Generativ AI

Amerikansk advokat brugte Chat GPT DER OPDIGTEDE SAGSREFERENCER

OpenAI’s ChatGPT service bliver nu endnu mere kritiseret i branchen, idet at advokaten stolede på de oplysninger som den generative AI præsenterede. Problemet er stort i branchen for mange bruger generativ AI, til at generere indhold i breve og mange har blind tillid til det indhold som ChatGPT præsentere. Problemet er gældende i alle brancher vurderer vi.

En advokat fra New York der repræsenterede en klient i en erstatningssag, har erkendt at han havde klokket i det.

Sagen, der handler om en person, som har lagt sag an mod et amerikansk flyselskab, efter personen hævder at været kommet til skade under en flyvning er repræsenteret af denne advokat der har skrevet breve med ChatGPT.

Problemet består i, at advokaten i et 10 sider langt brev henviser til seks tidligere kendelser i lignende sager. Problemet er bare, at Chat GPT opdigtede alle disse sager.

Advokaten siger så til sit forsvar, at han spurgte Chat GPT, om sagerne er ægte, og da chatbotten svarede, at oplysningerne var taget fra databaserne Westlaw og Lexisnexis, valgte advokaten at medtage dem i brevet. Westlaw og Lexisnexis indeholder alle kendelser, domme og sagsreferater m.v. i USA.

Advokaten risikerer nu at miste sin licens.

Advokat og Revisor Samvirket bruger f.eks. generativ AI

Til orientering bruger Advokat og Revisor Samvirket AI produkter fra firmaerne OpenAI, NVIDIA, Google, Microsoft, IBM og andre. Vi kontrollerer dog kilder og beder om links til at verificere information. Vor benyttelse er alene en kvalitetssikring for vore medarbejdere til at se om noget skulle være overset.

Kilde: The New York Times.

Fotokredit: stock.adobe.com

Scroll to Top