 startede vi med …

FOKUS PÅ Commonwealth: MÅLGRUPPE FOR 1/3 AF JORDENS BEFOLKNING, OFFSHORE SELSKABER OG BANKOPRETTELSE

Historisk Baggrund FOR COMMONWEALTH LANDE Som målgruppe huser Commonwealth 1/3 af jordens befolkning og 56 medlemslande. Og der er mange …

NERVØSE INVESTORER TRÆKKER Deutsche Bank OG bankaktier GENERELT NED

Deutsche Bank AG er en af verdens største banker. Den har sit sæde i Frankfurt am Main. Banken har knap 100.000 medarbejdere i over …

Hvad koster det at leve i offshore byer?

Leveomkostninger er kommet i søgelyset efter recession, krig og inflation. Mange drømmer måske om at flytte til et andet land …

ANBEFALINGER TIL BANKOPRETTELSE OG Juridisk Stabilitet I CAYMAN ISLANDS

Landet har et stærk, britisk-inspireret retssystem, hvilket betyder, at der er en høj grad af juridisk stabilitet. Dette er vigtigt for virksomheder, der ønsker at beskytte deres investeringer og intellektuelle ejendom. Cayman Islands har 85% andel af verdens Hedgefonde på grund af disse fakta. Advokat og Revisor Samvirket har 8 advokat og 6 revisorer der alle arbejder sammen gennem mange år.

Når vi snakker om banker er det eneste der interesserer os stabilitet, stress test og sårbarheder. Først derefter er det faciliteter såsom API, finansielle instrumenter, web faciliteter m.v. Hvis banken skal yde en service skal den tillige imødese de krav vi stiller.

De banker der er markedet med stjerne * er banker vi kender og samarbejder med og derfor kan anbefale. De andre banker er ok, men vi har haft princip og at alene de største banker fra USA, Schweiz og Singapore er at foretrække. Det er samtidigt de banker der har klaret det bedst under stresstest og reelt under finanskrisen startende fra 2008-2012 hvor bl.a. danske banker faldt 40% i børsværdi.

Det er rigtig mange banker da det er et af verdens største finansielle centre, så her har du, blot et lille udpluk:

TOP50 mest kendte banker i Cayman IslandsOprindelsesland
JPMorgan Chase & Co.*USA
Goldman Sachs*USA
HSBC Holdings PLC*Storbritannien
Citigroup Inc.*USA
Bank of America*USA
Barclays PLC*Storbritannien
Deutsche Bank*Tyskland
Credit Suisse*Schweiz
UBS Group AG*Schweiz
Wells Fargo*USA
Morgan Stanley*USA
Royal Bank of Canada (RBC)*Canada
BNP Paribas*Frankrig
Standard CharteredStorbritannien
Scotiabank*Canada
Nomura HoldingsJapan
ING Group*Holland
Société Générale*Frankrig
UniCreditItalien
Commerzbank*Tyskland
Santander*Spanien
Mizuho Financial GroupJapan
Sumitomo Mitsui Financial GroupJapan
Nordea Bank*Findland
RabobankHolland
Banque Pictet & CieSchweiz
Lloyds Banking Group*Storbritannien
ABN AMRO*Holland
Julius Baer*Schweiz
BBVASpanien
Macquarie GroupAustralien
NatWest GroupStorbritannien
Intesa SanpaoloItalien
Crédit Agricole*Frankrig
Danske Bank*Danmark
KBC BankBelgien
Bank of New York MellonUSA
Northern TrustUSA
SEB Bank*Sverige
Zürcher Kantonalbank (ZKB)Schweiz
DZ BankTyskland
State StreetUSA
Swedbank*Sverige
Bank of Montreal (BMO)Canada
SberbankRusland
VTB BankRusland

Kilde: AORS.DK
Rettigheder: (C) 2020 Copyright IPtracker og AORS.DK

Hvilke kendte virksomheder er tilknyttet Cayman Islands?

Eftersom man ikke kan få oplyst noget om virksomhederne er listen her blot generel i forhold til vores advokatselskab på Cayman Islands og i forhold til verdenspressen der omtaler disse virksomheder. Dog har vi hentet via årsregnskaber og pressen artikler og har således under login, det samlede antal af virksomheder hvert enkelt kendt virksomhed har.

Listen af verdens mest kendte virksomheder og privat personer inkluderer bl.a. flere danskere og danske virksomheder. Årsagen til at man etablerer sig på Cayman Islands er ofte skatteplanlægning, kapitalforvaltning og internationale transaktioner, og af samme årsag oplyses dette f.eks. ikke i årsregnskaber m.v. med undtagelserne vi lister her: (Der er mange kendte danske virksomheder med)

Finansielle Tjenester

Cayman Islands er hjemsted for talrige banker, hedgefonde og andre finansielle institutioner såsom Kryptovaluta børser, investeringsfonde, pensionskasser og øernes finansielle tjenester er kendt for deres høje grad af professionalisme og regulering, hvilket skaber en sikker og effektiv infrastruktur for virksomhedernes finansielle transaktioner såvel som for private velhavere.

Som et standard finansielt instrument, kan vi tilbyde alle bankservices samt factoring, og ikke mindst belåning i fast ejendom i Norden. F.eks. så har Blackstone via 360 North indbetalinger til banken i Cayman Islands for europæiske aktiviteter.

85% af hele verdens Hedgefonde ligger på Caymand Islands. Og det er der en god grund til. Se mere her.

Privatliv

I en tid, hvor data og information er mere værdifuldt end nogensinde, tilbyder Cayman Islands en vis grad af fortrolighed og privatliv. Dette er ikke kun tiltalende for individuelle investorer men også for virksomheder, der ønsker at beskytte deres kommercielle interesser eller IP rettigheder. Dette gælder både for landets selskabsstyrelse og for landets banker.

Infrastruktur og Lokal Befolkning

Øerne har en moderne infrastruktur med gode transportmuligheder og telekommunikationsnetværk. Desuden er befolkningen veluddannet og flersproget, hvilket gør det lettere at drive en international virksomhed.

Cayman Islands er mere end bare et ferieparadis; det er et robust, finansielt og juridisk system, der tilbyder en række fordele for virksomheder. Fra skattefordele til et sikkert, reguleret finansielt system, præsenterer dette caribiske territorium sig som en værdifuld destination for virksomhedsinvesteringer og -operationer.

Og dermed, for virksomheder på udkig efter at udvide deres horisonter, kan Cayman Islands meget vel være et førstevalg.

Hvad betyder det Britiske ejerskab af øerne?

Cayman Islands er et britisk oversøisk territorium, hvilket betyder, at det er under britisk suverænitet. Selvom øerne har en vis grad af selvstyre med en egen regering og egne love, ligger den ultimative autoritet hos den britiske regering. I praksis betyder dette, at Cayman Islands har sin egen forfatning og lokale regering, men Storbritannien er ansvarlig for øernes udenrigspolitik og forsvar. Sådan er det også med f.eks. BVI, Isle of Man, Jersey og Guernsey m.fl.

Territoriet har en guvernør, der er udnævnt af den britiske monark, og som repræsenterer den britiske regering på øerne. Denne guvernør arbejder tæt sammen med det lokale parlament, kendt som “Legislative Assembly”, for at styre interne anliggender. Men når det kommer til internationale relationer eller forsvarsanliggender, er det Storbritannien, der har det sidste ord.

Dette unikke forhold giver Cayman Islands en kombination af politisk stabilitet, der kommer fra at være en del af Det Forenede Kongerige, og en vis fleksibilitet i lokal administration og lovgivning. Dette har hjulpet med at gøre Cayman Islands til et populært finansielt centrum samt en attraktiv destination for turisme og forretning.

Man kan også læse mere om Alliancen COMMONWEALTH som udgør 1/3 af Jordens befolkning, hvorfor det kan være nyttigt at kende disse lande og de skattefriheder der gives der.

https://metropolinternational.com/cayman-islands-offshore-selskaber/

Cayman Islands: En Oversigt over Nøgleinformationer

Geografisk Beliggenhed og Størrelse

Cayman Islands ligger i det vestlige Caribiske Hav og består af tre hoved-øer: Grand Cayman, Cayman Brac, og Little Cayman. Samlet set strækker territoriet sig over et område på cirka 264 kvadratkilometer (km²).

Overhoved

Cayman Islands er et britisk oversøisk territorium, og dens overhoved er derfor den britiske monark, som repræsenteres lokalt af en guvernør. Den lokale regering har dog en betydelig grad af selvstyre, især i indenlandske anliggender.

Befolkning

Cayman Islands har en befolkning på omkring ,000 mennesker (tal fra 2021, kan være ændret). Befolkningen er et multietnisk miks, der inkluderer afstamning fra Afrika, Europa, og andre caribiske øer. Næsten alle er protestanter eller katolikker.

Religion

Religion spiller en vigtig rolle i samfundet. Kristendommen er den dominerende religion, og der er også en bred vifte af trossamfund, herunder Anglikanske, Baptiste, Katolske og Presbyterianere, blandt andre. Der er dog også en voksende andel af andre religioner og livssyn.

Bruttonationalprodukt (BNP)

Cayman Islands har en af de højeste indkomster per indbygger i Caribien, takket være sin status som et finansielt centrum. BNP per indbygger var omkring $70,000 USD i 2020. Finansielle tjenester udgør størstedelen af økonomien, efterfulgt af turisme.

Sprog

Engelsk er det officielle sprog og er bredt anvendt i både den offentlige og private sektor. Der findes dog også en række andre sprog og dialekter, især på grund af indvandring fra andre caribiske øer og Latinamerika.

Uddannelse og Sundhed

Cayman Islands har et velfungerende uddannelsessystem og en relativt høj grad af læsefærdighed. Sundhedssystemet er også af høj kvalitet, med moderne faciliteter og tilgængelige sundhedstjenester for befolkningen.

Infrastruktur

Øerne har en moderne infrastruktur, der inkluderer godt udbyggede vejnet, lufthavne, og havne, samt pålidelige telekommunikationssystemer.

Kultur

Caymaniansk kultur er en smeltedigel af indflydelser fra forskellige dele af verden, men med en stærk forankring i caribiske traditioner. Dette afspejles i alt fra mad til musik og kunst.

Dette er en kort opsummering af de vigtigste informationer om Cayman Islands, som både kan være interessant for potentielle besøgende og for dem, der overvejer forretning eller investering i dette unikke territorium.

Indkomst og Beskatning for Udenlandske Virksomheder i Cayman Islands

Tabel over Indkomstarter og Beskatning

IndkomsttypeBeskatning i Cayman Islands
Selskabsskat0%
Kapitalgevinst0%
Renteindkomst0%
Dividendeindkomst0%
Royalties0%
Arv0%
Indkomster fra IP rettigheder0%
ImportafgifterVarierende
Salgsafgift (Moms)Ingen

Noter:

 1. Cayman Islands har ingen selskabsskat, indkomstskat, kapitalgevinstskat eller moms, hvilket gør det attraktivt for mange internationale virksomheder.
 2. Mens der ikke er nogen direkte skatter, er der dog afgifter som importafgifter, som varierer afhængig af varernes type og oprindelsesland. Alle som ikke har aktiviteter såsom ejendomshandel, har NUL PROCENT i skat.
 3. AORS overholder alle lokale love og internationale skatteaftaler, inklusive rapporteringskrav i det land, hvor virksomheden er hjemmehørende.

Statsborgerskab i Cayman Islands

Det er relativt kompliceret at opnå statsborgerskab i Cayman Islands, og der er ingen direkte statsborgerskabsprogrammer som i nogle andre lande. Her er nogle muligheder for at få opholdstilladelse, hvilket er et skridt på vejen til statsborgerskab:

Opholdstilladelse

 1. Arbejdstilladelse: En af de mest almindelige måder at bo i Cayman Islands er via en arbejdstilladelse, som normalt skal fornyes årligt.
 2. Permanent Opholdstilladelse: Efter at have boet i landet i en tilstrækkelig periode (normalt omkring 8 år), kan man ansøge om permanent opholdstilladelse.
 3. Opholdstilladelse via investering: Der er også muligheder for at få opholdstilladelse gennem betydelige investeringer i lokal ejendom eller erhvervsliv.
 4. Når man er blevet statsborgere, så er der inden ændringer i det erhvervsmæssige, man kan beholde

Krav til Statsborgerskab

 1. Minimum Ophold: Du skal have haft permanent opholdstilladelse i mindst 5 år forud for ansøgning om statsborgerskab.
 2. God Karakter: Du skal kunne bevise, at du er af god karakter og ikke har nogen kriminel baggrund.
 3. Økonomisk Uafhængighed: Du skal kunne demonstrere økonomisk uafhængighed uden at være en byrde for Cayman Islands’ sociale støttesystemer.

Det er vigtigt at konsultere lokale juridiske eksperter og immigrationsrådgivere for at forstå de nøjagtige krav og procedurer, da lovgivningen kan ændre sig.

Lokale Love, Internationale Skatteaftaler og Virksomhedsstrukturer i Cayman Islands

Lokale Love

Selskabsret

Cayman Islands har en veludviklet selskabsret, som er overvejende baseret på engelsk common law. Den primære lov, der regulerer selskaber i Cayman Islands, er “The Companies Law.” Denne lov giver virksomheder betydelig fleksibilitet i deres drift og struktur.

Skatteregulering

Cayman Islands har ingen selskabsskat, indkomstskat, kapitalgevinstskat, eller salgsafgift. Imidlertid er der afgifter på import af varer og tjenesteydelser, og disse varierer afhængigt af varens type.

Anti-hvidvaskning

Cayman Islands har en omfattende anti-hvidvaskningslovgivning for at forhindre ulovlige finansielle aktiviteter. Virksomhederne skal derfor følge strenge due diligence-procedurer.

Internationale Skatteaftaler

Cayman Islands er ikke medlem af OECD, men det har underskrevet en række informationsudvekslingsaftaler og er underlagt den fælles rapporteringsstandard (CRS) for udveksling af finansielle kontoinformationer.

Muligheder for Fonde, Foreninger og Selskabstyper

Fonde

 • Hedgefonde: Cayman Islands er en af de førende jurisdiktioner for oprettelse og administration af hedgefonde. Cayman Island har 85% af verdensmarkedet for Hedgefonde.
 • Mutual Funds: Populære for investering i forskellige aktivklasser og reguleret under Mutual Funds Law. Det kaldes ogsp for Gjensidige Fonde.

Foreninger

 • Ikke-for-profit Organisationer: Kan registreres under The Non-Profit Organisations Law.
 • Partnerskaber: Generelle partnerskaber, begrænsede partnerskaber og LLP’er (Limited Liability Partnerships) er alle mulige.

Selskabstyper

 • Exempted Company: Dette er den mest almindelige type virksomhed for udenlandske investorer. Den er fritaget fra mange af de lokale forretningsbegrænsninger.
 • Ordinary Resident Company: Primært for virksomheder, der driver forretning lokalt i Cayman Islands.
 • Segregated Portfolio Company (SPC): Anvendes ofte for investeringsfonde, hvor forskellige porteføljer behandles som separate enheder.
 • Limited Liability Company (LLC): En hybrid mellem et selskab og et partnerskab, der tilbyder fleksibilitet i ledelsen og fordelingen af indkomst. Der er ikke krav om lokale direktører, skatmestre eller sekretærer.

Hver virksomhedsstruktur har sine egne fordele, ulemper og compliance-krav, og det er vigtigt at konsultere en advokat eller en finansiel rådgiver på +45 32177777 med ekspertise i Cayman Islands lovgivning for at træffe den mest passende beslutning for din virksomhed.

CAYMAN ISLANDS FLAG

Kilde: Advokat og Revisor Samvirket (C) 2023 by aors.dk
Kilde: Cayman Islands
Kilde: Cayman Islands turismesekretariat

Scroll to Top