Markedet dykkede med 4.000 mia. kr. Kryptostifter er eftersøgt.

Kryptovaluta har som altid været med til at sætter overskrifterne. I denne uge er det dog er mere trist nyhed idet den koreanske kryptostifter Do Kwon er blevet eftersøgt af Interpol. Han stiftede de to kryptovalutaer terraUSD og Luna. Disse 2 tilsammen tabte 361 mia. kr. i markedsværdi i foråret. Dertil kommer at dette var med til at markedet faldt ca. 4.000 milliarder kronger. Det skriver BBC i Korea.

Interpol har bedt retshåndhævende myndigheder verden over om at finde og arrestere Do Kwon, grundlægger af den mislykkede kryptovaluta Terra.

BBC Korean skriver, at der er udsendt en rød meddelelse til den 31-årige, der er anklaget for svindel i forbindelse med selskabets kollaps for 40 milliarder dollar. Dertil kommer at en arrestordre blev udstedt i hans hjemland Sydkorea tidligere på måneden.

Do Kwon fløj til Singapore i maj – før Terra styrtede ned – men myndighederne siger, at han ikke længere er der. De Sydkoreanske anklagere havde bedt Interpol om at placere ham på listen over røde efterretninger – en anmodning, den nu har efterkommet – og bedt udenrigsministeriet i Seoul om at inddrage hans pas og sagde, at Do Kwon var “på flugt”.

Han har nægtet, at han gemmer sig, men har ikke afsløret, hvor han befinder sig.

På Twitter siger den formodede gerningsmand den 17/09/2022: “Jeg er ikke “på flugt” eller noget lignende – for enhver offentlig myndighed, der har vist interesse for at kommunikere, er vi i fuldt samarbejde, og vi har ikke noget at skjule.”

Anklagemyndigheden har yderligere udstedt arrestordrer på fem andre personer – som ikke er navngivet – med tilknytning til den såkaldte stablecoin Terra og dens søster token Luna.

Stablecoins er designet til at have en relativt fast pris og er normalt knyttet til en virkelig råvare eller valuta – men Terras værdi kollapsede under dette års bredere cryptocurrency-nedbrud.

Investor tab er på ca. 42 milliarder dollars

Terra Luna-systemet kollapsede i maj, hvor prisen på begge tokens faldt til næsten nul, og nedfaldet ramte det bredere kryptomarked. Fra et højdepunkt på $ 116 i april er en Terra-mønt nu mindre end $ 0,0002 værd. Globalt tabte investorer i de to mønter anslået 42 milliarder dollars, ifølge blockchain-analysefirmaet Elliptic.

Nogle investorer mistede deres livsopsparing, og de sydkoreanske myndigheder har indledt flere kriminelle undersøgelser af styrtet.

Kæmpe børsfald bl.a. på grund af denne historie på knap 4.0000 mia kr.

De to omtalte kryptovalutaers fald var med til at skabe usikkerhed i et allerede nervøst kryptomarked. Senere begyndte flere millioner ejere af kryptovalutaer at sælge ud, og markedsværdien på kryptovaluta dykkede med 4000 mia. kr.

Do Kwon står nu overfor gruppesøgsmål i Sydkorea og USA for at have misledt investorer. Derudover bliver Terraform Labs, den virksomhed som han er administrerende direktør for, undersøgt for falsk reklame af kryptovaluta.

I september udstedte en domstol i Sydkorea arrestordrer på Do Kwon og fem andre, der også skulle være involverede, skrev New York Time for 3 dage siden.

Kilde: BBC Korea
Fotokredit:

Scroll to Top