Normalt vil vi ikke kommenterer på ansættelsesret for kendte personer, men der er i den omtalte sag, klare paralleller til ehvervslivets topkontrakter som vi ofte hører om i pressen og i denne forbindelse kan vi jo så ikke kende den ansættelseskontrakt som Lars Findsen er reelt ansat under.

Tager vi det for pålydende at den ikke er mindre krævende, vil der komme en betydelig debat, hvis offentligheden fik indsigt i sagen mod topjuristen Lars Findsen. Det mener ihvertfald forsvarsadvokaten der forsvarer Lars Findsen. Det siger Advokatwatch som er kilde sammen med Østre Landsret. Men siden topstillinger altid kan være belagt med tavshedsklausuler og konkurrence parametre, er vi dermed sikre på at Findsens kontrakt er en af de stærkeste af slagsen i hele EU.

Forsvarene for Lars Findsen er udnævnt til at være forsvarsadvokaterne David Neutzsky-Wulff (tv.) og Lars Kjeldsen. De er med andre ord Lars Findsen’s forsvar overfor Anklagemyndigheden og Lars Findsen, er tidligere er Chef for Forsvarets Efterretningstjeneste og for de fleste bekendt chef for Forsvarets efterretningstjeneste. Og det er angiveligt i forbindelse med udførelse af dette erhverv, at Lars Findsen skulle have røbet statshemmeligheder formeligt til den danske eller udenlandske presse.

Beviset eller beviserne er dog så stærke, at de er fastholdt af Østre Landsret.

Det var selvfølgelig en entydig klar sejr for Lars Findsens forsvarere, at den hjemsendte spionchef torsdag eftermiddag kunne forlade arresten i Hillerød efter de 70 dages fængsling.

Dog lykkedes ikke for advokaterne David Neutzsky-Wulff og Lars Kjeldsen at få pustet den alvorlige mistanke væk under et hele 20 timer langt retsmøde i Østre Landsret.

Ifølge den afgørelse som landsretten kommer frem til, skriver således tre dommere ligesom en kollega i Københavns Byret under på, at der er en begrundet mistanke om, at chefen for Forsvarets Efterretningstjeneste har røbet statshemmeligheder.

Torsdag udtrykker David Neutzsky-Wulff naturligvis glæde over løsladelsen, men arbejdet er langt fra ovre.

At Lars Findsen er sat på fri fod, har også en praktisk betydning. Fremover skal advokaterne ikke tale med deres klient i et besøgsrum i Hillerød Arrest.

”Vores opgave fremover bliver at få afkræftet mistanken og vise, at der ikke er noget at komme efter,” siger han ” og ”Nu kan vi få en forsvarlig forberedelse af sagen, hvis der bliver rejst en tiltale,”

siger David Neutzsky-Wulff.

Men hvad sagen nærmere går ud på, må han af gode grunde ikke udtale sig om. Det skyldes landsrettens beslutning om at lukke dørene.Når man taler om lukkede døre så er indholdet af sigtelserne abslolut ikke noget der må siges noget om.

Sagens hovedperson Lars Findsen, har dog tidligere i en pause i et retsmøde kaldt sagen for vanvittig.

Efter et retsmøde i Københavns Byret 4. februar kom den anden forsvarer med en enkelt kommentar om sagens karakter:

”Jeg tror, der vil komme en betydelig debat, hvis man faktisk fik indseende i, hvad der er gang i her,” bemærkede advokat Lars Kjeldsen.

Men en offentlig diskussion om sagens substans er altså gjort umulig på grund af domstolenes beslutning. På det punkt har dommerne efterkommet ønsker fra anklagemyndigheden.

Kilde: DR.DK

Similar Posts