Rekrutteringsfirma

Jobfest: Nu er vi tæt på tre millioner danskere i job, og som det siges er beskæftigelsen ved at trodse tyngdeloven

Oktober var endnu en stærk måned for den danske jobfest. Det er rigtig godt klaret af Danmark sammenlignet med næsten alle EU lande.

Men fremgangen er i høj grad trukket af den offentlige beskæftigelse, og der er svaghedstegn at spore. Det skriver Berlingske.

Der er foreløbig ingen tegn på svagheder i den danske jobfest. Tværtimod. I oktober kom der 1.700 flere danskere i job. Det er ikke mindre end imponerende. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Det betyder, at der i dag er 2.971.000 lønmodtagere herhjemme.

Cheføkonom i Arbejdernes Landsbank, Jeppe Juul Borre, fremhæver, at beskæftigelsen er på en spektakulær rejse.

»Beskæftigelsen er ved at trodse tyngdeloven,«

siger cheføkonom i Dansk Metal, Erik Bjørsted til Berlingske

Han fremhæver, at arbejdsmarkedet ikke er lige så varmt som tidligere på året, men arbejdsgiverne slår fortsat mange nye stillinger op.

»Når så mange arbejdsgivere stadigvæk klager over mangel på arbejdskraft, er det et tegn på, at ordrebøgerne ikke er tomme,« siger Erik Bjørsted.

»Farten tager dog en hel del af, men det ændrer ikke ved, at beskæftigelsen er braget op i ny rekord trods modvind til økonomien. Det er vildt imponerende. Der er massevis af udfordringer for dansk økonomi med høj inflation, en elendig forbrugertillid og høj økonomisk usikkerhed. Men beskæftigelsen viser stadig pæne takter,«

siger Jeppe Juul Borre, Arbejdernes Landsbank til Berlingske

Han fremhæver, at beskæftigelsen stiger i en tid, hvor inflationen har ramt det højeste niveau i 40 år, og det trækker købekraft ud af forbrugerne. Reallønnen er sendt ned med mere end 5 procent siden sidste år.

Falder i nogle brancher

Tallene fra oktober. Det betyder, at det kan være, at de allerede måtte være en smule forældet. Der er nyere tal for antallet af jobopslag, og de viser, at der har været en nedgang i de seneste ni måneder i træk. Det sker dog fra et meget højt niveau.

»Samtidig viser de nyeste ledighedstal, at flere meldte sig i ledighedskøen i november, som steg med 1.800 personer,« siger Jeppe Juul Borre.

Hos Dansk Erhverv bemærker Dansk Erhverv, Tore Stramer, at beskæftigelsen allerede er faldet i de mest konjunkturfølsomme brancher.

Hos den liberale tænketank CEPOS har man bestemt også bemærket de nye tal. Cheføkonom Mads Lundby Hansen fremhæver, at fremgangen i  beskæftigelsen i høj grad er drevet af det offentlige. Fremgangen i den offentlige beskæftigelse var på 1.400 personer i oktober, og den private steg således kun med 300 personer.

»Den lille stigning i den private beskæftigelse er et varsel om den forventede jobnedgang i 2023. Beskæftigelsen kommer efter alt at dømme til at falde i 2023 som følge af rentestigninger og udhuling af danskernes købekraft«, siger Mads Lundby Hansen.

Han opfordrer samtidig den ny regering til at nedbringe antallet af offentligt ansatte til niveauet fra før corona.

Flere rekrutteringsfirmaer jubler over den store fremgang i 2022

Mange virksomheder indenfor rekruttering har, som følge af ovenstående, haft en stor fremgang i gennem 2022. Vi kan så håbe at jobfesten vil fortsætte i 2023 men flere analytikere indenfor HR siger at det alene er det stærkeste brancher der fortsat vil have behov for ny arbejdskraft i 2023. Det er brancher såsom Life Science, IT, Fintech, Industrien, Jura, Revision, Konsulentbranchen, Webudvikling, Healthcare og Retail indenfor store supermarkeder m.v. Brancher såsom turisme, restaurant, cafe, forlystelser og landbruget forventer mindre eller uændret tilgang af flere jobs.

Vores eget rekrutteringsfirma har dog også udsolgt på flere typer af jobs og de søgere flere jobansøgere, der nærmest er garanteret et job: https://rekrutteringsfirmaet.dk/jobs-copenhagen/

Kildeartikel hos Berlingske: https://www.berlingske.dk/oekonomi/nu-er-taet-paa-tre-millioner-danskere-i-job-det-er-vildt-imponerende

Fotokredit: stocks.adobe.com

Scroll to Top