Storbritannien forlader EU i næste uge

Så er Brexit loven vedtaget som betyder at UK træder ud af EU i næste uge

Efter en ophedet debat i det seneste år og skabt tvivl om Briternes endelige farvel, var der ingen tvivl i går aftes. Her fik den britiske premierminister, Boris Johnson, omsider godkendt loven om brexit, der betyder, at Storbritannien om ni dage forlader EU efter 47 års medlemskab.

Selvom om loven om udtrædelse allerede var godkendt i Underhuset havde Overhuset flere ændringsforslag. Blandt andet om EU-borgeres rettigheder og om flygtningebørns rettigheder.

En hel serie af afstemninger i Underhuset i går banede vejen for at det ikke-folkevalgte Overhus ikke fik medhold i sine forslag. Alle forslag til ændringer er nu fejet af bordet.

Det Konservative har et stort flertal som Johnsons har udnyttet til at nedstemme Overhusets egentlig fornuftige forslag. Overhuset valgte derfor i går modstræbende at overgive sig.

Hvad betyder det for danske og EU virksomheder?

Danmark og andre EU lande har en stor eksport til UK. Denne vil naturligvis fortsætte men spørgsmålet er om der i fremtiden vil blive besluttet foranstaltninger, der kan gøre det bureaukratisk eller at man skal betale skat for udvalgte produkter. Vores vurdering er nej fordi Brexit samtidigt betyder at UK vil opnå det vi idag kender som EØS. Det er et samarbejde sikkerhedsmæssigt og en slags toldunion hvor UK vil få samme fordele som EU, men uden at være EU medlem.

Med andre ord tror vi ikke på problemer, skat eller andre problemer i forhold til EU. Det har ellers været fremme fra modstandere af EU.

Dog er der allerede i dag et kæmpe press på telefoner og selskabsflytninger og registreringer. Vi er fra morgenstunden travlt med spørgsmålet ligesom mange britiske virksomheder ansøger os om etablering i Danmark og Tyskland. Derfor er der bl.a. nu 14 dages længere ventetid for at få sit virksomhedsnavn godkendt i andre EU stater, der hvor at registrering foretages manuelt.

LTD Selskabsstiftelse

Vi fejrer Brexit med kr. 1.995,- for LTD SELSKABER. Prisen inkluderer fuld stiftelse.

Ring 32177777 for mere om flytning af selskaber fra UK.

Scroll to Top