CAYMAN FORMATIONS

Når man som virksomhed eller privatperson enten gerne vil investere ind på nye markeder som USA eller gerne vil udføre handel med aktier, valuta, kryptovaluta eller commodities er en af forudsætningerne et stabilt land hvorfra man kan drive e-handel eller investeringer.

Mange rådgiverselskaber ligger her selvom disse ikke har kunder på Cayman Island, der er verdens største finans center i sammenligning med alle andre af verdens andre finanscentre. Det er ikke kun verdens største selskab, men også mange andre iværksættere, der nyder konkurrence på lige vilkår. Man kan også med fordel se på markedet der er defineret som 1/3 af jordens befolkning der bor i COMMONWEALTH landende.

Hvad er CAYMAN ISLAND?

Den britiske kolonisering af Caymanøerne i det 18. og 19. århundrede markerer begyndelsen på en fascinerende historisk rejse for disse øer. Efter at være blevet administreret af Jamaica, en anden britisk koloni, fra 1863, blev Caymanøerne i 1959 en del af Federationen af Vestindien. Da denne føderation opløstes i 1962, valgte Caymanøerne at forblive en britisk afhængighed. I årene der fulgte, gennemgik territoriet en betydelig transformation ved at udvikle sig til et vigtigt offshore finansielt center.

Historisk baggrund og økonomisk udvikling

Den tidlige koloniale periode var præget af en gradvis udvikling under britisk styre, hvor øernes strategiske betydning og ressourcer langsomt blev mere anerkendt. Efter overgangen til administration under Jamaica, oplevede øerne en periode med politisk og administrativ tilknytning, som varede indtil midten af det 20. århundrede. Med oprettelsen og senere opløsningen af Federationen af Vestindien stod Caymanøerne over for valget om deres fremtidige status. Valget om at forblive en britisk afhængighed blev et afgørende øjeblik i øernes historie.

Dette valg banede vej for en transformation, hvor Caymanøerne bevægede sig væk fra traditionel økonomi baseret på landbrug og fiskeri, til at blive et af verdens største globale anerkendte finansielle centrum. Selv for danske virksomheder og stater, pensionskasser, forsikringsselskaber og offentlige virksomheder i hele verden, hvor den største er fra Norge nemlig Oliefonden, der ejer ca. 1,5% af alle verdens større firmaer.

Denne økonomiske omvæltning har været centralt for øernes moderne identitet og vækst. Den har tiltrukket en række internationale banker, forsikringsselskaber, og fondsforvaltere, som alle søger fordelene ved øernes stabile politiske klima og favorable skattelovgivning.

Er der NORDISKE OG DANSKE virksomheder på Cayman Island?

Ja der er mange danske virksomheder på Cayman Islands, bl.a. fordi Cayman Island til sammen med Delaware og Nevada og Wyoming er de steder der tiltrækker fleste nordiske virksomheder. Dertil kommer at det er et af de rigeste lande og økonomien overgår samtlige andre lande, når man regner på aktiver der forefindes på Caymanøerne.

Nogle af de nordiske virksomheder er f.eks.:

Introduktion til Caymanøernes strategiske fordele for virksomheder, der ønsker adgang til det amerikanske marked

Caymanøerne tilbyder unikke muligheder for virksomheder, der ønsker at etablere sig med henblik på at opnå adgang til det amerikanske marked. Dette dokument analyserer fordelene ved at vælge Caymanøerne sammenlignet med skattevenlige amerikanske stater som Delaware, Nevada og Wyoming, specielt med fokus på ‘exempted companies’. Gennemgående vil der blive præsenteret detaljerede skattefordele vedrørende virksomhedsskat, aktieskat, udbytteskat, samt arveafgift og udlodninger i form af tabeller.

Hvorfor Caymanøerne?

Caymanøerne tiltrækker et stigende antal internationale virksomheder af flere grunde: Deres nærhed til USA, ingen direkte skat på virksomheder eller indkomst, politisk stabilitet og et veludviklet juridisk system. Disse faktorer gør øerne til et attraktivt sted for virksomheder, der sigter mod det nordamerikanske marked.

Skattefordele sammenlignet med Delaware, Nevada, og Wyoming

Caymanøernes hovedattraktion er dens skattefrie miljø, hvor der hverken opkræves virksomhedsskat, kapitalvindingsskat, udbytteskat eller arveafgift. Dette står i kontrast til selv de mest skattefordelelige stater i USA, som selvom de tilbyder lavere skatter end gennemsnittet, stadig pålægger visse skatter og gebyrer, der kan påvirke en virksomheds bundlinje. Nedenstående tabeller præsenterer en direkte sammenligning af de skattemæssige forhold i Caymanøerne, Delaware, Nevada og Wyoming.

Tabel 1: Virksomhedsskat

JurisdiktionVirksomhedsskat
Caymanøerne0%
Delaware0% udenfor og 8,7% af indkomst genereret i Delaware
Nevada0%, men årlige licensgebyrer baseret på aktiekapital
Wyoming0%, men årlige rapporteringsgebyrer

Tabel 2: Aktieskat

JurisdiktionAktieskat
Caymanøerne0%, dog årligt gebyr
DelawareFranchise tax afhængig af aktieværdi
NevadaIngen, men licensgebyr afhængig af aktiekapital
WyomingIngen, men årligt rapporteringsgebyr

Tabel 3: Udbytteskat

JurisdiktionUdbytteskat
Caymanøerne0%
Delaware0% for virksomheder, der ikke opererer i staten
Nevada0%
Wyoming0%

Tabel 4: Arveafgift og udlodninger

JurisdiktionArveafgiftUdlodninger
Caymanøerne0%0%
DelawareAfhænger af føderal lovVarierer
NevadaAfhænger af føderal lovVarierer
WyomingAfhænger af føderal lovVarierer

Konklusion

Caymanøerne tilbyder en unik kombination af skattefordele, der kan maksimere en virksomheds rentabilitet og strategiske positionering, når det gælder markedsadgang i USA. For virksomheder, der søger at minimere deres skattebyrde mens de udvider globalt, tilbyder Caymanøerne en overlegen løsning sammenlignet med selv de mest skattefordelelige stater i USA. Disse fordele, kombineret med øernes nærhed til USA og den retlige stabilitet, gør Caymanøerne til et ideelt valg for internationale virksomheder.

Skattetyper på Cayman Islands

Cayman Islands er kendt for sin skattevenlige politik, hvilket gør det til et attraktivt sted for virksomheder og investorer. Tabellen nedenfor viser de forskellige skattetyper og deres anvendelse på fortjeneste, gevinster, udlodninger, arv og handel med andre.

SkattetypeBeskrivelseAnvendelse påBemærkninger
IndkomstskatIngen personlig indkomstskat på Cayman Islands.Fortjeneste, GevinsterCayman Islands beskatter ikke personlig indkomst.
KapitalgevinstskatIngen kapitalgevinstskat på Cayman Islands.GevinsterIngen skat på kapitalgevinster, herunder aktiehandel og ejendomsinvesteringer.
UdlodningsskatIngen skat på udbytte eller udlodninger fra selskaber.UdlodningerSelskabsudbytte er skattefrit for både indenlandske og udenlandske ejere.
ArveafgiftIngen arveafgift på Cayman Islands.ArvEjendom og andre aktiver kan overdrages uden arveafgift.
SalgsskatIngen generel moms eller salgsskat.HandelIngen generel moms på varer og tjenester, hvilket gør handel billigere.
SelskabsskatIngen direkte selskabsskat på Cayman Islands.SelskabsfortjenesteSelskaber betaler ingen selskabsskat, hvilket fremmer virksomhedsetablering.
StempelafgiftAfgift på visse transaktioner, såsom ejendomsoverdragelser og visse dokumenter.Ejendomsoverdragelse, visse juridiske dokumenterStempelafgift varierer, men anvendes typisk på fast ejendom og nogle juridiske dokumenter.
ImportafgifterAfgifter på importerede varer, varierer afhængigt af varens type og værdi.ImportImportafgifter anvendes på varer, der importeres til Cayman Islands, med varierede satser afhængig af varen.

Bemærkninger om skattepolitik på Cayman Islands

  • Ingen personlig indkomstskat: Cayman Islands tilbyder et miljø uden personlig indkomstskat, hvilket gør det attraktivt for enkeltpersoner, især dem med høj indkomst.
  • Kapitalgevinster og udbytte: Fraværet af kapitalgevinstskat og udlodningsskat betyder, at investorer kan nyde deres afkast fuldt ud uden yderligere skattebyrder.
  • Arv: Uden arveafgift kan aktiver overdrages frit mellem generationer uden skattemæssige konsekvenser, hvilket er en stor fordel for formueplanlægning.
  • Ingen moms eller salgsskat: Fraværet af moms eller salgsskat reducerer omkostningerne ved varer og tjenester, hvilket kan være fordelagtigt for både forbrugere og virksomheder.
  • Stempelafgifter og importafgifter: Mens der ikke er nogen generel selskabs- eller indkomstskat, eksisterer der stempelafgifter og importafgifter på visse transaktioner, som kan påvirke specifikke aktiviteter og sektorer.

Cayman Islands’ skattepolitik er designet til at tiltrække internationale investeringer og fremme økonomisk aktivitet. Med hjælp fra Advokat og Revisor Samvirket kan enkeltpersoner og virksomheder navigere i dette skattevenlige miljø og drage fordel af de mange fordele, det tilbyder.

Vi vurderer samlet, at det bedste sted som platform for internationalisering er Cayman Islands.

Kilde: Advokat og Revisor Samvirket, AORS.DK
Fotokredit: stock.adobe.com
Personer/Firmaer: CAYMAN ISLAND
Copyrights: Ⓒ 2024 Copyright by https://AORS.DK – kan deles ved aktivt link til denne artikel.

Similar Posts