EUROPAS STØRSTE BANK køber Silicon VALEY BANK (SVB) I ENGLAND FOR 8 KR.

Den britiske afdeling af banken Silicon Valley Bank (SVB) er blevet købt af storbanken HSBC for 1 pund. Det skriver den britiske finansminister, Jeremy Hunt, i en meddelelse ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Både danske Trifork (står bag blandt andet MobilePay) og danske Zealand Pharma der udvikler medicin i Glostrup, kunne søndag oplyse, at de har millioner i klemme hos krakkede SVB i USA. Der er dog udsigt til at de kan få det meste af beløbet, mens hovedparten af deres kapital er ikke forsikret.

“Dette sikrer, at kundernes indskud er beskyttet, og banken kan fortsætte som normalt uden skatteydernes støtte,” “HSBC er Europas største bank, og SVB’s kunder i Storbritannien bør føle sig betrygget af styrken, trygheden og sikkerheden, som det giver.”

Det siger Jeremy Hunt ifølge Reuters i en udtalelse.

Silicon Valley Bank har mange danske kunder i forskellige konstellationer i forskellige lande. De har kontorer og filialer flere steder i verden. Fredag krakkede banken, efter at den ikke kunne klare, at for mange af bankens kunder ville have sine indskud udbetalt.

De løb tør for penge. Forklaringen er at holdingselskabet er løbet tør for penge bl.a. grundet obligationsindkøb som mange danske banker også har benyttes sig af, og i et stigende rentemarked kan det betyde tab.

F.eks. har Danske Bank et tab på 12 milliarder kroner på grund af obligationskøb jf. dagens nyheder.

Siden konkursens i fredags har de amerikanske myndigheder været inde og sikre bankens kunder i USA mod bankens kollaps. Men der er på forhånd i weekenden oplyst at Staten USA ikke vil hjælpe.

I Storbritannien bliver der altså ikke tale om, at der skal penge fra myndighederne i spil. Men med HSBC’s opkøb er kunderne i SVB’s britiske afdeling altså sikret.

Søndag oplyste blandt andet den danske it-virksomhed Trifork, at den har 3,7 mio. dollar stående i SVB’s britiske afdeling.

Det svarer til omkring 26 millioner kroner og udgør 14 procent af Triforks kontante beholdning.

Traditionelt har banken mange iværksættere som kunder og derfor er der rigtig mange danske og nordiske virksomheder blandt kunderne.

Kilde: Ritzau, Advokat og Revisor Samvirket

Fotokredit: stock.adobe.com

Scroll to Top