BREAKING: Binance mistænkes for transaktioner DER TILGODESER STIFTEREN

Kryptogiganten Binance flyttede 400 millioner dollars eller i alt 2,6 milliarder kroner fra amerikansk partner til et firma ledet af administrerende direktør Zhao Changpeng. Zhao Changpeng, er både grundlægger og administrerende direktør for Binance. Der er tale om handelsfirmaet Merit Peak. Dette erfarer Reuter efter at have fået dokumentation, formentligt fra nogle medarbejdere. Merit Peak blev indarbejdet i et OFFSHORE SELSKAB på De Britiske Jomfruøer i januar 2019. I december underskrev Zhao nemlig en købsaftale for Merit Peak om at investere $ 1 million i Binance.US operatør BAM Tradings holdingselskab til gengæld for en del af holdingselskabets foretrukne aktier. Aftalen identificerede Zhao som offshore selskabet Merit Peak’s “manager”.

  • Der er således nu 1 dokument fra Merit Peak, der angiver CEO fra Binance Zhao Changpeng som administrator.
  • Dertil kommer at en Binance-direktør havde adgang til den amerikanske partners konto i Silvergate Bank, viser beskeder Reuters er kommet i besiddelse af. Alvoren er ret så stor efter flere store krak af kryptobørser der har kostet investorer og godtroende milliarder af dollars.
  • Reuters siger at de ikke har kunne afgøre, om overførsler også omfattede amerikanske kundemidler. Dette er i sig selv kriminelt.
  • Binance.US, som siger, at det er uafhængigt, siger, at Reuters ‘oplysninger er “forældede”

Hemmelig adgang til bankkonto

Den globale kryptovalutabørs Binance havde ellers hemmelig adgang til en bankkonto, der tilhørte dens angiveligt uafhængige amerikanske partner og overførte store summer fra kontoen til et handelsfirma, der administreres af Binance CEO Changpeng Zhao. Det viser bank kontoudtog og virksomhedsmeddelelser.

I løbet af de første tre måneder af 2021 strømmede mere end 400 millioner dollars fra Binance.US-kontoen i Californien-baserede Silvergate Bank til dette handelsfirma, Merit Peak Ltd. I følge optegnelser for kvartalet, som blev gennemgået af Reuters, blev der en på Binance.US fundet en konto der blev registreret under navnet BAM Trading. Dette er den amerikanske børs driftsselskab. Virksomhedsmeddelelser viser, at overførslerne til Merit Peak begyndte i slutningen af 2020.

Reuters kunne ikke fastslå årsagen til overførslerne, eller om nogen af pengene tilhørte Binance.US kunder. Børsens offentlige brugsbetingelser på det tidspunkt sagde, at kundernes dollarindskud blev afholdt hos Silvergate og et Nevada-baseret depotfirma kaldet Prime Trust LLC. Prime Trust tjente 650 millioner dollars i bankoverførselsindskud på Binance.US-kontoen i løbet af kvartalet, viser bankoptegnelserne.

En talsmand for Binance.US, Kimberly Soward, forholdt sig ikke til Reuters’ spørgsmål om de overførsler, der er beskrevet i bankoptegnelserne. I en erklæring sagde hun, at Reuters ‘rapportering brugte “forældede oplysninger” uden at uddybe yderligere. Hun tilføjede: “Merit Peak handler hverken eller leverer nogen form for tjenester på Binance.US-platformen” og “kun Binance.US medarbejdere har adgang” til det amerikanske selskabs bankkonti. Soward specificerede således ikke, hvornår Merit Peaks aktiviteter ophørte.

Seneste opdateringer

Binance’s globale børser, Binance CEO Zhao og Prime Trust svarede ikke på detaljerede spørgsmål om overførslerne. En talsmand for Silvergate siger, at banken ikke kommenterer på enkelte kunder.

Binance.US’s ledere var bekymrede over udstrømningen, fordi overførslerne fandt sted uden deres viden, ifølge meddelelser gennemgået af Reuters. Administrerende direktør for Binance.US på det tidspunkt, Catherine Coley, skrev til en Binance-finansdirektør i slutningen af 2020 og bad om en forklaring på overførslerne, kaldte dem “uventede” og sagde “ingen nævnte dem.”

“Hvor kommer de midler fra?” skrev hun i en besked.

I et svar til Coley, som Reuters har set, forklarer Binance-direktøren, Susan Li, ikke overførslerne. Li skrev, at Merit Peak var en “sælger, der løftede en handel” på Binance.US og også ydede lån og kapitalindsprøjtninger til den amerikanske børs.

Coley, der forlod Binance.US senere i 2021, svarede ikke på spørgsmål sendt via hendes juridiske repræsentanter. Li svarede heller ikke.

Reuters var ikke i stand til at spore, hvad der blev af de 400 millioner dollars. En uspecificeret del af pengene blev efterfølgende sendt til Silvergate-kontoen i et OFFSHORE SELSKAB på Seychellerne. Dette firma er kaldet Key Vision Development Limited, ifølge en person med direkte kendskab til overførslerne. En virksomhedsansøgning fra 2021 fra en anden Binance-enhed identificerede CEO Zhao som direktør for Key Vision. En tidligere Silvergate-direktør bekræftede, at Key Vision havde en konto hos Silvergate på det tidspunkt.

Key Visions lokale registrerede agent reagerede ikke på anmodninger om kommentarer.

Pengeoverførslerne tyder på, at den globale Binance-børs, som ikke har licens til at operere i USA, kontrollerede økonomien i Binance.US, på trods af at den fastholder, at den amerikanske enhed er helt uafhængig og fungerer som sin “amerikanske partner”.

Justitsministeriet og Securities and Exchange Commission har søgt oplysninger fra Binance og Binance.US om deres forhold som led i igangværende undersøgelser af potentielle overtrædelser af finansielle regler, herunder om Binance bruger den amerikanske børs som dække for at drive forretning i USA.

SEC og Justitsministeriet har ikke ønsket at kommentere spørgsmål fra Reuters.

Reuters rapporterede sidste år, at Binance oprettede Binance.US som et de facto datterselskab i 2019 for at trække de amerikanske regulatorers kontrol væk fra den globale børs. Binance.US’s operatør, Californien-baserede BAM Trading Services, er registreret hos det amerikanske finansministerium som en pengeservicevirksomhed, en kategori, der inkluderer valutahandlere og pengesendere. BAM’s reelle ejer er Zhao.

Binance.US’s finansdirektør, Jasmine Lee, sagde den 8. februar til Wall Street Journal, at “omfanget af vores forhold” til Binance.com er et fælles navn og en licensaftale for teknologi. “Vi overfører ikke vores midler frem og tilbage,” sagde Lee.

Susan Li, binance-finansdirektøren, havde adgang til den Binance.US Silvergate-konto, dog sammen med flere ledende Binance.US-medarbejdere, ifølge meddelelserne og personen med direkte kendskab til overførslerne.

I en besked bad en Binance.US økonomichef Li om at give en anden Binance.US medarbejder myndighed til at godkende betalinger fra kontoen. Et Binance.US dokument fra 2021, der beskrev den amerikanske børs teknologiarkitektur, identificerede Silvergate som en betalingskanal, der på det tidspunkt blev kontrolleret af Binance.com.

De Binance.US kontoposter, der er gennemgået af Reuters, beskriver hver transaktion mellem januar og slutningen af marts 2021. Reuters har ikke gennemgået regnskabsoptegnelser for andre perioder.

Overførslerne til Merit Peak fandt sted på bankens proprietære Silvergate Exchange Network (SEN), som Binance.US tiltrådte i november 2020 for at betjene sine erhvervskunder. SEN giver disse kunder mulighed for at overføre dollars mellem deres konti i banken. Silvergates investorprospekt siger, at SEN-overførsler kun er “push”, hvilket betyder, at de skal godkendes af kontoens controller.

Den tidligere Silvergate-direktør fortalte Reuters, at flytning af midler fra en virksomhedskonto uden godkendelse af firmaets ledelse ville være et brud på bankens overholdelsesregler. Silvergates prospekt siger, at “der kræves flere trin for at oprette, godkende og godkende en SEN-overførsel.” Silvergate-talsmanden forholdt sig ikke til overførslerne i deres svar til Reuters.

I løbet af januar-marts 2021-kvartalet modtog Binance.US-kontoen 1.3 milliarder dollars i SEN-overførsler fra erhvervskunder, der handlede på Binance.US, sammen med $ 650 millioner i bankoverførselsindskud fra Prime Trust.

Transaktionerne minder og FTX krakket hvor Sam Bankman-Fried omdirigerede milliarder af dollars

SEC har anklaget FTX-grundlægger Sam Bankman-Fried for i hemmelighed at omdirigere milliarder af dollars i kundemidler til sit handelsfirma, Alameda Research, der fungerede som market maker på børsen. Alameda modtog “ukendt særbehandling” på FTX-platformen, der skjulte strømmene, hævdede SEC i sin klage i december mod Bankman-Fried, der har nægtet sig skyldig.

SEC’s formand, Gary Gensler, fortalte Bloomberg TV den 10. februar, at kryptobørser generelt “blandede kundefonde med deres virksomheder” ved også at fungere som mæglerforhandlere og hedgefonde, der handlede mod deres egne kunder. Han fremhævede ikke Binance eller andre udvekslinger i sine kommentarer, men sagde, at virksomheder skulle forvente flere håndhævelsesforanstaltninger fra agenturet.

Dokumentet, der beskrev Binance.US’s teknologiarkitektur, udpegede denne software som “BlackBox”, fordi tidligere medarbejdere sagde, at Binance.US medarbejdere ikke vidste, hvordan den fungerede.

På BVI selskabsregistret der er hjemsted for Offshore selskabet, navngiver man ikke direktører eller aktionærer og således ikke Merit Peaks direktører eller aktionærer. Man skriver kun hjem der er den lokale registrerede agent. Denne agent reagerede ikke på anmodninger om kommentarer om Merit Peaks ejerskab. Ligesom Binance.US har Binance heller ikke givet nogen offentlig information om Merit Peak eller nævnt det i indsendelser til tilsynsmyndigheder og virksomhedsregistre, der blev gennemgået af Reuters.

2021-dokumentet, der beskrev Binance.US’s teknologiarkitektur, bemærkede, at en uidentificeret “Market Maker” var under kontrol af Binance.com. I en Twitter Spaces – begivenhed i november sidste år sagde Zhao, at han var aktionær i en uspecificeret market maker, men understregede, at det ikke tjente overskud og “bare leverede likviditet på markedet.”

SEC’s stævning, adresseret til Coley, anmodede om oplysninger om alle Binance.US’s market makers, deres ejere og deres handelsaktivitet. Wall Street Journal rapporterede om stævningen sidste år. Reuters kunne ikke fastslå, hvordan Binance.US reagerede på SEC.

Binance.US og Binance svarede ikke på Reuters ‘ spørgsmål om SEC’s sag, men Binances chief strategy officer, Patrick Hillmann, fortalte Wall Street Journal onsdag, at virksomheden “arbejder med regulatorer for at finde ud af, hvad der er afhjælpningerne” for at fremme undersøgelser. Justitsministeriet undersøger også Binance for mistanke om hvidvask og overtrædelse af sanktioner, har Reuters tidligere rapporteret.

Silvergate, den bank, der bruges af Binance og andre kryptobørser, er også under kontrol. Silvergate undersøges således af  justitsministeriets bedrageriafdeling, som undersøger Silvergates hosting af konti knyttet til Bankman-Frieds virksomheder. Silvergate kommenterede ikke, og justitsministeriet afviste at kommentere.

Efter denne artikel blev offentliggjort, Silvergates aktier (SI. N) udvidede tab, ramte et dagligt lavpunkt på $ 17,35 og var sidst nede omkring 22%. De er faldet med 86 % i løbet af det seneste år.

“KONSTANT KONTANTDRÆN”

Coley meddelte Binance.US havde tilsluttet sig Silvergate Exchange Network i november 2020 og fortalte et kryptonyhedsmedie: “Vi har lanceret SEN til vores erhvervskunder.”

Merit Peak gav Binance.US $ 5 millioner til at finansiere “minimumsbalancen” på børsens nye SEN-konto, ifølge en meddelelse, som en senior Binance.US-medarbejder senere sendte til kolleger på Binance.com. Overførslerne til Merit Peak begyndte kort efter, viser beskederne.

Coley markerede om morgenen den 23. december en “meget stor tilbagetrækning” fra Merit Peak på 7,5 millioner dollars fra Binance.US kontoen. Binance.US medarbejdere omtalte overførslerne til Merit Peak som “tilbagetrækninger”, viser meddelelser, fordi Binance.com medarbejdere indledte dem.

“Denne transaktion er uventet,” skrev Coley. Som et resultat fortalte hun Susan Li, der blev udnævnt som teamleder for Binances økonomiafdeling i en virksomhedsmedarbejderliste det år, at Binance.US’s SEN-konto havde ramt sin daglige tilbagetrækningsgrænse på $ 10 millioner, og hun ville hæve tærsklen til $ 20 millioner.

Offshore selskaber på Seychellerne

Coley bad Li om at rådgive Binance.US personale i fremtiden, når SEN-kontoen var tæt på at ramme sin grænse. “I betragtning af at vi ikke har portaladgang, kan vi have øjne og ører, der hjælper os,” sendte hun besked. Hun identificerede ikke portalen, men Silvergate siger, at SEN-konti kan tilgås via en “online bankportal.”

Fra januar til marts 2021 viser kontooptegnelserne, at Merit Peak modtog 89 overførsler fra Binance.US SEN-kontoen på i alt 404 millioner dollars. I løbet af denne periode foretog Merit Peak fire betalinger til Binance.US kontoen til i alt omkring $ 160.000.

Overførslerne til Merit Peak var næsten alle for præcise millionbeløb, der blev foretaget med en eller to dages mellemrum. Disse overførsler fulgte ofte straks efter en indbetaling til Binance.US-kontoen af Prime Trust, kryptodepotfirmaet for Binance.US klientmidler.

Merit Peak overførte derefter midler fra sin Silvergate-konto til kontoen tilhørende Key Vision, der er Offshore selskaber på Seychellernes, sagde personen med direkte kendskab til overførslerne.

Reuters var ikke i stand til at afgøre, hvorfor pengene blev flyttet rundt på denne måde.

Det år instruerede Binance.com også internationale kunder på sin platform til at indbetale dollars til Key Visions Silvergate-konto, ifølge skærmbilleder af instruktionerne, der blev lagt ud på en kryptoblog. Seychellernes virksomhedsregister siger, at Key Vision, som blev stiftet samme dag som Merit Peak, forbliver aktiv og er i “Good Standing”.

Binance.US annoncerede i april 2021 uventet, at det ville erstatte Coley som administrerende direktør. Hun har ikke udtalt sig offentligt, siden hun forlod stedet.

Konklusion og anbefaling

På vegne af de usikkerheder der er tilstede, herunder også om mange andre mediers skriverier om sagen. anbefaler vi, at man flytter sine aktiver til andre aktører på markedet. Vi henviser til CoinMarketCap opgørelserne over de nuværende krypto børser.

Kilde: Reuters
Fotokredit: Binance

Scroll to Top