VISMA STIGER 19% INDENFOR ONLINE BOGFØRING OG KØBER 42 SELSKABER i 8 LANDE

Der var fart på den stærke opkøbsstrategi hos Visma. De kommer stærkt ud af 2022 med en vækst i omsætning på 19 procent. 2022 står samtidig tilbage som et år, hvor Visma fik købt hele 42 selskaber i otte lande sidste år. Visma havde 13.880 ansatte i 2022.

Dette har koster henved otte milliarder kroner for koncernen der omsætter for 15,6 milliarder kroner og som har over 1,4 millioner kunder.

Disse tal kan man læse i det nye offentliggjorte årsregnskab. 19% fremgang er flot på baggrund af 2,1 milliarder euro med et flot EBITDA tal på 587 millioner euro svarende til 4,4 milliarder kroner.

EBITDA benyttes til analyse og sammenligning af virksomheders økonomiske nettoresultat.

EBITDA = Nettoresultat + renter + skatter + afskrivninger + nedskrivninger 

Det er fortsat Vismas Økonomisystemer online, der udgør resultatet.

Omsætningen udgør hele 85 procent af omsætningen. Det er en stigning på 81 procent i 2021.

“Visma vil fortsætte med at fokusere på det, vi er bedst til. Vi vil fortsat udvikle standardiseret cloud-baseret software, der møder lokale behov, automatiserer virksomhedsadministration, forbinder data, holder samfund kørende effektivt og giver virksomheder den økonomiske tryghed og sikkerhed, de har brug for.”

Siger VISMA’s direktør i Norge, Merete Hverven

ONLINE BOGHOLDERI OG LØN SYSTEMER ER KERNEFORRETNINGEN I DANMARK

I 2021 stod Visma i Danmark for 10,8 procent af den samlede omsætning. Den er i 2022 steget til 11,3 procent og en samlet omsætning på 1,7 milliarder kroner.

De 2 sammenlignelige lande Norge og Holland udgør dog de største markeder for Visma koncernen med ikke mindre end 28,6 og 22,7 procent af omsætningen.

ET STORT SALG MED 2.000 MEDARBEJDERE INDBRAGT 5.9 MILLIARDER KRONER

Sidste år skete der frasalg og indkøb i Europa. Man solgte således Cloud Infrastructure Services (CIS) der på det tidspunkt havde 2.000 ansatte. Det var Kapitalfonden CVC Capital Partners overtog Vismas konsulentforretning og omdømte firmaet til Twoday. Dermed fik man et stort lager af kapital til opkøb.

Af det efterfølgende kvartalsregnskab, fremgår det, at den samlede pris for Visma Custom Solutions landede på 781 millioner euro eller ca. 5,9 milliarder kroner.

42 NYE SELSKABER INDKØBT PÅ 1 ÅR

Travlt fik VISMA, med opkøb som er er en væsentlig del af koncernens strategi. Visma koncernen opkøbte herefter således hele 42 selskaber for i alt 8,2 milliarder kroner eller et gennemsnit på næsten 700 millioner kroner pr. opkøb i 2022. Opkøb er foretaget i 8 lande blande andre i Frankrig og Tyskland.

Visma’s direktør oplyser at de forventer fremgang på markedet for 2023.

Og noget tyder på at der er mange vækst muligheder. Skattestyrelserne i de enkelte lande vil gå over til online krav, hvilket gør det nemmere at kontrollere virksomheder. Så derfor har cloud strategien været den rigtige fra start af.

“Europas rejse til skyen er lige begyndt, og vi ser en fortsat stor efterspørgsel på vores forretningskritiske software til at drive øget effektivitet og smartere digitale løsninger, både i den offentlige og private sektor,”

Siger Merete Hverven.

Her ses resultaterne for koncernen de sidste par år og det er Onine Bogføring for små virksomheder der giver den største vækst

Kilde: Advokat og Revisor Samvirket
Fotokredit: VISMA.COM

Scroll to Top