Schrems II dom: Datatilsynets vejledning handler om tredjelands-overførsler

Datatilsynet har endelig udgivet den længe ventede cloud-vejledning, der blandt andet ser på mulighederne for tredjelandsoverførsler efter Schrems II dommen.

En vejledning uden gennemgang af SCHREMS II dommen ville være vildledende. Derfor er der et afsnit om dommen og en gennemgang af overførsler til USA, samt de problemstillinger, der følger med, når man vælger en cloud-leverandør fra det usikre tredjeland.

Generalt anbefaler vi dansk Server Hosting istedet for Cloud Computing, som i mange tilfælde er billigere med højere oppetider. F.eks. har mange datacentre i Danmark 100% oppetid over 5 år også.

»Cloudservices er meget udbredte – og med god grund. Men det kan være svært for især mindre virksomheder at finde ud af, hvordan man kan gøre dette inden for reglerne, særligt i lyset af den såkaldte Schrems II-afgørelse,«

»Der er ingen lette smutveje, men vi forsøger med den nye vejledning at opridse både faldgruber, muligheder og forpligtelser – og vi håber, at ekspertgruppen kan være med til at komme med helt konkret vejledning på, hvordan man bedst kan gøre brug af disse tjenester og samtidig overholde reglerne.«

siger Cristina Angela Gulisano, der er Datatilsynets direktør, i pressemeddelelsen

Endvidere har Datatilsynet til hensigt at nedsætte n ekspertgruppe, der skal undersøge mulige tiltag, der kan gøre brugen af nuværende cloud-løsninger lovlig. Dette anser vi dog, som en omgåelse af dommen, også henset til at andre lande allerede har rettet ind. Ihvertfald er sidste ord dermed ikke sagt fra Datatilsynet.

Scroll to Top