Nykredit har nu accepteret at ændre vilkårene for deres Totalkredit-samarbejde efter en treårig undersøgelse af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Dette vil give konkurrenterne en bedre mulighed for at konkurrere med Nykredit og Totalkredit på markedet for realkreditlån. Sådan ser det ihvertfald ud på papiret, men i realiteten har Forenet Kredit stadig både partnere og kunder i et jerngreb.

Sagen har centreret sig omkring Nykredits samarbejdsaftale med 41 pengeinstitutter, der har formidlet Totalkredits realkreditlån til privatkunder eksklusivt.

Konkurrencerådet har i sin undersøgelse vurderet, at denne eksklusivitet kunne være i strid med konkurrenceloven, da den har skabt en “uopsigelig” situation for pengeinstitutterne, som ikke har haft mulighed for at samarbejde med andre realkreditudbydere uden at lide store økonomiske tab.

Ændrede vilkår skaber frihed for pengeinstitutterne

Ifølge Christian Schultz, formand for Konkurrencerådet, har Totalkredit-samarbejdet i praksis været uopsigeligt for pengeinstitutterne, hvilket har hindret dem i at indgå samarbejder med Totalkredits konkurrenter uden at miste betydelige provisioner på de eksisterende lån.


“Totalkreditsamarbejdet har i praksis været uopsigeligt for de deltagende pengeinstitutter, fordi de ikke kunne indgå aftaler med Totalkredits konkurrenter uden at lide store provisionstab på de Totalkreditlån, som de allerede havde formidlet.”
Kilde: Konkurrencerådet, pressemeddelelse.

Siger Schultz.

Nykredit har nu indvilliget i at give de 41 pengeinstitutter frihed til at formidle lån fra andre realkreditudbydere, dog med den betingelse, at de nye udbydere ikke må være i koncern med et pengeinstitut.

Selvom Nykredit har givet tilsagn om at ændre vilkårene, har Konkurrencerådet ikke endeligt fastslået, om der har været tale om en overtrædelse af konkurrencelovgivningen. Sagen kan blive taget op til fornyet vurdering om fem år.

Nykredit tilfreds med afgørelsen

Bestyrelsesformand for Nykredit, Michael Rasmussen, har udtrykt tilfredshed med, at der nu er klarhed om rammerne for Totalkredits samarbejde med pengeinstitutterne. Han understreger, at Nykredit har ønsket en løsning, der gør det muligt at fortsætte samarbejdet og fortsat tilbyde attraktive lån til danske boligejere over hele landet.

Han udtaler:

“For Totalkredit har det været afgørende at indgå en tilsagnsaftale, der skaber de bedst mulige forudsætninger for at fortsætte det gode og langvarige samarbejde med pengeinstitutterne i Totalkredit-samarbejdet, så vi fortsat kan tilbyde danske boligejere markedets bedste og billigste lån, uanset hvor i landet de bor.”

Kilde: Nykredit, pressemeddelelse.

Hvis du har behov for en Lånemægler kan vi henviser til en Nykredit/Forenet Kredit Lånemægler – ring på 32177777.

Kilde: Advokat og Revisor Samvirket, AORS.DK
Fotokredit: Forenet Kredir
Personer/Firmaer/Emner/#: #Nykredit, #ForenetKredit, #Konkurrencerådet, #Totalkredit, #ChristianSchultz, #MichaelRasmussen
Copyrights: Ⓒ 2024 Copyright by https://AORS.DK – kan deles ved aktivt link til denne artikel.

Similar Posts