Check din selvangivelse, især for kørselsfradrag for at undgå Skattesager
Her er hvad Skattestyrelsen anbefaler af fradrag og indtægter og hvad man bør tjekke for at undgå evt. Skattesager
En af de vigtige ting her i livet er bogholderi, at undgå skattesager og sikre at ens selvangivelse altid er korrekt. Det er måske ikke altid hensigtsmæssigt i forhold til din tid, men det er altid bedst at være i god tid. Selvom du ikke er i god tid og får en skattesag på halsen, som man siger, så har vi i Metropol International de bedste betingelser for at kunne afvise, ændre afgørelser og imødekomme breve fra skatestyrelsens breve der starter med “vi foreslår”…
Siden fredag aften har mange borgere allerede set deres årsopgørelse. Skattestyrelsen opfordrer til, at man tjekker, at indtægter og fradrag står korrekt. Det gælder i år især kørselsfradraget. Skattestyrelsen tester allerede her i weekenden systemerne, og derfor har 4,6 mio. borgere siden fredag aften haft mulighed for at se deres årsopgørelse.
– Vi får langt de fleste oplysninger automatisk, men vi ved ikke alt. Derfor er det vigtigt at tjekke, om man har ændringer eller tilføjelser til årsopgørelsen. Og i år er det særlig vigtigt at være opmærksom på sit kørselsfradrag, siger Karoline Klaksvig, der er underdirektør i Skattestyrelsen.
Langt over en mio. danskere bruger i et normalt år kørselsfradraget for transport til arbejdet. Normalt overfører Skattestyrelsen automatisk kørselsfradraget fra det foregående år til årsopgørelsen for cirka en tredjedel af de cirka 1,2 millioner danskere, der bruger fradraget. I år skal pendlere selv angive kørselsfradraget, hvis de er berettiget til det.
– I 2020 er der mange, der har arbejdet mere hjemme, end de plejer. Det betyder, at mange ikke har ret til det samme kørselsfradrag, som de ville have ret til i et normalt år, da det kun er muligt at tage fradrag for de dage, hvor man rent faktisk har været på, siger Karoline Klaksvig.
Ud over kørselsfradraget bør man også være særligt opmærksom på, om man får indberettet fx håndværkerfradrag, indtægter fra deleøkonomi, aktier og investeringsbeviser samt børnebidrag.
Læs mere om at undgå skattesager ved at følge fradrag anbefalingen fra Skattestyrelsen:
Fradragstest
Skattestyrelsen er igen i år klar med en såkaldt fradragstest på skat.dk. I testen stiller Skattestyrelsen nogle få og enkle spørgsmål og præsenterer herefter information om de fradrag, der kan være relevante for den enkelte.
– Skat er ikke enkelt, men vores onlinebaserede fradragstest kan være en god hjælp, hvis man er i tvivl om, hvilke fradrag der kan være relevante. Testen gør det let at finde rundt i fradragsmulighederne, så man får trukket det fra, man har krav på, siger Karoline Klaksvig.
Fradragstesten kan findes på skat.dk/fradragstest
Få hjælp på Facebook og Twitter
Skattestyrelsen sidder også klar til at svare på generelle spørgsmål i weekenden på Facebook, Twitter og via en chatfunktion på skat.dk.
– Vi ved, at mange allerede her i weekenden har spørgsmål til deres årsopgørelse. Generelle spørgsmål sidder vi klar til at svare på. Alle får svar, og vi bestræber os på at svare så hurtigt, vi kan, men det er klart, at der er pres på her i åbningsfasen. Vi opfordrer derfor alle til at udvise tålmodighed, siger Karoline Klaksvig.
Skattestyrelsen svarer både lørdag og søndag på generelle spørgsmål mellem kl. 9.00 og 18.00.
Skattestyrelsen udbetaler i år overskydende skat fra 9. april. Sidste frist for ændringer til årsopgørelsen er 1. maj 2021.
Læs mere om årsopgørelsen
Om årsopgørelsen til borgerne: skat.dk/årsopgørelse
Bag om årsopgørelsen – fakta og tal
Skattestyrelsen
Skattestyrelsen blev etableret den 1. juli 2018, da SKAT blev lukket og erstattet af syv nye styrelser. Skattestyrelsens opgave er at sikre, at borgere og virksomheder betaler korrekte skatter og afgifter. Ved omtale, der vedrører perioden efter 1. juli 2018, vil det være faktuelt forkert at omtale Skattestyrelsen som SKAT.
Yderligere oplysninger for både borgere og virksomheder, tlf.: 7222 1818