Kryptovalutarådgivere

En del af den store stigning kryptovaluta gennemgår nu skyldes SEC godkendelsen. Selvom SEC gjorde alt for at sige det ikke er en blåstempling, ja så har markedet taget det sådan. Det er altså den amerikanske Securities and Exchange Commission (SEC) der for nylig godkendte 11 spot Bitcoin ETF’er, hvilket markerer en betydelig milepæl for den digitale aktivsektor. Denne godkendelse er set som et skridt mod at forenkle og sikre Bitcoin-investeringer for en bredere investorbase, hvilket kan ændre dynamikken i cryptocurrency-investeringer. Mange af de danske fonde f.eks. PFA, ATP og formuefonde, er dog stadig tilbageholdende.

De 11 godkendte spot Bitcoin ETF’er omfatter:

  • ARK 21Shares Bitcoin ETF (NYSE:ARKB)
  • Bitwise Bitcoin ETF (NYSE:BITB)
  • Blackrock’s iShares Bitcoin Trust (NASDAQ:IBIT)
  • Franklin Bitcoin ETF (NYSE:EZBC)
  • Fidelity Wise Origin Bitcoin Trust (NYSE:FBTC)
  • Grayscale Bitcoin Trust (NYSE:GBTC)
  • Hashdex Bitcoin ETF (NYSEARCA:DEFI)
  • Invesco Galaxy Bitcoin ETF (NYSE:BTCO)
  • VanEck Bitcoin Trust (NYSE:HODL)
  • Valkyrie Bitcoin Fund (NASDAQ:BRRR)
  • WisdomTree Bitcoin Fund (NYSE:BTCW)

Kilde: Bing, valutakurser

Disse fonde giver investorer adgang til direkte eksponering mod Bitcoin gennem standard mæglerkonti, i modsætning til produkter, der sporer Bitcoin-futures. ETF’erne opererer ved direkte at eje hele Bitcoins i en digital “vault”, hvilket gør det muligt for fondene at spejle BTC’s markedsbevægelser nøje.

Man kan dermed handle direkte på Cayman Island, Delaware, Nevada og f.eks. Malta hvor de fleste af de 11 nye EFT’ere bor eller har filialer. Så selvom Elon Musk er sur på Staten Delaware (grundet retssagen om hans lønpakke på 384 milliarder DKK) så strømmer det til med investorer specielt i Delaware.

Godkendelsen er blevet set som en sjælden indrømmelse fra SEC, der har været modstander af ideen i mere end et årti. SEC’s tidligere argumenter mod en spot ETF har omhandlet bekymringer omkring manglende regulering, som kunne overvåge Bitcoin-handel pålideligt for at opdage svindel og manipulation. Men efter at have gennemgået de seneste forslag, konkluderede SEC, at priserne bevæger sig på en sådan måde, at uregelmæssigheder på børser som Kraken og Coinbase sandsynligvis ville blive afspejlet i futures-priserne, hvilket bistår i overvågningen af svigagtige og manipulative handlinger.

Denne beslutning kommer efter år, hvor krypto-tilhængere har argumenteret for, at en spot-fond, der investerer direkte i Bitcoin, ville være til gavn for investorer og hjælpe med at bringe industrien tættere på den mere strengt regulerede verden af traditionel finansiering. Det antyder også en form for modenheds-milepæl for den relativt unge industri, hvor konflikter med regulatorer kulminerede efter sammenbruddet af Sam Bankman-Frieds FTX-imperium, hvilket fremhævede risiciene i industrien.

ARK 21Shares Bitcoin ETF

ARK 21Shares Bitcoin ETF (ARKB) tilbyder investorer en direkte og reguleret eksponering mod Bitcoin, som opbevares i kold opbevaring af en institutionel kvalitetsvogter, Coinbase Custody Trust Company LLC. Dette giver en højere beskyttelsesgrad end de opbevaringsmuligheder, der er tilgængelige for individuelle investorer. ETF’en blev lanceret den 10. januar 2024 og har siden da opnået en nettoaktivværdi (NAV) på $62.58 per enhed med samlede aktiver på over 2 milliarder USD.

ARKB’s investeringsstrategi sigter mod at spore præstationen af Bitcoin, justeret for trustens udgifter og andre forpligtelser, baseret på CME CF Bitcoin Reference Rate – New York Variant. Dette er designet til at afspejle præstationen af Bitcoin i amerikanske dollars.

ETF’en administreres af 21Shares US LLC med ARK Investment Management LLC som underadministrator og tilbyder en gennemsigtig og compliant investeringskøretøj, der forbedrer den samlede markedsintegritet. Dette understreger ARK og 21Shares’ forpligtelse til at demokratisere adgangen til digitale aktiver og prioritere et større udvalg af investorprodukter.

Yderligere informationer om fonden, herunder prospekt og faktaark, er tilgængelige gennem dens officielle kilder. Dette giver potentielle investorer en dybdegående forståelse af produktets struktur, ydeevne og de risici, der er forbundet med investering i digitale aktiver.

For dem, der overvejer at investere i ARKB, og alle andre er det vigtigt at være opmærksom på de unikke og betydelige risici forbundet med Bitcoin og andre digitale aktiver, herunder betydelig prisvolatilitet og mangel på likviditet, som kan føre til betydelige tab. For selvom 3 af de 11 anses for sikre virksomheder idet de er verdens største på sit felt, er det jo i sidste ende kursen på den kryptovaluta du køber der kan afgøre din gevinst eller tab.

Bitwise Bitcoin ETF (BITB)

Bitwise Bitcoin ETF (BITB) tilbyder investorer lavomkostningsadgang til Bitcoin via en traditionel, professionelt forvaltet ETF. Den er støttet af Bitwise’s ekspertise, dybdegående forskning og seks års erfaring med at forvalte kryptoaktiver for førende institutionelle investorer. ETF’en investerer direkte i Bitcoin og er let tilgængelig fra en mæglerkonto. Ved lanceringen havde BITB en management fee på 0,20%, som blev sat til 0% for de første seks måneder på de første $1 milliard i aktiver. Den 1. marts 2024 havde fonden Bitcoin til en markedsværdi på $1,584,049,290.31, hvilket repræsenterede 100% af fondens vægt. Fondens nettoaktivværdi (NAV) var $34.12, mens markedsprisen var $34.43, hvilket viser en præmie på 0,90%.

Den første handelsdag tiltrak BITB den største indstrømning blandt de nye spot Bitcoin ETF’er med $240 millioner ind i fonden. Dette markerede en vigtig milepæl for kryptoindustrien og testede, om digitale aktiver kan opnå bredere accept som en investering. Bitwise Asset Management, der administrerer fonden, har en bred vifte af produkter, herunder Bitwise 10 Crypto Index Fund og flere private placement-fonde, samt strategier for separat forvaltede konti.

Bitwise understreger betydningen af at overveje investeringsmålene, risikofaktorerne, gebyrerne og omkostningerne ved deres ETF’er før investering.

Kilde: Wikipedia Commons (C) 2024, en af flere Blackrock bygninger.

iShares Bitcoin Trust (IBIT)

iShares Bitcoin Trust (IBIT), administreret af BlackRock, markerede sig ved at overgå $1 milliard i aktiver under forvaltning (AUM) inden for sin første uge af handel, hvilket gjorde det til det første af de nyligt lancerede Bitcoin ETF’er, der nåede denne milepæl.

Fonden startede handel den 12. januar 2024 og har hurtigt opnået popularitet blandt investorer, der søger eksponering mod Bitcoin gennem et reguleret og transparent investeringskøretøj. IBIT’s beholdning består primært af Bitcoin, med 99% af sin portefølje tildelt kryptovalutaen og en lille mængde fiat valuta. Fondens handelsvolumen har været betydelig, med en gennemsnitlig daglig handelsvolumen på 14 millioner aktier siden lanceringen.

IBIT fungerer ved at tilbyde direkte adgang til Bitcoin for en bred vifte af investorer, fra formueforvaltere til finansielle rådgivere, og har til hensigt at bruge forvaringstjenester fra kryptovalutabørsen Coinbase. Fondens mål er at følge Bitcoin-priserne ved hjælp af CME CF Bitcoin Reference Rate, som indsamler oplysninger fra pålidelige kryptovalutabørser globalt. I modsætning til fremtidsbaserede Bitcoin ETF’er, som investerer i Bitcoin futures-kontrakter snarere end selve kryptovalutaen, sigter IBIT mod at tilbyde forbedret prisfastsættelse og potentielt lavere gebyrer. BlackRock forvalter iShares og pålægger en sponsorafgift på 0,25% for sit Bitcoin-investeringsprodukt, IBIT, med en etårig fravigelse, der reducerer gebyret til 0,12% på de første $5 milliarder af aktiver under forvaltning (AUM).

Lanceringen af BlackRocks spot Bitcoin ETF er gået over al forventning, selvom der ikke lige var forventninger, andet end her er altså tale og verdens største kapitalforvalter. Der ventes flere positive virkninger for kryptomarkedet, herunder øget adoption, da BlackRocks deltagelse kan tiltrække flere institutionelle og detailinvestorer.

Det kan øge legitimiteten af Bitcoin som en investeringsform og tiltrække flere traditionelle investorer til markedet. Derudover kan ETF’en øge Bitcoin-markedets likviditet og påvirke dens pris, idet efterspørgslen efter ETF-aktierne vil afspejle investorernes sentiment. Den regulerede og tilgængelige måde at få eksponering mod Bitcoin på uden direkte at købe og opbevare den digitale valuta kan også have en indvirkning på prisen og likviditeten af Bitcoin.

For yderligere detaljer og den fulde indsigt i hvordan IBIT fungerer, dens fordele og muligheder, kan du besøge BlackRocks officielle hjemmeside eller de finansielle nyhedssider, der dækker lanceringen og udviklingen af denne innovative Bitcoin ETF.

ETF’en agter at benytte sig af forvaringstjenester tilbudt af kryptobørsen Coinbase og har til formål at følge Bitcoin-priser ved hjælp af CME CF Bitcoin Reference Rate. Dette tilbud skaber en ny, fjerde kategori inden for Bitcoin ETF-markedet i USA, der adskiller sig fra de eksisterende grantortrusts, futures-baserede ETF’er og Bitcoin-nære aktiefonde.

IBIT handler på Nasdaq, og investorer, der ønsker at handle med IBIT, skal starte med at åbne en konto hos et mæglerfirma, der tilbyder adgang til Nasdaq-noterede værdipapirer.

Fidelity Wise Origin Bitcoin Trust

Fidelity Investments er en af de førende finansielle serviceudbydere på verdensplan og er kendt for sin brede vifte af investeringsprodukter, herunder fonde og ETF’er. Fidelity Wise Origin Bitcoin Trust er et eksempel på Fidelity’s fordybelse i den digitale aktivverden, hvor de søger at tilbyde investorer en sikker og reguleret måde at få eksponering mod Bitcoin.

Mens detaljerne om Fidelity’s specifikke operationelle struktur eller eventuelle tilknytninger til Caymanøerne ikke blev nævnt i den oprindelige information, er Fidelity kendt for at have en global tilstedeværelse, der kan inkludere forskellige jurisdiktioner for visse aspekter af deres virksomhed. Dog, uden specifikke oplysninger, er det vanskeligt at afgøre, om nogen af deres Bitcoin-relaterede investeringsprodukter har direkte forbindelser til Caymanøerne.

Fidelity Investments har sit hovedkontor i Boston, Massachusetts, og er bredt anerkendt for sin forskning og innovation inden for investeringssektoren, herunder på kryptovalutaområdet.

For at få de mest nøjagtige og opdaterede oplysninger om Fidelity Wise Origin Bitcoin Trust eller andre investeringsprodukter fra Fidelity, ville det være bedst at henvise direkte til firmaets officielle udgivelser eller regulatoriske indsendelser.

Kryptovaluta-Rågivere fra Advokat og Revisor Samvirket

Vi har nogle af de førende rådgivere, der samtidigt selv ejer flere bitcoins og selv miner kryptovaluta. Derfor er du bedre hjælpet. Spørg os så får du råd. Ring på 32177777.

Kilde: Advokat og Revisor Samvirket, AORS.DK
Fotokredit: stock.adobe.com, wikipedia commons
Copyrights: Ⓒ 2024 Copyright by https://AORS.DK – kan deles frit ved link til denne artikel.

Similar Posts