Historiske store afkast for dansk økonomi sender os i verdenseliten

Det går godt for Danmarks økonomi, vort husholdningsbudget bugner af gode nyheder.

På trods af Corona skal vi helt tilbage til 1994 for at finde fortilfælde.

De fleste økonomer havde forventet en moderat vækst på ca. 2% men økonomien er i topform og det viser sig at resultatet var en fordobling af forventningerne.

De fleste ville have troet, at de to år med international corona krise ville have udhulet statskassen og ligeså danskernes privatøkonomi. Dette er heldigvis formodninger som ikke holdte stik. Tværtimod.

Danmarks Statistik kan her til morgen oplyse at vi skal rigtigt lang tilbage ii tiden for at finde en større vækst, nemlig til 1994.

Danmarks Statistik tallene viser nemlig, at væksten i 2021 var i alt 4,7 procent. Det betyder så at det er den højeste vækst i hele 27 år.

Som forventet glæder Finansminister Nicolai Wammen (S) sig over udviklingen.

“Dagens tal slår med syvtommersøm fast, at dansk økonomi kom bomstærkt ud af 2021”, og han siger også at der “sidste år også har været en historisk stor fremgang i beskæftigelsen, som steg med 2,6 procent svarende til 78.200 personer.”

Dette sagde Finansministeren til Ritzau i dag.

Der er dog også udsigter til store tab på bl.a. Corona lån hvor der i morgen forfalder og i det hele taget forbruger Skattestyrelsens sager mange ærgerlige penge.

Den 1. april skal 46.200 virksomheder betale sine corona-lån tilbage. Disse virksomheder har til sammen lånt 22 mia. kr. af staten. Dette er formentligt den største konkursbølge der kommer i Danmark. Det er ihverfald noget som de fleste skatterådgivere, revisorer, rekonstruktører, advokater og konkursadvokater forudsiger.

Kilde: Børsen.dk
Fotokredit: stock.adobe.com

Scroll to Top