Ejendomsinvestering i Cayman Island: Fordele, ulemper og muligheder

Cayman Island er et britisk oversøisk territorium i det vestlige Caribien, der består af tre øer: Grand Cayman, Cayman Brac og Little Cayman. Cayman Island er kendt for at være et af verdens førende finansielle centre og et populært turistmål. Mange af de mest rige i verden bor er, hvorfor M2 priserne for beliggenheder direkte til vandet er blandt de højeste i verden.

Men hvad med ejendomsinvestering i Cayman Island? Er det en god idé, og hvad skal man være opmærksom på? I denne artikel vil vi se nærmere på nogle af fordelene, ulemperne og mulighederne for at investere i ejendomme på Cayman Island.

Mange af verdens kendte personer har Offshoreselskab på Cayman Island bl.a. Bill Gates, Elon Musik, Opera Winfrey, Simon Cowell, Lars Larsen samt H.M. Dronning Elisabeth. Af kendte danske og udenlandske virksomheder er der tale om f.eks.:

  • A.P. Møller-Mærsk, Adidas, Alibaba, Alphabet, Amazon, Apple, ATP, Binance, BlackRock Blackstone, BP, Carlsberg, Coca Cola, Colgate-Palmolive, Coloplast, Danica Pension, Danske Bank, Danske Invest, Dell, Exxon, Mobil, Facebook, Ferrari, Ford, General Electric, GN Store Nord, H&M, HP, IKEA, Johnson & Johnson, Jyske Invest, Lego, Lenovo, Lockheed Martin, Lundbeck, Lærernes Pension, Mastercard, McDonalds, Microsoft, NCC International, NIKE, Nordea, Nordea Invest, Nordea Liv & Pension, Novo Nordisk A/S, Novozymes, Otis, Pandora, Pfizer, PKA, Procter & Gamble, Puma, Rockwool, Saxo Bank, SEB Bank A/S, Shell, Siemens, Skanska, Sparinvest, Starbucks, Tesla, Walt Disney, Total, Toyota, Twitter, Uber, Vestas, Visa, Volkswagen og Walmart m.fl.

Lejlighed, rækkehus eller villa med havudsigt kan være en god forretning.

Selv ved investering i rækkehuse og lejligheder opnås en stærk forretning, også via AIRBNB m.fl. når du ikke selv bor der. F.eks. er der mange her i norden som har valgt den af os foreslåede løsning, hvor man bor f.eks. 183 dage udenfor Cayman Islands f.eks. i Danmark.

Så vil regnestykket for en 140M2 lejlighed med havudsigt (der også kan ligge i stuen med have m.v. og så tæt på havet som ovenstående) koste 183×2.700 =494.100 kr. incl. afregning til AIRBNB. Normalt laver man en add-on liste f.eks. kayak hele ugen, og dermed kan mange indkøb tjene sig hjem på få år og er du der kun f.eks. 14 dage er.

De 2.500 DKK er sæsonkorrigeret. Dette er med havudsigt over det meste i Georgetown, men ellers er det et fyldest gørende eksempel og du kan se mere på f.eks. AirBNB. AIRBNB tager normalt 3% for rengøring, men det kan gøres langt billigere lokalt.

Når man skal udleje er der vigtigt at have adgang til dele ret til pool, jetski, kayak, delestrande m.v. da de fleste søger denne type lejligheder, rækkehuse eller villaer. Fordelen ved Cayman Island er dog at man altid er ved vand overalt på få minutter ca. 1-2 minutter de fleste steder.

Fordele ved ejendomsinvestering i Cayman Island

En af de største fordele ved ejendomsinvestering i Cayman Island er det skattefrie miljø. Cayman Island har ingen direkte skatter som indkomstskat, selskabsskat, arveafgift, kapitalgevinstskat eller moms. Og investeringer er også skattefrie. På den måde har det lille ø-samfund lykkedes med et stor BNP og skabt arbejde til befolkningen.

Dette betyder, at investorer kan opnå en fuld fortjeneste af deres ejendomsindtægter og -gevinster uden at skulle betale nogen skat til de lokale myndigheder.

Desuden har Cayman Island indgået dobbeltbeskatningsoverenskomster med mange lande, hvilket betyder, at investorer kan undgå at betale skat to gange på den samme indkomst.

Men mest af alt er Cayman Island øen hvor man nyder mange friheder uden skat, moms eller den forhadte lagerskat, der betyder at du skal betale skat af penge du ikke har modtaget.

Vi har flere ejendomsselskaber som flyttet fra Luxembourg til Cayman Islands, Bahamas, Belize, Singapore og Delaware. De fleste af dem er af dansk oprindelse og har tidligere ligget i Danmark, Sverige, Norge, Tyskland, Luxembourg, Lichtenstein, Andorra, England, Malta og USA.

En anden fordel ved ejendomsinvestering i Cayman Island er det stabile politiske og økonomiske klima. Cayman Island har et veludviklet retssystem baseret på engelsk commonwealth law, en effektiv og gennemsigtig reguleringsramme og en høj grad af politisk stabilitet.

Cayman Island har også en stærk økonomi med en høj BNP pr. indbygger, lav inflation og lav arbejdsløshed. Disse faktorer bidrager til at skabe et sikkert og attraktivt investeringsmiljø for ejendomme, også selvom priserne er høje. Således er Cayman Islands nummer 2 på listen over verdens dyreste steder at købe huse.

En tredje fordel ved ejendomsinvestering i Cayman Island er det store udbud af kvalitetsejendomme. Cayman Island har en mangfoldig ejendomsmarked, der spænder fra luksuriøse strandvillaer til moderne lejligheder til overkommelige familiehuse.

Der er også mange nye udviklingsprojekter i gang eller planlagt, der tilbyder state-of-the-art faciliteter og design.

Investorer kan finde ejendomme, der passer til enhver smag, budget og formål på Cayman Island. Og så er det nemt at sælge noget der, der er mange købere over hele verden og det betyder langt bedre fortjeneste end ved at udvikle danske projekter.

Men det er jo klart med hundrede milioner af potentielle købere, i stedet for måske max. 500.000 potentielle i Danmark.

Ulemper ved ejendomsinvestering i Cayman Island

Selvom der er mange fordele ved ejendomsinvestering i Cayman Island, er der også nogle ulemper, som man skal være opmærksom på. En af dem er den høje pris på ejendomme. På grund af den store efterspørgsel efter ejendomme på Cayman Island, især fra udenlandske købere, er priserne steget betydeligt i de seneste år. Dette kan gøre det vanskeligt for nogle investorer at få adgang til markedet eller opnå et godt afkast. Desuden kan priserne være ustabile og påvirket af eksterne faktorer som globale økonomiske kriser eller naturkatastrofer. Så den største fortjeneste ligger ved at købe grunde og bygge selv.

En anden ulempe ved ejendomsinvestering i Cayman Island er den høje omkostning ved transaktioner. Når man køber eller sælger en ejendom på Cayman Island, skal man betale en række gebyrer og afgifter, der kan udgøre en betydelig del af den samlede pris. Nogle af disse omkostninger omfatter:

  • Stempelafgift: Dette er en engangsafgift, der betales til regeringen baseret på værdien af ejendommen. Stempelafgiften varierer fra 0% til 7,5%, afhængigt af placeringen og typen af ejendommen.
  • Registreringsgebyr: Dette er et gebyr, der betales til landregistret for at registrere overførslen af ejendommen. Registreringsgebyret er normalt 0,5% af værdien af ejendommen.
  • Advokatgebyr: Dette er et gebyr, der betales til en advokat for at håndtere de juridiske aspekter af transaktionen. Advokatgebyret er normalt mellem 1% af værdien af ejendommen. Vi kan dog forhandle dette, da vores partnere laver alle papirer.
  • Mæglergebyr: Man behøver ikke en mægle fordi egenannoncering sælger på få dage. Dette det er som i Danmark et gebyr, der betales til en ejendomsmægler for at formidle salget eller købet af ejendommen. Mæglergebyret er ca. 2-5% af værdien af ejendommen.

En tredje ulempe ved ejendomsinvestering i Cayman Island er den begrænsede adgang til finansiering. Selvom Cayman Island har verdens største banker og sidder på ca. 70% af markedet for investerings og hedgefonde så er det kun et relativt lille og konservativt bankvæsen, der tilbyder mange lånemuligheder for ejendomsinvestorer.

De fleste banker kræver en høj udbetaling (normalt mindst 30% af værdien af ejendommen), en lav gæld til indkomst ratio (normalt mindst 35%) og en god kredit historie for at godkende et lån. Desuden er renterne på lån normalt højere end i andre lande, hvilket igen kan reducere rentabiliteten af investeringen.

Muligheder for ejendomsinvestering i Cayman Island

Til trods for nogle ulemper er der stadig mange muligheder for ejendomsinvestering i Cayman Island, især for dem, der har kapital, erfaring og risikovillighed. Nogle af de mest lovende sektorer for ejendomsinvestering i Cayman Island er:

  • Turisme: Cayman Island er et populært turistmål, der tiltrækker millioner af besøgende hvert år fra hele verden. Turismen bidrager til omkring 70% af BNP og skaber stor efterspørgsel efter hoteller, resorts, ferieboliger og andre former for kortvarig indkvartering. Investorer kan drage fordel af denne efterspørgsel ved at købe eller udvikle ejendomme, der målretter sig mod turister, enten direkte eller gennem platforme som Airbnb eller VRBO.
  • Finans: Cayman Island er et globalt finansielt centrum, der huser mere end 135.000 registrerede selskaber, herunder mange fonde og hedgefonde. Finanssektoren bidrager til omkring 55% af BNP og skaber stor efterspørgsel efter kontorer, lejligheder og andre former for langvarig indkvartering for finansielle fagfolk. Investorer kan drage fordel af denne efterspørgsel ved at købe eller udvikle ejendomme, der målretter sig mod finanssektoren. Det er nu trods alt bedre med gode solide lejere som banker eller bankdirektører.
  • Se lidt om hvilke banker der er i Cayman Islands. Der er også mange europæiske, danske og nordiske.
  • Kryptovaluta: Cayman Island er et af de mest krypto-venlige jurisdiktioner i verden, der tilbyder en gunstig lovgivning og regulering for kryptovaluta-relaterede aktiviteter. Cayman Island har tiltrukket mange kryptovaluta-startups, udvekslinger, fonde og projekter, der søger at udnytte det skattefrie miljø og den teknologiske infrastruktur. Investorer kan drage fordel af denne trend ved at kontakte os, der kan rådgive, ikke alene som en rådgiver, men flere af os er selv minere, CFD investorer og har handlet med commodities som f.eks. guld mod dollars, eller rene commodities som fødevarer, mineraler, metaller og råstoffer. Selve overblikket over alle aktiver er nemt med en af de største banker på øen, og alle de største er her, og tillige er de 5 største kryptobørser her inkl. Binance.

Fusioner og Spaltninger

Med Danmarks store fokus på fusioner og spaltninger laver Advokat og Revisor Samvirket mange fusioner og spaltninger. De kan læse mere om Fusioner og Spaltninger, ved at trykke på de blå link.

Foruden at man kan flytte danske selskaber til andre EU lande kan Advokat og Revisor Samvirket også tilbyde Nordeuropas bedste rådgivning indenfor Offshore Selskaber, Fonde, Foreninger og investeringsforeninger.

Vi er Danmarks største virksomhed indenfor offshore selskaber og flytninger af af danske selskaber til andre EU lande.

HVILKE FIRMAER BRUGER CAYMAN ISLANDS?

VirksomhedIndustriOprindelsesland
AmazonDetail og Cloud HostingUSA
Apple Inc.ITUSA
FacebookITUSA
MicrosoftITUSA
DellITUSA
HPITUSA
LenovoITKina
AcerITTaiwan
OracleITUSA
AdobeITUSA
SymantecITUSA
Novo Nordisk A/SLife ScienceDanmark
A.P. Møller-MærskRederiDanmark
LegoLegetøjDanmark
CarlsbergØl og SodavandDanmark
Saxo BankBankDanmark
GN Store NordITDanmark
VestasEnergiDanmark
Novo NordiskLife ScienceDanmark
NovozymesLife ScienceDanmark
LundbeckLife ScienceDanmark
ColoplastLife ScienceDanmark
PandoraRetailDanmark
Danske Bank A/SBankDanmark
NordeaBankFlere lande
SEB Bank A/SBankDanmark
SiemensIndustriTyskland
ShellEnergiNederlandene
BPEnergiStorbritannien
ChevronEnergiUSA
TotalEnergiFrankrig
VisaKreditkortUSA
MastercardKreditkortUSA
American ExpressKreditkortUSA
DiscoverKreditkortUSA
BinanceKryptovaluta BørsUSA
IKEAMøbelproduktionSverige
TeslaBilmærkeUSA
ToyotaBilmærkeJapan
VolkswagenBilmærkeTyskland
FerrariBilmærkeItalien
FordBilmærkeUSA
HondaBilmærkeJapan
NissanBilmærkeJapan
HyundaiBilmærkeSydkorea
StarbucksKaffe og CafeUSA
McDonaldsRestaurantUSA
Renaissance TechnologiesHedgefondUSA
CitadelHedgefondUSA
Elliott ManagementHedgefondUSA
Point72HedgefondUSA
Alphabet Inc.Teknologi, moderselskab til GoogleUSA
Pfizer Inc.Farmaceutiske produkterUSA
Johnson & JohnsonSundhedsplejeUSA
MerckLife ScienceUSA
Uber TechnologiesTeknologi / TransportUSA
General ElectricDiversificeret industriUSA
Blackstone GroupFinansielle tjenesterUSA
WalmartDetailhandelUSA
Exxon MobilEnergiUSA
NIKESportsprodukterUSA
AdidasSportsprodukterTyskland
ReebokSportsprodukterUSA
PumaSportsprodukterTyskland
Bridgewater AssociatesHedgefondUSA
Coca ColaDrikkevarerUSA
The Walt Disney CompanyUnderholdningUSA
Danica PensionPension og ForsikringDanmark
Nordea Liv & PensionPension og ForsikringDanmark
ATPPension og ForsikringDanmark
PKAPension og ForsikringDanmark
CargillLandbrugsprodukterUSA
BungeLandbrugsprodukterUSA
ADMLandbrugsprodukterUSA
OlamLandbrugsprodukterSingapore
AIGForsikringsselskaberUSA
ZurichForsikringsselskaberSchweiz
AllianzForsikringsselskaberTyskland
AXAForsikringsselskaberFrankrig
BlackRockInvesteringsfondeUSA
VanguardInvesteringsfondeUSA
FidelityInvesteringsfondeUSA
T. Rowe PriceInvesteringsfondeUSA
Danske InvestInvesteringDanmark
Nordea InvestInvesteringDanmark
SparinvestInvesteringDanmark
Jyske InvestInvesteringDanmark
Lærernes PensionInvesteringDanmark
H&MTøjSverige
ZaraTøjSpanien
NikeTøj/SkoUSA
GapTøjUSA
Bae SystemsMilitærStorbritannien
Lockheed MartinMilitærUSA
RaytheonMilitærUSA
Northrop GrummanMilitærUSA
NCC InternationalByggekoncernSverige
SkanskaByggekoncernSverige
VinciByggekoncernFrankrig
BechtelByggekoncernUSA
ThyssenKruppElevatorTyskland
OtisElevatorUSA
KoneElevatorFinland
SchindlerElevatorSchweiz
Procter & GambleHusholdning/PlejeUSA
UnileverHusholdning/PlejeStorbritannien/Nederlandene
L’OréalHusholdning/PlejeFrankrig
Colgate-PalmoliveHusholdning/PlejeUSA
RockwoolIsoleringDanmark
Saint-GobainIsolering, ByggekoncernFrankrig
KnaufIsoleringTyskland
Owens CorningIsoleringUSA
TwitterSocial MediaUSA
Alibaba GroupB2B and B2CKina
TencentITKina
JD.COMDetailKina

Ovenstående er blot et lille udpluk, der er naturligvis langt flere mindre virksomheder og i alt ca. 130.000 firmaer.
Kilde: AORS.DK (C) Copyright by IPtrace & AORS.DK

VI LAVER BÅDE FORENINGER, FONDE, KAPITALPLANLÆGNING, SKATTERÅDGIVNING, REVISION, FORRETNINGSPLANER OG INVESTERINGSPROSPEKTER

Fra vort eget kontor på Cayman Island kan vi tilbyder advokater, skatterådgivere, patentadvokater og patentingeniører. Dertil kommer at vi laver årsregnskaber m.v. hvis det ønskes i Danmark. Vi er eksperter siden 1983 indenfor stiftelse af selskaber i udlandet, også kaldet offshore selskaber. I den forbindelse har vi udarbejdet utallige kapitalplanlægningsplaner, forretningsplaner og investeringsprospekter indenfor rigtig mange brancher.

85% AF ALLE HEDGEFONDE LIGGER PÅ CAYMAN ISLAND

Cayman Island har over 85 procent af hele verdens hedgefonde og over 11.000 gensidige fonde registreret i landet. Dette afspejles i BNP som er områdets nr. 1. Den finansielle servicesektor er anslået til at udgøre næsten en tredjedel af BNP, hvilket afspejler Cayman Islands status som et af de mest sofistikerede og velfungerende offshorecentre i verden.

Cayman Island har som princip ingen direkte beskatning, hvilket gør det til et attraktivt sted for velhavende personer og virksomheder at registrere deres hedgefonde, gensidige fonde og andre finansielle enheder. 

En god fordel for dem som vil investere i ejendomme eller aktier er at der her er adgang til det hele i hele verden. Det er naturligvis uden lagerbeskatning på ejendomme eller aktier.

For europæiske selskaber primært har vi ekspertise i udarbejdelse af:

  • Offshore Selskaber med adresse via 2.500 advokater over hele verden
  • Erhvervsdrivende fonde
  • Forskningsfonde
  • ikke-erhvervsdrivende fonde Fonde såsom almenvelgørende fonde og familiefonde
  • Familiefond der indeholder legater, boliger, portefølger af ejendomme og aktier f.eks.
  • Legat fonde for familier eller formål
  • Almennyttige fonde (Charity)
  • Ejendomsfonde med administration, husleje fra administrationsselskaber i alle lande
  • Investeringsforeninger og Investeringsfonde
  • Kryptovaluta foreninger og fonde
  • Fonde der står for vedligeholdelse af formuer fra en person eller flere familier herunder passiv eller aktiv investering i køb af salg af formuegoder.

HVEM ER DE MEST KENDTE PERSONER I VERDEN DER HAR VALGT CAYMAN ISLANDS?

En af de første der fra Europa kom til Cayman øerne var Columbus. Før denne tid er der ikke nogen arkæologiske beviser på at øerne har været beboet andet end af kæmpeskilpadder og Stingrays der er karakteristiske for øerne.

Caymanøerne er et populært sted for mange virksomheder og privatpersoner at oprette investeringsfonde, familiefonde og offshore-selskaber på grund af deres skattefordele, privatliv og stabilitet. Nogle af de mest kendte privatpersoner i verden, som har selskaber på Cayman Island, er:

  • Bill Gates: Den berømte grundlægger af Microsoft og filantrop har flere selskaber på Cayman Island, herunder Cascade Investment LLC, som er hans private investeringsselskab. Gates bruger disse selskaber til at investere i forskellige aktiver, såsom hoteller, jernbaner, energi og landbrug.
  • George Soros: Den indflydelsesrige investor og politiske donor har også flere selskaber på Cayman Island, herunder Quantum Group of Funds, som er en familie af hedgefonde. Soros har brugt disse fonde til at tjene milliarder af dollars på spekulative handler, såsom at satse mod det britiske pund i 1992.
  • Mark Zuckerberg: Den berømte grundlægger af Facebook og en af de rigeste mennesker i verden har også et selskab på Cayman Island, kaldet Iconiq Capital. Dette selskab er et såkaldt “familiekontor”, som forvalter formuen for Zuckerberg og andre tech-milliardærer, såsom Jack Dorsey fra Twitter og Reid Hoffman fra LinkedIn.
  • Oprah Winfrey: Den berømte tv-vært, forfatter og filantrop har et selskab på Cayman Island, kaldet OW Management Ltd. Dette selskab er et investeringsselskab, som ejer større aktieandele i forskellige virksomheder, såsom Weight Watchers, Discovery Communications og Apple.
  • Bono: Den berømte sanger, sangskriver og aktivist har et selskab på Cayman Island, kaldet Elevation Partners. Dette selskab er et privat equity-firma, som investerer i teknologi- og medievirksomheder, såsom Facebook, Yelp og Forbes.
  • Lewis Hamilton: Den berømte Formel 1-kører har et selskab på Cayman Island, kaldet Stealth (IOM) Limited. Dette selskab er et management-selskab, som håndterer Hamiltons kontrakter, sponsorater og indtægter.
  • Lars Larsen: Den berømte danske forretningsmand og grundlægger af Jysk-koncernen har et selskab på Cayman Island, kaldet Lars Larsen Group Ltd. Dette selskab er et holdingselskab, som ejer aktier i forskellige virksomheder inden for detailhandel, hotel, golf og ejendomme.
  • Ingvar Kamprad: Den berømte svenske forretningsmand og grundlægger af IKEA-koncernen har et selskab på Cayman Island, kaldet Inter IKEA Systems B.V. Dette selskab er et franchisegiverselskab, som ejer varemærket og konceptet IKEA.
  • Bernard Arnault: Den berømte franske forretningsmand og formand for LVMH-koncernen har et selskab på Cayman Island, kaldet Groupe Arnault S.A. Dette selskab er et investeringsselskab, som ejer aktier i forskellige luksusvirksomheder, såsom Dior, Louis Vuitton og Moët Hennessy.
  • Elon Musk: Den berømte entreprenør og grundlægger af Tesla, SpaceX og Neuralink har et selskab på Cayman Island, kaldet SpaceX Trust. Dette selskab er et tillidsselskab, som ejer aktier i SpaceX, som er en af de førende virksomheder inden for rumfart og rumrejser.
  • Madonna: Den berømte sangerinde, sangskriver og skuespillerinde har et selskab på Cayman Island, kaldet Boy Toy Inc. Dette selskab er et underholdningsselskab, som håndterer Madonna’s musikalske og filmiske projekter, såsom hendes album, turnéer og dokumentarer.
  • J.K. Rowling: Den berømte forfatter og skaber af Harry Potter-serien har et selskab på Cayman Island, kaldet Impala Holdings Limited. Dette selskab er et holdingselskab, som ejer aktier i Pottermore Limited, som er det officielle websted for Harry Potter-universet.
  • Simon Cowell er verdens højst betalte tv-vært, entreprenør og pladechef. Han er grundlægger og eneejer af det Syco og er skaberen af The X Factor og Got Talent-franchiserne. Han er også dommer i America’s Got Talent og Brittans Got Talent. Simon’s selskab på Cayman Island hedder Simco Limited. Dette selskab er et holdingselskab, som ejer aktier i Syco og andre virksomheder, som Cowell er involveret i. Cowell har brugt dette selskab til at minimere sin skattepligt i Storbritannien, hvor han ellers skulle betale 40% i indkomstskat. Cowell har også et hjem på Cayman Island, ca. 2 KM herfra, som han købte for 50 millioner dollars i 2017.
  • På Cayman øerne er der mange kongelige, adelige, toppolitikere og presidenter m.v. En af de kongelige er Kongehuset i England under H.M. Dronning Elisabeth, som både har Mansions og selskaber på Cayman Islands. Hun har bl.a. et ejendomsselskab der administrerer og henter husleje på samme måde som Blackstone.
  • Det må værre nok referencer for øen i form af kendte virksomheder og kendisser for denne gang…

HVAD ER BESKATNING PÅ CAYMAN ISLAND?

Man kan sige nul % ved ethvert spørgsmål. Caymanøerne rangerer som en af de mest attraktive destinationer i verden for formuende individer og internationale virksomheder, der søger at minimere deres skattebyrde. Landet er kendt for at være skattefrit offshore selskab herunder med nul procent i skat på forskellige former for indtægt, kapitalgevinster, arv. udlodninger og formue.

Desuden besidder Caymanøerne en streng politik for finansiel diskretion og beskyttelse af privatlivet, hvilket eliminerer andre landes forsøg på at indhente oplysninger om virksomheder, organisationer eller fonde, der er registreret der.

Læs/Se mere: 2 typer af strandhuse, 1 dyr en

Kilde: Cayman Islands regering vedr. offshore selskaber og offshore banker aors.dk
Fotokredit: AORS og adobe.com

Similar Posts