En bred fortolkning af hvad der er forlystelser giver refundering af bl.a. el-afgift som andre virksomheder

Forlystelser kan nu nyde godt af godtgørelse af elafgifter på lige fod med andre virksomheder. Det betyder at forlystelsesparker, teatre, badelande,biografer, koncertsale, tilsvarende bliver omfattet af den nye lov.

Før i tiden kunne forlystelser ikke få godtgjort elafgiften på elforbrug. En sådan drift var/er typisk til drift af maskiner, reklamer, belysning m.v. Dette forbrug kaldes for processforbrug.

Det har betydet at virksomheder som er baseret på forlystelser m.v. er blevet diskrimineret. Forretninger som har gavn af dette er f.eks. Bakken, Tivoli, udendørsunderholdning, teatre, cirkus og transportable underholdningsindustrier i bred forstand. Disse har tidligere betalt mere end andre virksomheder.

Men de nye regler sikrer en ligestilling, således at elafgifter kan fradrages efter samme princip som øvrige virksomheder i Danmark.

Praktisk giver dette 0,4 øre pr. kWh af det processuelle forbrug til f.eks. maskiner og IT herunder også server hosting m.v.

Elforbrug til drift af maskiner mv. (kWh) Momsfradrag Elafgift Godtgørelse efter 01/01/2017:
100.000 100 % 91.000 90.600

Forlystelser har dog hidtil kunnet få godtgørelse af elforbrug til opvarmning og aircondition. Dette forsætter naturligvis hvorfor en dette forbrug med en reduceret sats, som i 2017 udgør 50,5 øre pr. kWh.

Links til lovgivning om elafgifter og forlystelser

Scroll to Top