Kryptovaluta er nu officielt støttet af flere bankkoncerner, Facebook og verdens største kreditkortselskaber

Facebook (Støttet af bl.a. VISA & MasterCard) SBI Group, JP Morgan Bank og Den Franske bankkoncern Société General arbejder på at skabe deres egne kryptovaluta og/eller at være platforme for veksling af forskellige former for kryptovaluta. 

Bank bygger verdens største kryptovaluta Bitcoin farm

SBI Group udspringer oprindeligt af Softbank Japan der i 1999 skabte verdens første internetbaserede finans konglomerat. SBI Group forventes at være over 7.000 ansatte ved udgangen af regnskabsåret.

SBI Bank der blev medejer i Etix Everywhere Hosting Center i 2018, har nu deres eget SBI Datacenter. Byggeriet som har stået på i 9 måneder på Island er bestilt af finanskoncernen SBI Group der stammer fra japanske SOFTBANK, SBI Group er således allerede i drift (siden juni) med Bitcoin og Bitcoin Cash mining.

Etix Everywhere som er en islandsk Co-Location og Server Hosting udbyder bekræfter, at de har aftaler med Den Japanske Bankkoncern SBI og den Franske bankkoncern Société General, men man vil ikke fortælle hvad disse aftaler går ud på. De bekræfter også 2 yderligere samarbejder om portaler til veksling og kryptovaluta og at de via deres eget internationale netværk kan indgå drifts eller medejerskab aftaler.

Det islandske SBI Datacenter er bygget af Etix til ren SBI Bitcoin og Bitcoin Cash drift og vurderes til at være verdens største datacenter indenfor banker og kryptovaluta fordi det oplyses, at SBI i dag forbruger ca. 35 MW strøm. Vi kan dog bekræfte at de kinesiske Bitcoin selskaber er mere end 11 gange større, men i Kina er det ikke banker der står bag.

Der ligger en ret stor motor bag den nyeste japanske Bitcoin farmer på Island. Server Hosting Centeret ligger ved byen Blönduós på Island. SBI annoncerede allerede i 2018 at man ville introducere S Coin, sin egen kryptovaluta og de har siden 2018 haft sin egen veksling tjeneste kaldet for VCTRADE i Tokyo. Datterselskabet SBI Crypto startede selv med at mine Bitcoin og Bitcoin Cash i januar 2018.

SBI byggeriet der startede sidste år i December råder nu over 22.000 small form factor computere der er købt i Kina af firmaet Bitmain. Det nyåbnede islandske SBI datacenter, har allerede siden Maj udvundet Bitcoins og senere i ultimo juli gik datacenteret i døgndrift.

Kilden er Direktør Antoine Boniface og som selv til daglig driver Etix Everywhere, der har stået for byggeriet for SBI Group. SBI Group er aktionær i Etix siden 2018. Han fortæller at hele datacenteret er etableret på under 9 måneder og at de små form factor pc’ere er baseret på Bitmain som er en kinesisk producent af accelerator udstyr til mining. Vi kører selv Antminer, men der skulle være tale om seneste version af S9 serien der kan udvinde flere forskellige kryptovalutaer hvorfor der spekuleres i om udvinding også vil ske af Bitcoin konkurrenter. Foreløbig er det bekræftet af det hovedsageligt er BitCoin og BitCoin Cash der skal udvindes men der spekuleres i om det f.eks. også omfater Ether og Litecoin. Konkurrenten AMD’s NVIDIA kort er ikke blevet anvendt og det kan skyldes en høj dollarkurs og det faktum at Bitmain nu er kommet med på nyeste microchip teknologier.

Vi holder lidt jo øje med hvad der sker på øen, mange vil jo gerne vide hvem de nye “konkurrenter” er, for hver gang der sker et nybyggeri ved man, at det er til Krypto Valuta Mining. Ofte ser vi noget der ligner lader vi kender fra landbruget, men de er orkan og stormsikret datacentre med unik køling og billig strøm og denne erhvervsturisme på øen skæpper godt i Islands kassebeholdning. Dette nye datacenter så vi i juni ved den lille landsby Blönduós, men vi troede at det var til Etix selv.

Foruden 2 Banker med banklicens på Cayman Island, ses de 3 banker der er førende på sit felt nemlig SG, JP Morgan Bank og SBI Group som et stilskifte og måske en ny skelsættende æra for kryptovaluta, men vi gætter på at danske banker først i 2020-2021 kommer med erklæringer (erkendelser) der kan tyde på at man i danske banker officielt vil veksle og håndtere kryptovaluta.

At nogle af verdens største banker, verdens førende kreditkort udbydere og verdens største social media portal Facebook nu går ind i kryptovaluta branchen er kommet som en chok for nogle bankchefer.

Bankerne har jo været 100% afvisende for alt der har med kryptovaluta at gøre. Hidtil har ingen andre banker oplyst at de deltager i kryptovalutaudvikling, men der har snarere været en klar afstandtagen. Mange danske pengeinstitutter modtager dog dagligt gevinster fra Kryptovaluta der skattemæssigt er klart defineret som spekulation og derfor beskattes med 54% og med en vis fradragsret for tab.

De fleste etablerede pengeinstitutter vil officielt ikke vedkende sig kryptovaluta, selvom de uofficielt modtager store summer på kundekonti, mens rygter vil vide, at mange udenlandske storbanker arbejder på Blockchain og Cryptocurrency projekter.

Finanskoncernen SBI Group driver en succesrig internetbank og må betegnes som den førende Fintech udvikler på det asiatiske marked

Etix Everywhere bekræfter i pressemeddelelse i 2018 at SBI er investor for 2. gang og dermed kan man konkluderer at SBI nu reelt er medejer og storaktionær. Etix bekræfter også, at SBI udvikler kryptovaluta over hele verden, hvilket der dog mangler konkrete kilder til.


Nyheder i relation til ovenstående: (hentet og oversat fra Etix pressemeddelelse JUNI/2019)

Etix Everywhere, en global udvikler og operatør af datacentre, annoncerer gennemførelsen af ​​en kapitalforøgelse i serie C på € 56 millioner.

Finansieringsrunden understøttes af tre strategiske investorer:

  • STOA, et nyt investeringsselskab, der hovedsageligt ejes af det franske CDC (Caisse des Dépôts et Consignations) STOA ejes af den franske CDC (Caisse des Dépôts et Consignations) og AFD (Agence Française de Développement) med en kapital base på € 600 millioner, der er øremærket til aktieinvesteringer i udviklingslande og nye lande. ”I 2050 vil Afrika producere en fjerdedel af data genereret over hele verden. Datacentre er en af ​​søjlerne i digital udvikling i nye markeder og nøglen til at støtte økonomisk vækst, ”forklarede Marie-Laure Mazaud, vicechef for STOA. ”Vores mål er at øge udviklingen af ​​Etix Everywhere i Afrika såvel som i Latinamerika og Sydøstasien ved at levere de nyeste teknologier og tjenester til de lokale kunder og befolkninger.”
  • Keppel Data Centers, en datacenter udvikler og -operatør fra Singapore. Keppel Data Centers er en førende udvikler og operatør af store datacentre i Asien og Stillehavsområdet og Europa. Virksomheden har mere end et årti med erfaring som en betroet datacenter partner for sine blue chip-kunder. Det er også en del af Singapore-mainboard-noterede Keppel Corporation, der er udbyder af løsninger til bæredygtig urbanisering.Med sin investering vil Keppel Data Centers søge at samarbejde Etix Everywhere for at vokse Hyperscale-forretningsområdet på konkurrencedygtige markeder. ”Etix Labs, FoU-divisionen i Etix Everywhere, har udviklet flere avancerede teknologier til drift og sikring af datacentre,” sagde Wong Wai Meng, administrerende direktør for Keppel Data Centers. ”Denne investering giver Keppel Data Centers mulighed for at implementere nogle af disse nye teknologier i vores datacentre og levere konkrete fordele for vores kunder.”
  • SBI Crypto Investment, en eksisterende aktionær af Etix Everywhere, der kommer fra SBI Bank Gruppen i Japan og som har rødder i SOFTBANK, Japan.

Kapitalforhøjelsen vil fremskynde udbredelsen af ​​Edge-, Hyperscale- og HPC-datacentre i Europa, Afrika, Latinamerika og Sydøstasien.

Denne kapitalindsprøjtning styrker virksomhedens position som en global leverandør af colocation, server hosting og mining af kryptovaluta.

Allerede tilbage i 2018 rejste Etix Everywhere kapital fra SBI Crypto Investment, et helejet datterselskab af SBI Holdings, en Fintech pioner inden for internetbaserede finansielle tjenester med base i Japan, hvilket gjorde det muligt for virksomheden at opnå flere bemærkelsesværdige milepæle.

Virksomheden udvidede sit globale netværk af datacentre og leverede otte nye faciliteter i løbet af de sidste 18 måneder: tre Edge-datacentre i Frankrig, Belgien og Ghana, tre HPC-faciliteter i Island og Sverige og to nøglefærdige kabellandingsstationer i Brasilien.

Etix Everywhere føjede tre andre faciliteter til sit datacenter netværk ved at erhverve 55% af Borealis Data Center i Island (den største konkurrent), 90% af ArticSites i Sverige og 100% af NeoCenter Ouest i Frankrig.

”Vi er glade for den støtte, vi har fra vores nuværende aktionærer og nye investorer,” erklærede Antoine Boniface, administrerende direktør for Etix Everywhere. ”Vi leverer nu mere end 50 MW colocation kapacitet gennem vores netværk af 12 datacentre. Denne nye finansieringsrunde understøtter vores tre forretningsmål: udvikling af Edge-datacentre i Europa og nye markeder, opbygning og drift af Hyperscale-datacentre i specifikke Tier 1-byer og udvidelse af vores HPC-datacentre netværk i Norden.”

Virksomheden leverer i øjeblikket strategiske projekter, der betjener disse tre forretningsområder: Et Tier IV Edge-datacentre, der er fuldt drevet af sin egen solfanger, er netop afsluttet i Ghana, et Hyperscale-campus med datacentre udvikles i Frankfurt med en første bygning på 15 MW IT-belastning, og et 35 MW HPC-anlæg er blevet indviet for et par dage siden i Island.

”Vores mål er at øge udviklingen af ​​Etix Everywhere i Afrika såvel som i Latinamerika og Sydøstasien ved at levere de nyeste teknologier og tjenester til de lokale kunder og befolkninger.”

Den nye kapitalforøgelse udvider fundamentet til Etix Everywhere, som nu understøttes af fem internationale investorer:

  1. InfraVia Capital fra Frankrig
  2. Tiger Infrastructure fra USA
  3. SBI Bank Gruppen med rødder i Softbank fra Japan
  4. STOA fra Frankrig
  5. Keppel Data Centers fra Singapore

Med et stærkt fokus på Fintech-aktiviteter udtrykte SBI sin fornyede tillid til Etix Everywhere for at støtte udvidelsen af ​​HPC og Blockchain-faciliteter. Ved at øge sin kapital investering i virksomheden anerkender SBI ekspertisen hos Etix Everywhere til at udvikle avancerede, men alligevel omkostningseffektive faciliteter, der imødekommer krævende kunders behov på dette område.

SBI banken har danske partnere indenfor nøglesikkerhed på Bitcoin Wallets

Danske Sepiors (hos kontorfællesskabet INCUBA i Århus) har udviklet en ny wallet-teknologi der fremover vil sikre transaktioner af kryptovaluta på Japanske SBI Groups bankejede handelsplatform. Kryptovaluta er kommet for at blive, men sikkerhedsbrud og tyveri for milliarder af dollars slår skår i optimismen. Teknologien er blevet døbt ThresholdSig og bygger på såkaldt multiparty computation.

Den japanske finanskoncern SBI Group, vil fremover anvende teknologien på VCTRADE som er Japans første bankejede og regerings licenserede kryptovaluta-handelsplatform. Denne blev lanceret i juli 2018.

Yoshitaka Kitao, som er CEO I SBI Holdings, udtaler I en pressemeddelelse, at danskerne blev valgt fordi de kan understøtte den nødvendige sikkerhed, ydelse og skalerbarhed til at håndtere transaktioner hos deres voksende SBI Virtual Currencies kundebase.

 


KILDE: METROPOLINTERNATIONAL.COM og ved besøg på Etix Everywhere.


 

Scroll to Top