Med virkning fra 8. maj 2023 forhøjer Nationalbanken RENTERNE

Det skriver Nationalbanken. Der er tale om en forhøjelse af foliorenten, renten på indskudsbeviser, renten på udlån og diskontoen med 0,25 procentpoint. Det er syvende gang siden sommer, at Nationalbanken hæver sin rente. I juli 2022 lå Nationalbankens rente på indskud på -0,6 procent. Siden er den blevet hævet med sammenlagt 3,45 procentpoint. Det er ikke hver gang, Nationalbanken har hævet renten i samme takt som ECB. To gange har Nationalbanken således hævet renten mindre, fordi kronen har været stærk.

Med virkning fra 8. maj 2023 forhøjer Nationalbanken foliorenten, renten på indskudsbeviser, renten på udlån og diskontoen med 0,25 procentpoint.

Renteforhøjelsen sker som følge af, at Den Europæiske Centralbank, ECB, har forhøjet sin toneangivende pengepolitiske rente, renten på indlånsfaciliteten, med 0,25 procentpoint og procentpoint til 3,25 procent, hvilket er den syvende rentestigning siden sommer. Dermed holdes det pengepolitiske rentespænd uændret. Renteforhøjelsen kommer få dage efter den amerikanske renteforhøjelse.

Det sker, efter at Den Europæiske Centralbank (ECB) tidligere på dagen hævede sin ledende rente med 0,25

Nationalbankens rentesatser er herefter:

  • Foliorenten: 2,85 procent p.a.
  • Renten på indskudsbeviser: 2,85 procent p.a.
  • Udlånsrenten: 3,00 procent p.a.
  • Diskontoen: 2,85 procent p.a.

Kilde: Nationalbanken
Fotokredit: Nationalbanken, Pressefoto af banken der blev er designet af Arne Jacobsen, Fotograf ukendt.

Scroll to Top