VIRKSOMHED GÅR I FORVEJEN SOM CO2 FORBILLEDE OGSÅ DE SIDSTE 80 ÅR OG UNDGÅR GREENWASHING

Den danske vinduesproducent Velux har taget et unikt skridt i kampen mod klimaændringer. I modsætning til de fleste virksomheder, der fokuserer på at reducere fremtidige emissioner, har Velux valgt at se tilbage og beregne mængden af CO2, de har udledt i løbet af 80 års produktion af vinduer.

I dag er det ikke nok at dække din produktion ind hvis du vil være virkelig mørkegrøn og undgå greenwashing af dit produkt. Også din udledning siden start vil medtælles når man fortæller historien om din virksomhed og hvor lysegrøn eller mørkegrøn den er.

Det siger de fleste iagttagere over en bred kam. Derfor kan mange af Danmarks virksomheder komme til at betale milliarder af kroner til grønne virksomheder, der f.eks. investerer i genplantning af hurtigt voksende træer såsom popler.

Med denne viden planlægger f.eks. Velux at kompensere for deres historiske udledning, så deres klimaregnskab kan balancere.

Dette gør dem til en af de få større virksomheder, sammen med Google og Microsoft, der har taget dette særlige initiativ i klimakampen.

Fleming Voetmann, bæredygtighedschef i Velux, udtaler, at virksomheden føler et ansvar for at gøre mere end bare at fokusere på deres nuværende og fremtidige produktion. De mener, at det er vigtigt også at se tilbage på historiske emissioner.

Velux har afsat et trecifret millionbeløb til at finansiere skovprojekter i udviklingslande, som skal hjælpe med at bremse den globale opvarmning. Dette emne er i fokus på det igangværende klimatopmøde COP28 i Dubai, hvor diskussionen også omhandler, hvordan og i hvilken grad rige lande skal bidrage til at dække omkostningerne ved klimaændringer, især i fattigere lande.

Kilde: JP, AORS.DK
Fotokredit: Velux

Scroll to Top