Negativ indlånsrente giver bankflugt for firmaer og private der sparer op til 10.000,- årligt foruden negativ rente

Danskerne taber i forvejen milliarder på at have penge i banken og de mange meldinger om negative renter til både private og virksomheder er oftest med til at revurdere de mange FINTECH virksomheders tilbud. Antallet af danske Fintech-selskaber i kraftig vækst. F.eks. kan man få Fintech virksomheder der anvender almindelige banker på top 5 i Danmark og alligevel giver langt bedre gebyrer, uden oprettelser og renter for kreditkort og selve kontoen.

Hvad er FINTECH?: (består af ordene Finance & Technology) som er firmaer der bruger ny teknologi, APPS og f.eks. Bitcoins eller Blockchain til at udbyde finansprodukter. Disruptiv er en virksomhed når den for alvor ændre vore måder at gøre ting på. Fintech virksomheder gør det bedre, billigere eller smartere end dem de konkurrerer med f.eks. advokater, revisorer, banker, kontrakter, ejendomsmæglere, udlejere, transportbranchen m.v. Mobile Pay er med 4 millioner private og 100.000 virksomeder den største Fintech virksomhed, der til dels har udkonkurreret NETS/Dankort løsningen.

Negative renter – et nyt fænomen i Danmark

De danske privat forbrugere har ca. 1 milliard kroner stående i likviditet der ikke forrentes. Det koster Ikke nok med at det koster op til 10.000,- om året at have en bank i Danmark. Nu skal du til at betale negative renter typisk på 0.5% for beløb fra 200.000 kr. Dette er nye tider og betyder, at velhavere betaler betydelig beløb til banken, uden at banken har gjort noget. Ganske vist er det mest erhvervsvirksomheder der står for skud, men private forbrugere skønnes at skulle betale det faktum at Foliorenten er 0% og at banker har støre omkostninger til sine konto i Nationalbanken.

Det betyder naturligvis utilfredshed, hvorfor vi kan anbefale at skifte bank.

Hvad kan FINTECH banker for virksomheder og private ?

Fintech banker er specialiserede banker, der kan tjene på at have billig drift med et lille antal kunder. Selvom Fintech virksomheden arbejder med de største danske og udenlandske banker tjener de gode penge, og du har samme sikkerhed som havde du en af hovedbankerne i Danmark. De mindre firmaer skal IKKE betale penge for at have en konto hos Nationalbanken. Det gør de største til gengæld.

 • den nye bank er gratis i oprettelse og har meget lave årlige gebyrer ned til 99 kr.
 • din bank behøver ikke ligge i Danmark, det er fuld lovligt med udenlandske banker for båder virksomheder og private
 • et bankskifte giver bedre indlånsrente tilbud på op til 9% i årlig indlåndsrente
 • har gratis kreditkort og betalingsmetoder
 • gratis hævninger og de billigste hævninger og valutavekslinger
 • i visse tilfælde ingen omkostninger ved rykkere og overtræksskrivelser m.v.
 • fordelsklubber, integrationer til danske bogføringssoftware, tilknyttede revisorer og advokater til lav pris

Dertil kommer at det årlige administrationsgebyr er helt nede på 99 kr. Alene af den årsag kan det betale sig for familien, den som bor alene og virksomhederne at skifte. Noget de store banker kunne lære af.

Hvad kan Fintech banker IKKE ?

Der er naturligvis en del services de mange nye Fintect banker ikke kan

 • Fintech banker har ingen filialer men ofte telefonsupport med længere åbningstider end ordinære banker.
 • De fleste Fintech virksomheder kan ikke lave f.eks. billån, leasing, kassekreditter og/eller udstede f.eks. bankgarantier, kontraktgarantier m.v.
 • Der er ofest ingen muligheder for at købe aktier og værdipapirer eller have aktiedepoter eller ordinære fysiske depoter.
 • Der er oftest ikke rigtige kreditkort d.v.s. Dankort sammen med VISA, VISA kort, American Express og Master Card med kreditter, tendensen er at det er såkalte Electron kort, hvor du kun kan hæve hvis der er penge på kortet.
 • Kontroller om der kan laves udlandsoverførsler og hvad prisen er, det er langt billigere men en del af Fintech virksomhederne kan endnu ikke lave udlandsbetalinger også selvom de ligger i andre lande end Danmark.

Fintech og almindelig bank sammenligning:

Banksammenligning Ver. 1.2 (01.08.2019)

Type:FintechTop 10 banker
Negativrente for CVR numrefra 200.000,-fra 0,-
Oprettelse0,-ca. 2.800,-
Årsgebyrer samletfra 100-495,-fra 6.600-10.500 ex. negativ renter
KreditkorttyperVISA/MASTER ofte ikke Dankort menAlle
BoliglånFormidlingJa
BillånNejJa
Kassekreditrente fra 1,49%Rente 12-17%
StudielånNejJa
Overføre penge og hæve i DK og udlandet gratisJaNej
Indlånsrenter fra 0,4-6.5% (periodevis)JaNej (negative renter) men velhavere kan lave aftaler.
Visa/DankortNejJa
Mobile PayJaJa
Master Card ElectronJaJa
Master CardNejJa
Visa Card + AMEXNejJa
Google PayJaJa
Apple PayJaJa
Bankgaranti udstedeleseNejJa
Personlig betjening en filialNejJa
Handel med aktier, værdipapirer, obligationer eller commoditiesBegrænsetJa

 

Yderligere info fra dagspressen:

Erhvervskunder kan slippe for negative renter

I nogle banker betaler erhvervskunder negative renter af alt indlån, mens andre banker friholder stort set alle kunder. Der er stor forskel på de vilkår, banker giver erhvervskunder med en indlånskonto i plus. Det viser en rundspørge, som Finans har foretaget blandt landets største banker. Adspurgt, hvorvidt private kunder fortsat vil kunne undgå negative renter, lyder det fra Ulrik Nødgaard (Finans Danmark):

“Det er den enkelte bank, der skal vurdere, om der kommer et tidspunkt, hvor man med de risici, der er forbundet med det omdømmemæssigt, er nødt til at gå ned ad den sti. Det kan være, at det tidspunkt indfinder sig, men det er op til de enkelte banker at vurdere.”

I banker som Spar Nord, Jyske Bank, Sydbank og Nordea betaler stort set alle erhvervskunder for at have penge stående i banken. Anderledes forholder det sig i Nykredit Bank og Danske Bank, hvor de negative renter først sætter ind, hvis indskuddet i banken overstiger henholdsvis 200.000 kr. og 1 mio. kr.

Grænsen på 1 mio. kr. betyder ifølge Danske Bank, at ca. 95 pct. af erhvervskunderne slipper for at betale negative renter.

»Vi har i Danske Bank haft fokus på at friholde så mange af vores mindre erhvervskunder som muligt, hvis deres indlånsoverskud er af mindre karakter. Samtidig gør vi meget ud af at tale med vores kunder om alternativer til større indlån på konti,« siger Niels Bang-Hansen, chef for Danske Banks erhvervskunder.

Nordea har en anden politik overfor erhvervskunder. Her er renten som udgangspunkt -0,5 pct. for hele indeståendet. For de største erhvervskunder er satsen dog -0,6 pct.

»Enkelte erhvervskunder kan dog have et beløb friholdt for negativ rente baseret på det samlede forretningsforhold, men det vil altid være en individuel vurdering,« siger Freddy Skov Pedersen, chef for support til erhvervskunder i Nordea.

I Spar Nord har man ad flere omgange justeret niveauet for, hvornår erhvervskunderne skal betale negative renter. Nu skal erhvervskunderne betale ved den første krone på kontoen. Begrundelsen er de ekstreme renteniveauer.

Det er også årsagen til, at alle erhvervskunder i Jyske Bank betaler en negativ rente. I øjeblikket ligger den tæt på -0,6 pct. »Vi har historisk lave renter, hvor boligejerne bl.a. kan få et fastforrentet lån til 1 pct. i rente. Bagsiden af den medalje er, at man så skal betale for at have penge stående i banken. Hvis vi skal have mulighed for at have en lille forretning, skal vi tjene lidt på rentemarginalen, og derfor har vi valgt at indføre negative renter,« siger Rune Møller, der er erhvervsdirektør i Jyske Bank.

Erhvervslivet ser de negative renter »som et nødvendigt onde«, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Industri. »Generelt er det noget, som virksomhederne går en del op i, men mit indtryk er, at man siger, at sådan er virkeligheden. En stiltiende accept. Men virksomhederne vil gerne slippe af med de negative så hurtigt som muligt,« siger Morten Granzau Nielsen, underdirektør i Danske Industri.

KILDE: DR.DK, Ritzau, Finans.dk


Hvis du ikke kender til de mange Fintech banker i Danmark og udlandet kan du spørge os på telefon 32177777. 


 

 

Scroll til toppen