TOP10 LISTEN AF VERDENS RIGESTE OG NOGLE FÅ DANSKERE PÅ TOP500

Tesla-boss rykker fra alle andre som verdens absolut rigeste. En længere nedtur for LVMH-aktien sender Elon Musk yderligere i front, fordi kurserne er gunstige for hans virksomheder er vokset 700 milliarder kroner ekstra.

Elon Musk har ingen grund til at se bekymret ud, når det gælder hans formue. Den er vokset med rekordfart i år, og gør ham til den suverænt rigeste person i verden.

Hvis man har ambitioner om, at blive blandt de allerrigeste i verden, så er der nærmest kun en karrierevej: Teknologi.

På listen over verdens øjeblikkeligt 10 rigeste personer har de 8 skabt sig milliardformuer målt i dollar inden for ”Technology”, viser den seneste opgørelse på The Bloomberg Billionaires Index.

Helt i top og med afstand den rigeste befinder Teslas topchef Elon Musk sig med en formue på 240 mia. dollar. Alene i år er hans formue vokset med 103 mia. dollar på grund af den gunstige udvikling i aktiekursen i Tesla.

Lidt dårligere er det på det seneste gået for franskmanden Bernard Arnault og hans luksusimperie LVMH. Regnskabet forleden fra LVMH skuffede, og det sendte aktiekursen kraftigt ned.

Ingen skal dog for alvor have ondt af Arnault. Har er stadig verdens næstrigeste med en formue på 193 mia. dollar. Han er blevet rig på luksusvarer LVMH betyder Louis Vuitton, Moet Champagne og Hennesy brandet er et af de førende indenfor Cognac.

Udover Bernard Arnault, der befinder sig i kategorien ”Forbrugsvarer”, er det kun Warren Buffett fra Berkshire Hathaway, der kan klemme sig ind på top 10 uden af beskæftige sig direkte med teknologi.

Buffett indtager 7. pladsen med en formue på 117 mia. dollar i kategorien ”Konglomerat”, men hans Berkshire er også storaktionær i Apple og dermed smitter fremgangen i teknologiaktierne af på hans formue.

Der er i øvrigt fire danskere på listen over de 500 rigeste i verden.

Det er Agnete Kirk Thinggaard, der er nummer 408, Thomas Kirk Kristiansen (409), Sofia Kirk Kristiansen (410) og Anders Holch Povlsen & Familie (450).

Deres formuer er på mellem 6,3 mia. dollar og 5,8 mia. dollar. Kirk familien er relateret til Lego og Holck Povlsen er relateret til Bestseller koncernen.

Listen over de 10 rigeste i verden ser således ud med formuerne opgjort i mia. dollar:

  1. Elon Musk – 240
  2. Bernard Arnault – 193
  3. Jeff Bezos – 153
  4. Bill Gates – 137
  5. Larry Ellison – 131
  6. Steve Ballmer – 117
  7. Warren Buffett – 117
  8. Larry Page – 117
  9. Sergey Brin – 111
  10. Mark Zuckerberg – 109

Kilde: Bloomberg.com/billionaries
Fotokredit: Elon Musk

Scroll to Top