NERVØSE INVESTORER TRÆKKER Deutsche Bank OG bankaktier GENERELT NED

Deutsche Bank AG er en af verdens største banker. Den har sit sæde i Frankfurt am Main. Banken har knap 100.000 medarbejdere i over 70 lande, og blev i 2009 målt til at være verdens største valuta-handler med en markedsandel på 21 %. Deutsche Bank har afdelinger i verdens største finansielle centre, deriblandt London, New York City, Singapore, Hong Kong, Tokyo, Paris, Moskva, Sydney, Toronto, Istanbul, Madrid, Dublin, Amsterdam, Warszawa, Mumbai, Kuala Lumpur, São Paulo, Dubai, Riyadh, Bangkok, Karachi, Beograd, Manila og George Town på Cayman Islands.

Mange aktier falder fredag op til weekenden og faldet vil formentligt fortsætte på mandag.

CNBC oplyser at det tilsyneladende er, at prisen for en forsikring mod et kollaps i den tyske storbank Deutsche Bank er steget. Men både i Deutsche Bank og Commerz bank, er staten aktionærer.

Når priserne på sådanne forsikring stiger, er det på grund af den seneste tids konkurser f.eks. Silicon Valley Bank.

Derfor faldt Deutsche Banks i fredagens handel faldet med over ti procent i værdi. En generel dårlig stemning for bankaktier gjorde at også andre europæiske banker faldt. Det gik bl.a. ud over den tyske storbank Commerzbank, Barclays i England og i det franske faldt især BNP Paribas samt Société Générale. Alle faldt med ca. 6% eller mere. Det skete ved 14.15-tiden i fredags.

Både danske og og nordisk banker faldt med. På C25 som udgør de 25 stærkeste aktier i Danmark røg Danske Bank, Jyske Bank og Nordea i bunden ved 14.15-tiden.

Det er dog ingen årsager til dette, og vi tolker det som en overreaktion. Naturligvis har det givet nervøse trækninger at der sker lukninger og mergers af bl.a. Silicon Valley Bank og Credit Suisse, der der blev opkøbt af sin rival UBS. Bankerne kan også i fremtiden komme i problemer, hvis bankkunderne trækker sine penge ud.

Det er dog sikkert at Tyskland træder ind med markant støtte hvis Deutsche Bank får problemer. Blandt andet derfor er det et godt købeemne, hvis man har is i maven med bankaktierne.

Foto af HQ for banken:Kilde: Advokat og Revisor Samvirket, Bloomberg
Fotokredit: Deutsche Bank

Scroll to Top