Skat går i gang med at kontrollere transaktioner på MobilePay

MobilePay er populært i Danmark og mange bruger det f.eks. til tilbagebetaling af lån, eller betaler en vens husleje m.v. Men dette kan give bagslag for nu vil Skattestyrelsen tjekke disse transaktioner hvis du er virksomhed.

Skatterådet har nemlig giver Skattestyrelsen tilladelse til at kræve data udleveret med med oplysninger om betalingerne.

De datasæt vil Skattestyrelsen nu anvende til at kontrollere. Det kan f.eks. være virksomheder der sender penge via Mobilepay. Hvis pengene ikke gpr via den normale bankkonto er der nemlig risiko for at virksomhederne glemmer denne betalingsmåde. Og så bliver de ikke beskattet.

“Vi har set eksempler på, at virksomheder sørger for, at en anden modtager pengeoverførsler end virksomheden selv, for at køre deres indtægter uden om regnskabet og dermed også uden at afregne skat og moms,”

siger underdirektør i Skattestyrelsen, Preben Buchholtz.

Det er tredje gang, at Skattestyrelsen laver kontrol med data fra MobilePay. Det skete også i 2017 og 2019. Så der må have været gevinster at hente siden det nu sker for tredje gang.

Styrelsen er nu ved at behandle disse transaktioner. Specifikt handler det denne gang om betalinger fra December 2020 til 1. oktober 2021. Og det er alene virksomheder, fordi Styrelsen ikke er interesseret i private danskere små-betalinger. Dem er der jo som udgangspunkt betalt skat af, hvis de samtidigt har en privat tilknyttet bankkonto til f.eks. løn.

Hvis du har overført penge via Mobilepay gennem nogle år og ikke har opgivet disse til Skat kan du som udgangspunkt bliver tripplebeskattet og man kan få en bøde og evt. en sigtelse fra Politiet. Derfor er det en god idé at ringe til os, så vi kan skynde os og efterangive evt. manglende beløb.

Spørg os – så får du råd… Ring 32177777.

Scroll to Top