Novo Nordisk SLÅR SAMSUNG, MCDONALDS OG COCA COLA PÅ MARKEDSVÆRDI SOM NUMMER 19 I VERDEN

Det går meget fint for Novo Nordisk A/S, som nu med nye produkter og en imponerende indtjening er på TOP20 over verdens mest værdifulde selskaber. Medicinalvirksomheden har ikke tidligere været på listen, men dette skyldes de flotte resultater. Altså nr. 19 som verdens mest værdifulde virksomheder målt på markedsværdi. Tal fra sidste måned viser nemlig at , at firmaet ramte en markedsværdi på vilde 343 milliarder dollars. Markedsværdien i danske kroner svarer dermed til 2.379 milliarder danske kroner.

Målt på markedsværdien anbringer det Novo Nordisk foran de internationale anerkendte firmaer som Samsung, Coca-Cola og McDonald’s.

Med et smil på læben kan man sige, at de yderligere leverer medicin til dem der anvender disse 3 produkter, altså de inaktive der drikker Cola og spiser burgere.

For lille Danmark er det flot at vi har en sådan gigantisk virksomhed her i Danmark, og det er muligt for Novo Nordisk at kravle højere op ad rangstien dels med de nye produkter og dermed distanceringen til konkurrenter.

Novo Nordisk har en enorm økonomisk succes med deres slankeprodukt Wegovy, som er et godkendt medicinsk middel mod overvægt. Det er for overvægtige og har succes med behandling af personer med et BMI på over 30.

Verdens største virksomhed målt på markedsværdi i verden er Apple, som har en værdi på 2.504 milliarder dollars, så det er ca. 700% at Novo Nordisk skal vækste for at slå Apple af pinden. Der sker nok ikke lige de nærmeste par år. Men man har jo love at håbe.

Hvis du undrer dig over hvorfor Novo har en tyr som logo kan vi oplyse at der er APIS tyren som siden 1926 er anvendt som logo. Det bygger på en tradition i medicinal branchen for at identificere sig med dyr. Apis er en egyptisk tyregud og helligt dyr for guden Ptah. Apis dyrkedes allerede omkring 3000 f.v.t., og især i det 1. årh. f.v.t. betragtedes den som Ptahs hellige dyr, i hvilket gudens sjæl kunne tage ophold. Præsterne mentes ud fra tyrens gang i templet at kunne forudsige fremtiden og den runde skive over hornene symboliserer solen. APIS templet ved Zoologisk have beliggende med front ud til Frederiksberg Have er et tempel som har taget navn herfra.

Her er listen over de TOP10 virksomheder i verden

HER ER TOP VIRKSOMHEDER I VERDEN MED NOVO NORDISK SOM NR. 19

Resten af virksomhederne findes på bl.a. companiesmarketcap.com hvor bl.a. Eli Lilly, som er NOVO NORDISK konkurrent på en 24. plads.

Kilde: CNN
Fotokredit: Novo Nordisk A/S

Scroll to Top