HDR of Offshore Jack Up Rig in The Middle of The Sea at Sunset Time

Nye nøgletal fra usa får Oliepri­serne til at falde

Oliepriserne falder i dag, fredag. Det sker i frygt om endnu et rentehop i USA. På råvaremarkedet koster en troy ounce guld torsdag morgen 1827,40 dollar mod 1833,74 dollar torsdag eftermiddag. Så her er der forventede stigninger.

På energimarkedet er det primært olie energipriser der vil falde. Brent der er en europæiske referenceolie, falder væsentligt for en tønde på 84,24 dollar mod 85,24 dollar torsdag eftermiddag. Det tilsvarende indeks er den amerikanske WTI-olie der handles nu i 77,63 dollar mod 78,51 dollar torsdag eftermiddag.

Det er de nye tal om økonomien i USA der er årsagen. Det går godt i USA, og nøgletallene viser en stærkt økonomi på næsten alle områder. Men så har vi jo på den anden side den amerikanske centralbank der siger de vil hæve renterne yderligere, og netop det faktum kan ramme efterspørgslen efter benzin hårdt.

Antallet af nytilmeldte ledige i USA i sidste uge faldt til 194.000 personer fra et forventet niveau på 200.000. Samtidigt steg producentprisindekset i USA med 0,7 pct. i januar på månedsbasis. Her var der kun forventet en stigning på 0,4 pct.

Det er jo klart af de økonomiske stærke tal sætter sit præg på den pengemæssige agenda. Men det er især bekymringer om rentestigninger der sætter agendaen. Markedet, de finansielle investorer, udskifter jo løbende sine risikoprofiler og det sker hver gang at USA præsentere tallene for offentligheden.

Kilde: Metropolinternational.com / Reuters.
Fotokredit: Pexels

Scroll to Top