Nyhedsbrev: Hvordan laver man opsigelser, låneansøgninger til statsgaranterede lån, supplerende dagpenge vedr. Corona Pandemien

Kære kunde…

Vi arbejder nu i weekender fra 12-16:00. På hverdage fra 09:00-16:30 og har oprettet en særlige COVID Taskforce til rådgivning af vore kunder der vil komme i problemer af forskellig art.

Vi bruger desinfektion på alle bilag/kuverter og kasser til/fra os. Det kan gives forsinkelser. Et lignende beredskab bør du overveje fordi Coronavirus kan overleve på overflader f.eks. plast, stål og dørhåndtag i op til 3 dage.

Vi holder dog møder som normalt med 3 meters afstand i møde lokalerne.

Korrekte opsigelser og statsgaranterede lån m.v.

De fleste arbejdsgivere skal nu afskediges medarbejdere eller der skal søges statsgaranterede banklån. I begge situationer er det vigtigt at opsigelser sker korrekt, og at der allerede nu indgives lånebegæringer til din egen bank. Disse lån tilsammen med supplerende dagpenge og fritagelse for de 30 dages betaling ved sygdom, kan blive suspenderet, hvis for mange ansøger. Det er derfor vigtigt at være i god tid.

  1. På grund af regeringens Corona retningslinjer kan du se nødplan med videomøder og videokurser – sådan kan i selv fortsætte med møder.
  2. Hvad gør du med korrekt opsigelse eller nedsættelse af arbejdstid for medarbejdere, supplerende dagpenge, suspendering af de 30 dages hæftelse, Konkursrådgivning, Skifteretten og likvidator og kurator rådgivning m.v.
  3. Læs om Konkursrådgivning, Likvidator, Kuratorrådgivning, Selskabsomdannelse samt statsgaranterede lån via bankerne for 200 milliarder kr.

Derfor kan du allerede nu bede Advokat & Revisor Samvirket om:

  • at lave låneansøgninger til banken under henvisning til statsgarantien, der således kommer først i kø
  • at udfærdige korrekte opsigelser for medarbejdere du ikke længere ønsker
  • at lave betingede ansættelseskontrakter og nedsættelser af tid for hver medarbejder du ønsker at beholde, hvor en medarbejder f.eks. normalt har haft 160,33 timer nu kun skal arbejde 80 timer. De 80,33 timer udbetales således som supplerende dagpenge.
  • at lave korrekte opsigelser for sæsonarbejdere, løsarbejdere og medarbejdere der har ferie med løn
  • at udfærdige frivillig aftale for medarbejdere, således de kan arbejde i flere afdelinger, flere adresser og i andre funktioner end før Corona Pandemien

Har du medarbejdere der er Corona smittet eller i karantæne gives refusion fra dag 1. Ring 32177777 lokal 240 for bestillinger.

Læs også seneste specifikke Corona Pandemi links for virksomheder:


Spørg os – så får du råd. Ring 32177777 lokal 240 for mere information. Vi rådgiver kun om produkter til erhvervslivet.

Scroll to Top