Negativ indlånsrente giver bankflugt for firmaer og private der sparer op til 10.000,- årligt foruden negativ rente

Danskerne taber i forvejen milliarder på at have penge i banken og de mange meldinger om negative renter til både private og virksomheder er oftest med til at revurdere de mange FINTECH virksomheders tilbud. Antallet af danske Fintech-selskaber i kraftig vækst. F.eks. kan man få Fintech virksomheder der anvender almindelige banker på top 5 i Danmark og alligevel giver langt bedre gebyrer, uden oprettelser og renter for kreditkort og selve kontoen.

Hvad er FINTECH?: (består af ordene Finance & Technology) som er firmaer der bruger ny teknologi, APPS og f.eks. Bitcoins eller Blockchain til at udbyde finansprodukter. Disruptiv er en virksomhed når den for alvor ændre vore måder at gøre ting på. Fintech virksomheder gør det bedre, billigere eller smartere end dem de konkurrerer med f.eks. advokater, revisorer, banker, kontrakter, ejendomsmæglere, udlejere, transportbranchen m.v. Mobile Pay er med 4 millioner private og 100.000 virksomeder den største Fintech virksomhed, der til dels har udkonkurreret NETS/Dankort løsningen.

Negative renter – et nyt fænomen i Danmark

De danske privat forbrugere har ca. 1 milliard kroner stående i likviditet der ikke forrentes. Det koster Ikke nok med at det koster op til 10.000,- om året at have en bank i Danmark. Nu skal du til at betale negative renter typisk på 0.5% for beløb fra 200.000 kr. Dette er nye tider og betyder, at velhavere betaler betydelig beløb til banken, uden at banken har gjort noget. Ganske vist er det mest erhvervsvirksomheder der står for skud, men private forbrugere skønnes at skulle betale det faktum at Foliorenten er 0% og at banker har støre omkostninger til sine konto i Nationalbanken.

Det betyder naturligvis utilfredshed, hvorfor vi kan anbefale at skifte bank.

Hvad kan FINTECH banker for virksomheder og private ?

Fintech banker er specialiserede banker, der kan tjene på at have billig drift med et lille antal kunder. Selvom Fintech virksomheden arbejder med de største danske og udenlandske banker tjener de gode penge, og du har samme sikkerhed som havde du en af hovedbankerne i Danmark. De mindre firmaer skal IKKE betale penge for at have en konto hos Nationalbanken. Det gør de største til gengæld.

  • den nye bank er gratis i oprettelse og har meget lave årlige gebyrer ned til 99 kr.
  • din bank behøver ikke ligge i Danmark, det er fuld lovligt med udenlandske banker for båder virksomheder og private
  • et bankskifte giver bedre indlånsrente tilbud på op til 9% i årlig indlåndsrente
  • har gratis kreditkort og betalingsmetoder
  • gratis hævninger og de billigste hævninger og valutavekslinger
  • i visse tilfælde ingen omkostninger ved rykkere og overtræksskrivelser m.v.
  • fordelsklubber, integrationer til danske bogføringssoftware, tilknyttede revisorer og advokater til lav pris

Dertil kommer at det årlige administrationsgebyr er helt nede på 99 kr. Alene af den årsag kan det betale sig for familien, den som bor alene og virksomhederne at skifte. Noget de store banker kunne lære af.

Type:FintechTop 10 banker
Negativrente for CVR numrefra 200.000,-fra 0,-
Oprettelse0,-ca. 2.800,-
Årsgebyrer samletfra 100-495,-fra 6.600-10.500 ex. negativ renter
KreditkorttyperVISA/MASTER ofte ikke Dankort menAlle
BoliglånFormidlingJa
BillånNejJa
Kassekreditrente fra 1,49%Rente 12-26%
StudielånNejJa
Overføre penge og hæve i DK og udlandet gratisJaNej
Indlånsrenter fra 0,4-6.5% (periodevis)JaNej (negative renter) men velhavere kan lave aftaler.
Visa/DankortNejJa
Mobile PayJaJa
Master Card ElectronJaJa
Master CardNejJa
Visa Card + AMEXNejJa
Google PayJaJa
Apple PayJaJa
Bankgaranti udstedeleseNejJa
Personlig betjening en filialNejJa
Handel med aktier, værdipapirer, obligationer eller commoditiesBegrænsetJa

Hvad kan Fintech banker IKKE ?

Der er naturligvis en del services de mange nye Fintec banker ikke kan

  • Fintech banker har ingen filialer men ofte telefonsupport med længere åbningstider end ordinære banker.
  • De fleste Fintech virksomheder kan ikke lave f.eks. billån, leasing, kassekreditter og/eller udstede f.eks. bankgarantier, kontraktgarantier m.v.
  • Der er ofest ingen muligheder for at købe aktier og værdipapirer eller have aktiedepoter eller ordinære fysiske depoter.
  • Der er oftest ikke rigtige kreditkort d.v.s. Dankort sammen med VISA, VISA kort, American Express og Master Card med kreditter, tendensen er at det er såkalte Electron kort, hvor du kun kan hæve hvis der er penge på kortet.
  • Kontroller om der kan laves udlandsoverførsler og hvad prisen er, det er langt billigere men en del af Fintech virksomhederne kan endnu ikke lave udlandsbetalinger også selvom de ligger i andre lande end Danmark.

 

 

Scroll to Top