Flere vinder retssager i Kina om Patent og varemærke IP rettigheder

Lego vandt i mandags en retssag mod flere kinesiske virksomheder, der er dømt for at sælge kopivarer. Dommene understreger at IP rettigheder respekteres også i Kina.

Lego vandt mandag en opsigtsvækkende retssag omkring ophavsret mod 4 kinesiske virksomheder. Det oplyser Lego i en pressemeddelelsen fra i Mandags.

Virksomhederne var alle sagsøgt for at overtræde Legos ophavsret gennem salg af kopivaren Lepin – en byggeklods, der ligner Legos byggeklodser i både opbygning og logo.

En domstol i byen Guangzhou på den kinesiske østkyst afgjorde mandag, at de fire virksomheder er skyldig i at kopiere 18 lego byggesæt, flere lego minifigurer og derigennem foretage unfair konkurrence.

De fire virksomheder blev alle beordret til øjeblikkeligt at indstille produktion, salg og markedsføring af kopivarerne.

Desuden modtager Lego 4,5 millioner yuan (svarende til cirka 4,25 millioner kroner) i erstatning.

Legos direktør er glad for at IP rettigheder nu respekteres i fuldt omfang i Kina

Photo: Foto viser Lego’s direktør Niels B. Christiansen. (C) 2019 by LEGO with permission.

Dommen skaber glæde i Billund:

“Vi hilser domstolens afgørelse velkommen. Vi mener, at beslutningen er velbegrundet i fakta og loven og demonstrerer tydeligt den fortsatte indsats fra kinesiske myndigheders side for at beskytte intellektuelle rettigheder”
Kilde: adm. direktør i Lego: Niels B. Christiansen

Afgørelserne sender en entydig advarsel til andre virksomheder, som måske kopierer Lego-produkter. Vi vil fortsætte med at tage alle nødvendige juridiske foranstaltninger for at beskytte vores intellektuelle ejendomsret.

Når børn og købere vælger et Lego-produkt, forventer de den højeste kvalitet og sikkerhed. Vi vil ikke have, at de bliver vildledt på nogen måde.

Mens vi hilser fair konkurrence velkommen, vil vi agere, hvis nogen misbruger vores intellektuelle ejendomsret og forsøger at udnytte forbrugernes tillid, tilføjer direktøren i pressemeddelelsen.

Kina har afgivet mange domme der tilgodeser rettighedshavere uden for Kina

Dommen kommer oven på en længere kamp for ophavsret i Kina fra Legos side. Kina er et af Legos vigtigste vækstmarkeder.

I 2017 dømte Kinas højesteret således, at Lego er et velkendt varemærke i Kina. Senere samme år fulgte en sejr i retten over en anden kinesisk virksomhed for at overtræde Legos ophavsret.


Har du sager i Kina kan vi hjælpe da vi har hjulpet mange danske virksomheder overfor konkursboer og generelt i Kina for overtrædelser af varemærke lovgivninger m.v.


Læs om Immaterielle rettigheder såsom patenter, brugsmodeller, varemærker og f.eks. 3D Designrettigheder

Som en effektiv juridisk beskyttelse kan man næsten altid opgradere sine copyright / ophavsret rettigheder til egentlig offentlig noteret IP ret. Det sker via en advokat og/eller via offentlige registre. Det kan f.eks. være ved at lave et varemærke, der beskytter både dit firmanavn og dit logo på samme tid.


Andre nyheder med samme emne:

Lego aflevere et fint regnskab

Omsætningen i 1. halvår steg 4 procent til 14,8 mia. I konstant valuta steg omsætningen med 2 procent sammenlignet med samme periode i 2018.

Resultat af primær drift var 3,5 mia. DKK, et fald på 16 procent. Nettoresultatet var DKK 2,7 mia., Et fald på 12 procent drevet af betydelige investeringer i langsigtet vækst.

3. september 2019: LEGO Group offentliggjorde i dag sine økonomiske resultater for første halvdel af 2019 til juni. Omsætningen for perioden steg 4 procent til 14,8 mia. Kr. Sammenlignet med samme periode sidste år. Forbrugeromsætningen steg 5 procent sammenlignet med første halvdel af 2018, og mærket voksede markedsandelen på dets største markeder.

Resultat af primær drift var solide 3,5 mia. Dette var et fald på 16 procent sammenlignet med første halvdel af 2018 på grund af beslutningen om at øge investeringerne i initiativer, der er designet til at skabe vækst på lang sigt.

LEGO-koncernchef Niels B Christiansen sagde:

 

”Vi er tilfredse med vores præstation i betragtning af de transformerende skift, der fortsætter med at omforme den globale legetøjsindustri. På baggrund af dette fortsætter vi med at vokse forbrugersalg og markedsandel på vores største markeder. Dette er takket være vores dedikerede kolleger, der er laserfokuseret på at samarbejde med vores værdsatte retail partnere og skabe de allerbedste brandoplevelser for fans i alle aldre.

”Samtidig foretager vi forhåndsinvesteringer for at skabe et stærkt fundament, hvorfra vi kan vokse på lang sigt og inspirere kommende generationer. Dette inkluderer åbning af nye markeder, ekspansion i Kina, skabelse af innovative detail oplevelser og udvikling af spændende nye produkter og legoplevelser. ”

Forbrugernes salg på etablerede markeder som Amerika og Vesteuropa voksede med enkeltcifre.

Kina, et strategisk vækstmarked for LEGO Group, fortsatte sin stærke tocifrede vækst i forbrugersalg.

Mest solgte temaer i første halvår var en blanding af hjemmegrønne favoritter og partner-IP’er. I ingen særlig rækkefølge var de LEGO® City, LEGO Creator, LEGO Friends, LEGO NINJAGO, LEGO Technic og LEGO Star WarsTM. LEGO Marvel Avengers sæt præsterede især stærkt, og LEGO Movie 2-produkter bidrog også til vækst i forbrugersalg.

”Vi er tilfredse med udførelsen af ​​vores stedsegrønne favoritter som LEGO City og LEGO Technic,” sagde Christiansen. ”Vi er også glade for at udforske innovative måder at bringe mursten til live gennem digitale spiloplevelser som ny LEGO Hidden SideTM, der blander det bedste ved at bygge med det fornemme med den øgede virkelighed.”

Udvides på nye markeder

LEGO Group øger investeringerne for at udvide sit globale fysiske og digitale fodaftryk for at nå flere børn rundt om i verden. Koncernen vil fortsætte med at investere i Kina og er på vej til at have mere end 140 butikker i 35 byer ved udgangen af ​​2019.

Det åbner også et kontor i Mumbai i begyndelsen af ​​2020, hvorfra gruppen vil udvide sin tilstedeværelse i Indien.

”Vi ser en mulighed for at nå flere indiske børn og familier, der værdsætter fordelene ved at lære gennem leg. Den voksende middelklasse, uddannelsens betydning og den voksende økonomi gør Indien til et logisk næste skridt i vores bestræbelser på at nå mange flere børn rundt om i verden, ”sagde Christiansen.

Opgradering af e-handel og fysiske detailoplevelser

Koncernen investerer i at opgradere sine e-handelsplatforme for at forbedre brugeroplevelsen for forbrugerne og dens service til detailpartnere. Derudover åbner mere end 70 butikker, der bærer LEGO-mærket uden for Kina i løbet af 2019, inklusive en flagskibsbutik i Amsterdam i december 2019. Det vil være mærkets femte flagskibsbutik.

Christiansen sagde: ”Vi foretager disse investeringer fra et solidt økonomisk grundlag for at fange de muligheder, der skabes af megatendenser som digitalisering og globale demografiske og økonomiske skift, der omformer industrien. At være foran disse tendenser giver os mulighed for at inspirere kommende generationer af børn. ”

En global styrke til læring gennem leg

LEGO-gruppens ambition om at bringe læring gennem leg til alle børn rundt om i verden forbliver dens primære fokus.

Christiansen sagde: ”Spil er vigtigere end nogensinde. Når børn leger, lærer de færdigheder, der vil være kritiske for deres fremtidige succes. World Economic Forum estimerer, at 65% af børnehavebørn i dag vil have job, der endnu ikke findes. Den eneste måde, børn får succes i denne usikre fremtid, er at have universelle færdigheder som kreativitet, problemløsning, modstandsdygtighed og samarbejde – færdigheder udviklet fra den tidligste alder gennem LEGO-leg.

”At sikre, at børn kan nå deres potentiale, er det, der får alle i LEGO Group til at gøre alt, hvad vi kan, for at inspirere og udvikle morgendagens bygherrer – nu og i de kommende generationer.”


 

Scroll to Top