Vestre Landsret dom stadfæster Skattestyrelsens sortsyn på Kryptovaluta der er Spekulation i Skats øjne

Vestre Landsret har i dag udgivet en dom, der vedrører en dansk mand, der tilbage i 2011 købt bitcoins for 12.000 kr. Denne historiske dom over Bitcoins og Kryptovaluta vil sætte Skattestyrelsens agenda, med at jagte og dobbelt eller trippelbeskatte investorer af f.eks. Etherum og Bitcoins.

Denne dansker købte bitcoins til en pris af ca. 1 dollar i 2011. Da han senere solgte tjente han over 10 millioner kronerSelvom der ikke er særlige regler for for handel med kryptovalutaer, skal gevinster dermed alene medtages på indkomstopgørelsen, hvis investeringen er foretaget med henblik på at tjene penge. Og i 2017 er der først kommet klare regler for hensigter og beskatning af Kryptovaluta. Først i ministerens seneste kommisorium vil man om få år give Kryptovaluta samme rettigheder.

“En af de uretfærdige forudsætninger ved dommen er, at Vestre Landsret hævder at han allerede i 2011 forventede at han kunne tjene millioner. Det er jo rent gæt. Dermed er aspektet vedr. hensigten afdækket helt forkert, da ingen jo kunne forudsige en kursstigning. Det samme gælder jo aktiemarkedet, der beskattes under Kurs/Gevinst loven, hvorimod at Kryptovaluta beskattes som spekulation og dermed 54% hvis du har opgivet på selvangivelse og mulighed for 27% tab. Hvis du ikke selvangiver har du henholdsvis dobbelt og trippelbeskatning at se frem til.”

siger Michael Rasmussen, telefon 32177777 fra Advokat og Revisor Samvirket.
Tweet

Hvad med fremtiden for Kryptovaluta

Dagens kursen for 1 Bitcoin lyder på knap 300.000 kr. Tilbage i april 2021 var prisen på kryptovalutaen bitcoins, som blev handlet til 60.000 dollar. Al kryptovaluta er Disruptiv i design og i virkemåde i forhold til banker og fintech virksomheder. De disruptive opfindelser der tidligere har været på markedet har ikke medførst så store omvæltninger både juridisk, skattemæssigt og samfundsmæssigt. Derfor er fremtiden lys for de første 10 kryptovalutaer på listen. Man skal dog rådføre sig med specialister og eksperter forinden man kaster sig ud i Mining og i Investering i Kryptovaluta, og det er naturligvis Skatterevisorer, Revisorer der kan spørges til råds, fordi det kræver en stærk indsigt i samtlige sager og skattelovgivninger i mange lande.

Skattesager og Skatteklager vedr. Kryptovaluta

Flere analytikere og jeg selv mener, at når de store portaler og Kryptobørser (Google, Microsoft, Apple, Facebook, Amazon m.v.) vil modtage betaling i kryptovaluta, hvad man allerede gør flere steder, så vil lovgivningen og skattelovgivningen ligestilles med Kurs Gevinst loven, så man får samme fradrag for tab som på Aktiemarkedet. Dette mangler imidlertid i Danmark og en del andre lande hvorfor Bitcoin investorer stifter selskaber i udlandet og flytter til andre lande for at undgå den brutale danske beskatning.

Indtil da er der ingen anden vej end at oprette en Skattesag, Skatteklage eller anke Skattestyrelsen ofte uretfærdige Forslag til ændringer i indkomstårene, og tillige føre sagerne civilt og anke til Skatteankestyrelsen. Læse mere her. Sådanne sager er gratis hvis du vinder og propertionelt i forhold til medholdet i klagepunkterne.

En Bitcoin (BTC) var over 60.000 USD værd i både februar 2021 og april 2021 på grund af begivenheder, der involverede henholdsvis Tesla og Coinbase. Teslas meddelelse om, at den havde købt Kryptovaluta for 1,5 milliarder dollar og dernæst at verden største kryptobørs blev børsnoteret. Dette gav mange der normalt var på aktiemarkedet til at investere i Kryptovaluta.

Verdens mest kendte kryptovaluta dykkede imidlertid kraftigt i april efter spekulationer om statslig regulering. En anden bemærkelsesværdig grund, var en strømafbrydelse i Xinjiang-regionen i Kina. Denne uventede udvikling førte til et fald i Bitcoin-hashraten, hvor mange Bitcoins bliver udvundet. Dette skræmte nogle investorer til at sælge deres aktiver. Ifølge en 2020-undersøgelse baseret på IP-adresser fra såkaldte hashere, som miner Bitcoin kunne man konstatere at ca. 50% af al Bitcoin Mining fandt sted indenfor Kina’s grænser.

Kan man nogensinde løbe tør for Bitcoin?

Ja i princippet, for i klar modsætning til Fiat valuta som den amerikanske dollar, fordi Federal Reserve simpelthen kan beslutte at udskrive flere pengesedler.

Bitcoins derimod er begrænset. Det er fordi der ligger et max i selve designet på hvor mange der må være i omløb. 89 procent var nået i april 2021. Det antages dog, at Bitcoin først vil løbe tør i 2040, på trods af mere og mere kraftfuldt mining udstyr. Dette skyldes, at minedrift bliver eksponentielt vanskeligere hvert fjerde år, også en del af Bitcoins oprindelige design.

Bitcoins prisudsigter: en potentiel boble?

Al kryptovaluta har allerede været bobler der er bristet, og overskredet alle tidligere bobler i verdenshistorien når man ser på kursfald og stigninger. Utallige bobler er sprunget for Kryptovaluta. Utallige rekorder er sat. Aligevel opnår Kryptovaluta investeringer en stor tilgang på dagligt plan. Selvfølgelig er der nogen der stopper også, som på ethvert andet marked. Tilgangen er imidlertid bestemmende for den disruptive succes som Kryptovaluta har opnået. Ja det er risikabelt. Det der trækker er nok de mange virksomheder og privatpersoner der er blevet både milliardærer og millionærer. Tag det som med Lotto, men du har langt større chanche for at vinde med Kryptovaluta, hvis ikke du sælger i panik. Så både på lang og kort set er Kryptovaluta et naturligt alternativ til investeringer i andre valutaer, i guld, ejendomme og aktier m.v.

Hvad er dårligt ved Kryptovaluta?

Kryptovalutaer har få tilgængelige målinger, der giver mulighed for prognoser, om ikke andet så fordi der går et rygte og manipulation. Denne manipulation sker også på f.eks. aktiemarkedet, men rygtet har sin rod i det faktum, at kun få cryptocurrency-indehavere ejer en stor del af den tilgængelige forsyning. Disse store indehavere – benævnt “hvaler” – siges at udgøre to procent af anonyme ejerskab konti, mens alle andre ejer omkring 92 procent af BTC.

I de fleste analyser kan vi se en klar tendens, at jo flere private brugere, jo højere kurs. Markedet indenfor Internet Shop markedet er stærkt stigende for betalinger med Kryptovaluta. Bemærk at alle kendte banker og kreditkort løsninger allerede har implementeret Kryptovaluta, og at hovedparten har planer om det.

Der er selvfølgelig mange institutionelle investorer, men privat interessen er utroligt stærkt stigende. Det betyder, at udsigterne for, om Bitcoin-priserne vil falde eller vokse, er vanskelige at måle, da bevægelser fra en stor hval allerede har en betydelig indvirkning på dette marked.

Så det dårlige er at nogle få kan manipulere kursen begge veje. F.eks. da TESLA opkøber, eller når kendte virksomheder som f.eks. Facebook igangsætter Calibra mønten. Det dårlige er at man kan tabe penge, at Skattestyrelsen ikke anerkender Kryptovaluta under Kurs-gevinst beskatning og at der i nogle tilfælde er alt for ringe sikkerhed for opevaring af ens Wallet ikke sker sikkert. Der stjålet mange wallets for milliarder af dollars, hvilket ikke ses ved sammenlignelige investeringsmuligheder.

Vil Bitcoins fortsat stige? og vil 1 bitcoin passere 1 millioner kroner i handelsværdi?

Jeg selv tror sammen med mange andre eksperter, at prisen for 1 bitcoin vil passere 1 million danske kroner (den er i dag 300.000 kr). Den samme pris tror jeg vil ske for Etherum og muligvis andre kryptovalutaer senest 3 år efter. Man skal passe meget på, og man skal have råd til at tabe f.eks. 50% af kursværdien. Det samme gælder for aktier, men kurserne for Kryptovaluta skifter meget hurtigt og meget mere end f.eks. aktier. Derfor konsulter din Revisor hvis du er i tvivl, og ellers lad være med at investere.

Skønnet er baseret på nuværende prisudvikling og indholdet i de følgende 31 artikler med disse tags:

Herunder kan du se LIVE Kryptovaluta kurser:

[ccpw id=”6945″]

Hvis du syntes at ovenstående artikel er god så giv en stjerne (100% anonymt):

Scroll to Top