Ekstra grund til at rette forskudsopgørelsen fra på tirsdag

Boligejere bør interesserer sig endnu mere for for sin forskudsopgørelse, fordi der kan være fradrag på spil eller fordi det er bedre at ikke at stå med en ekstraregning.

Det er nemlig på Tirsdag at Skattestyrelsen åbnerfor, at man kan rette forskudsopgørelsen for 2023.

Både som studerende, boligejer og selvstændig er der flere områder at være opmærksom på.

For mange boligejere, der har omlagt lån det seneste års tid, bør man huske at rette informationen om renten på ens lån, mange glemmer dette, og forskudsopgørelsen kan have betydning for ikke senere at stå med en regning fra Skattestyrelsen hvortil der tillæges renter.

Nu da der igen er kommet rente på lånene, skal man huske at fradrage disse, dette udgør til sammen et ikke uvæsentligt beløb. Tidligere år har været næsten rentefrie da fioliorenten siden 2012-2021 har været 0. Nu er det mellem 2 og 4 procent og det kan typisk give renteomkostninger for op i mod 75.000 for en almindelig familie.

Det forhøgede rentefradrag har i dag en værdi på 15.000 kroner, hvilket således omregnet svarer til 1.250 kroner ekstra i hånden hver måned. Med prisstigninger på enregi og fødevarer hjælper dette bidrag væsentligt.

Man kan ændrer sin forskudsopgørelse på skat.dk og her kan man se sine skattemapper for hvert enkelt år.

Normalvis bruger 1,6 millioner skatteydere forskudsopgørelserne digitalt.

Finans og bankselskaber indberetter dog automatisk hvor meget der er blevet betalt i renter pr. 31/12.

Har man betalt for meget eller for lidt skal man betale eller får det udbetalt i foråret, men er det for lidt så beregner Skattestyrelsen renter for restskatten med et procenttillæg, hvilkes således kan spares.

Kilde: AORS
Fotokredit for logo: Skattestyrelsen

Scroll to Top