GDPR

Bombe: Google Analytics er ulovligt at bruge

Det er et kæmpe nederlag til Google hvor Datatilsynet 2 gange i Østrig sagde at det var ulovligt. Dernæst Frankrig og Italien og nu Danmark der siger at brugen af analyseværktøjet Google Analytics er ulovlig. Værktøjet er det mest udbredte til analyser af websteder, af søgeord og til analyser af ens reklamer som kører på Google og i andre netværk. Datatilsynet har set nærmere på værktøjet Google Analytics, dets indstillinger og de vilkår, værktøjet leveres under. På baggrund af denne gennemgang konkluderer Datatilsynet, at værktøjet ikke kan benyttes lovligt uden videre. En lovlig brug forudsætter implementering af en række …

Bombe: Google Analytics er ulovligt at bruge Se mere…

Forbud mod overførsel af data til tredjelande og mod brugen af Google Workspace.

Datatilsynet har truffet afgørelse om brug af udstyr der transporterer data til andre lande. Afgørelsen forbyder specifikt overførsel af data til tredjelande og brug af data i Skyen i f.eks. Google Workspace eller Microsoft Office 365, selvom sidstnævnte ikke nævnes. Chromebooks er populære fordi de kører med et operativsystem der er LINUX baseret. Linuxvarianten er GENTOO som regnes for at være stabil og sikker tilsammen med andre varianter såsom Redhat, DEBIAN og UBUNTU. Sikkerheden er meget højere ved LINUX end ved brug af Windows men der er mange eksempler på at Google benytter dine data til at videresælge. I …

Forbud mod overførsel af data til tredjelande og mod brugen af Google Workspace. Se mere…

GDPR Millionbøde til Gyldendal

Datatilsynet markerer skarpt at data ikke må opbevares “længere end nødvendigt” i en ny indstilling til Politiet. Datatilsynet anmelder nu Gyldendal til politiet og indstiller til en bøde på 1.000.000 kr. for at opbevare oplysninger om 685.000 bogklub-medlemmer længere tid end nødvendigt. På baggrund af et tilsynsbesøg hos Gyldendal A/S har Datatilsynet anmeldt virksomheden til politiet og indstillet til en bøde på 1.000.000 kr. På tilsynsbesøget kom det frem, at oplysninger om ca. 685.000 udmeldte medlemmer af Gyldendals bogklubber blev opbevaret i længere tid, end der var behov for. I stedet for at slette oplysninger om udmeldte medlemmer af …

GDPR Millionbøde til Gyldendal Se mere…

Schrems II dom: Datatilsynets vejledning handler om tredjelands-overførsler

Datatilsynet har endelig udgivet den længe ventede cloud-vejledning, der blandt andet ser på mulighederne for tredjelandsoverførsler efter Schrems II dommen. En vejledning uden gennemgang af SCHREMS II dommen ville være vildledende. Derfor er der et afsnit om dommen og en gennemgang af overførsler til USA, samt de problemstillinger, der følger med, når man vælger en cloud-leverandør fra det usikre tredjeland. Generalt anbefaler vi dansk Server Hosting istedet for Cloud Computing, som i mange tilfælde er billigere med højere oppetider. F.eks. har mange datacentre i Danmark 100% oppetid over 5 år også. »Cloudservices er meget udbredte – og med god …

Schrems II dom: Datatilsynets vejledning handler om tredjelands-overførsler Se mere…

GDPR bøde på 5.550 millioner (5.55 milliarder) kroner

Både i Danmark og i udlandet overholdes GDPR forsat ikke I dag har Datatilsynet i Luxembourg (der kaldes for CNPD) givet Amazon en rekordstor GDPR bøde af den nette sum af den hidtil største GDPR-bøde 5.550 millioner kroner (5.55 milliarder kroner) Det oplyser de fleste medier her til morgen bl.a. den Brittiske avis The Guardian. Denne store nyhed har sin rod i en klage fra den franske privacy organisation der hedder “La Quadrature du Net”. Klagen blev indgivet tilbage i 2018. Klageren repræsenterer mere end 10.000 af Amazons egne kunder. Det oprindelige klagemål gik på at Amazon kan tjene …

GDPR bøde på 5.550 millioner (5.55 milliarder) kroner Se mere…

Rigspolitiet, Rigsadvokaten og Datatilsynet fastsætter bøder for manglende GDPR overholdelse

Nu kommer det til at koste helt almindelige virksomheder hvis ikke der er styr på GDPR. Ovenstående offentliggør nu en ny vejledning om fastsættelse af bøder for overtrædelser af reglerne om databeskyttelse. Datatilsynet har i samarbejde med Rigspolitiet og Rigsadvokaten udarbejdet en vejledning om beregning af bøder i sager om virksomheders overtrædelser af databeskyttelsesforordningen og -loven. Vejledningen skal bidrage til større gennemsigtighed om, hvordan tilsynet fastsætter størrelsen af den bøde, der indstilles – såvel for tilsynet, anklagemyndigheden og domstolene som for virksomhederne og offentligheden i øvrigt. Vejledningen er et arbejdsdokument, der løbende vil blive udbygget efterhånden som Datatilsynet, anklagemyndigheden …

Rigspolitiet, Rigsadvokaten og Datatilsynet fastsætter bøder for manglende GDPR overholdelse Se mere…

Kendt butik tiltales af Politiet for overtrædelse af GDPR-lovgivningen

Efter en kontrol af Ilva’s GDPR compliance vil virksomheden nu blive sigtet af Politiet for ikke at overholde GDPR-lovgivningen. Kilden er at finde i Politiets pressemeddelelse. Dette sker efter at kontrollerne afslørende at Møbelvirksomheden Ilva opbevarede data fra 350.000 kunder uden compliance med gældende lovgivning. Jf. pressemeddelelse har Ilva ikke overholdt GDPR-lovgivningen dder trådte i kraft i Maj 2018, idet denne butik stadig havde et it-system, der opbevarede kundedata – herunder både navne, adresser, telefonnumre, e-mails og købshistorik. Dette er ifølge Datatilsynet ulovligt og Ilva kan nu se frem til en bøde. Det er vigtigt at sikre sig med …

Kendt butik tiltales af Politiet for overtrædelse af GDPR-lovgivningen Se mere…

Om Datatilsynet’s kontrolbesøg og spørgeskemaer til virksomheder, foreninger og myndigheder m.v.

Datatilsynet har netop publiceret en række dokumenter som her vedlagt her. Det er tale om de spørgeskemaer der reelt benyttes af Datatilsynet på de tilsyn de udfører i tiden efter GDPR lovens indførsel. Disse tilsyn gennemføres hos virksomheder og organisationer og er et reelt kontrolbesøg. Kontrolbesøg gennemføres for, at sikre at loven om GDPR Privatlivspolitikker er gennemført korrekt og om håndtering af persondata reelt overholdes. Man står til bøder hvis enten man ikke overholder sine egne GDPR persondatalov, eller hvis man endnu ikke har lavet en GDPR implementering. Af Datatilsynets spørgeskemaer fremgår det, at det handler om hvilken information …

Om Datatilsynet’s kontrolbesøg og spørgeskemaer til virksomheder, foreninger og myndigheder m.v. Se mere…

Google Search overtræder GDPR Persondataloven ved at gemme på personlige data som forlængst er slettet på kilden i flere år og tillige ved at nægte sletning af personlige data

Google overtræder helt klart EU GDPR og står til massive bøder fra EU. Dette er på grund af, at Google IKKE sletter de oprindelige annoncer på f.eks. Den Blå Avis, dba.dk. Selvom du har bedt om at blive slettet på google.dk vises de samme resultater for GAMLE og SLETTEDE annoncer stadig. Og det er i strid med GDPR og Privatlivspolitikker over det meste af verden. I det aktuelle tilfælde er det os selv der fandt vore annoncer der søgte efter rengøringsmedarbejdere op til 1,5 år efter at de var slettet af dba.dk, så beholder Google et resume af disse …

Google Search overtræder GDPR Persondataloven ved at gemme på personlige data som forlængst er slettet på kilden i flere år og tillige ved at nægte sletning af personlige data Se mere…

GDPR Privatlivspolitikken som vi indførte i 2017 er opdateret

Den 25. januar 2012, offentliggjorde EU Kommissionen et udkast til GDPR, den generelle databeskyttelsesforordning som vi overholder, idet disse regulativer regulerer omgang med personlige data. Disse skal være implementeret senest 25.05.2018. Pr. 20.03.2018 havde vi inspektion fra vor revisor der konstaterede at vi overholder Cookie lovgivningen og Privatlivspolitikken ved Persondataforordningen. §1 Hvem er vi og hvor sikre er vi? Vi tager personsikkerhed og datasikkerhed alvorligt og har løbende omkostninger til sikring af vort websted, servere og partnere. Dette sker i form af sikring af vore servere, rackskabe, cache systemer og datalagringssystemer. Vi har i Januar 2018 udarbejdet og implementeret …

GDPR Privatlivspolitikken som vi indførte i 2017 er opdateret Se mere…

Scroll to Top