Tyske skattemyndigheder giver Skattestyrelsen adgang til data fra ”Dubai Leaks”
Siden 2017 har Dubai udleveret alle oplysninger om danske statsborgere, og der er tilknyttet udleveringsaftaler. Det såkaldte LEAK kaldet DUBAI LEAKS, har konsekvenser for danske borgere, hvis der ikke selvangives af ejer. Det kan være selskaber i UAE-området, bankkonti, investeringer, indestående på kryptovaluta børser eller ejendomme tilknyttet Dubai eller Emiraterne som helhed. Vi har aldrig…
Siden 2017 har Dubai udleveret alle oplysninger om danske statsborgere, og der er tilknyttet udleveringsaftaler. Det såkaldte LEAK kaldet DUBAI LEAKS, har konsekvenser for danske borgere, hvis der ikke selvangives af ejer. Det kan være selskaber i UAE-området, bankkonti, investeringer, indestående på kryptovaluta børser eller ejendomme tilknyttet Dubai eller Emiraterne som helhed.
Vi har aldrig solgt selskaber i Dubai siden 1985, men vi agerer ofte Skatterådgiver for danskere der er forskellige årsager har taget ophold i Dubai eller stifter selskaber i UAE, fordi vi laver mange internationale SKATTSAGER.
Endelig er vi rådgivere for flere arkitekter, byggemateriale selskaber samt bygge og entreprenørselskaber indenfor UAE.
Det er en ret alvorlig sag hvis man ikke selvangiver, eftersom Skattestyrelsen indhenter informationer op til 20 år tilbage i tiden og kan foreslå skatteregulering for i hvert fald de sidste 10 år. Dertil kommer dobbelt eller trippel-beskatning, bøder på samme størrelse samt en anmeldelse til SØIK (Anklagemyndigheden.dk).
UAE DANMARK DOBBELTBESKATNINGSOVERENSKOMST (DBO)
Ja mange ved det ikke, men der findes siden 1989 en dobbeltbeskatningsoverenskomst (DBO) mellem Danmark og De Forenede Arabiske Emirater (UAE).
Denne overenskomst har til formål at undgå dobbeltbeskatning af indkomst og sikre, at skattepligtige personer og virksomheder, der opererer i begge lande, ikke bliver beskattet to gange af den samme indkomst. Siden denne dato er interessen for DUBAI og UAE forsvundet.
Det formodes at dem som kommer i klemme ikke kan kende forskel på DUBAI og UAE. De søger på Dubai DBO og tror ikke, at der er nogen, mens UAE og DBO giver det ønskede resultat. At der findes en udleveringsaftale for alle informationer. Derfor er UAE, so tillige står på sortlister, skattely lister og ikke samarbejdende nationer med EU-lister. Det gælder hele UAE inkl. Dubai.
Man kommer ikke af sortlister, blot fordi man har en DBO. DBO’en mellem Danmark og UAE omhandler forskellige former for indkomst såsom indkomst fra fast ejendom, erhvervsindkomst, udbytte, renter og royalties. DBO aftale overenskomsten regulerer, hvordan beskatningen af disse indkomsttyper skal fordeles mellem de to lande og fastlægger klare regler for, hvilket land der har beskatningsretten i forskellige situationer.
Alle ved jo at den anden del af DBO’ere vedrører kontrol med danskere, og udlandsdanskere. Dette afsnit er omfattende med UAE og er resultatet af at alle fra UAE, kan udleveres til Danmark, ligeså kan enhver information om ejendomme, selskaber, banker eller ejer skaber der er kamufleret af en stråmand.
De sager vi har kørt, beviser dette, at advokater rent faktisk for et meget lavt honorar er villige til at være stråmænd i Dubai, selv de største advokatfirmaer.
Advokat og Revisor Samvirket har derfor altid hjulpet mange som er kommet i klemme fordi de har glemt at UAE rapporterer til Danmark. Men vi kan jo ikke vinde sager hvor alle beviser peger på en skyldig gerningsmand.
Michael Rasmussen er en af dem der har advaret mange iværksættere i UAE. “Der kommer et tidspunkt hvor regningen skal betales, det kan være i morgen, og det kan ende med fængsel, fordi Danmark allerede har informationerne. Siden 1987 har myndighederne samarbejdet med Danmark og i 1989 indgået en DBO Kontrolaftale. Mange tror at Dubai er et problemfrit Skattely, det er overhovedet ikke tilfældet,”
Har man ikke afmeldt sin skattepligt i Danmark, er man som i udgangspunktet skattepligtig. Ejer man fast ejendom eller virksomheder i Danmark er skattepligten til stede. Det samme gælder hvis udgangspunktet for ens livs-interesser er i Danmark i form af forhold, børn, arbejde og i visse tilfælde familie eller alene hvis man opholder sig i 183 dage i Danmark om året.
Skattestyrelsen har foreløbig fået oplysninger om ca. 100 danskere, der muligvis skal beskattes af fast ejendom i Dubai. Det er naturligvis dem der vil modtage en direkte hilsen fra Skattestyrelsen. Vi mener at tallet snarere er 2.000 personer indtil dato fra start.
Leaks stammer fra kriminelle Ransomware bander og hackere
De fleste leaks stammer fra kriminelle bander, hvorfor leaks støtter hackere og ransomware bander. Det skriver ICARE A/S, der er specialiseret sig i hackere og ransomware banders metoder. Man kan også undre sig over hvorfor journalister ikke skriver om dette emne. De må jo som journalister henvise til kilder, men det gør de ikke.
Det samme var gældende med Panama LEAKS, hvor vi kunne downloade gratis via DARKNET, men regeringer har købt got mere end 89 millioner kroner fra regeringer i EU, herunder den danske regering der udbetalte 6 millioner kroner efter vedtagelse, af dette vederlag til en kriminel ransomware hacker, hvor er dette aldrig kommet frem? Vores holdning til dette, er at støtte kriminelle ransomware bander bør ophøre, da vores regering faktisk er hælere.q
Skattestyrelsen støtter naturligvis bekæmpelsen af international skatteunddragelse. Det er et centralt fokusområde for skattemyndighederne. Regeringen har således styrket Skattestyrelsens kontrol med international skatteunddragelse som led i regeringens kontrolreform ”Mere kontrol. Mindre svindel”.
CEBIS, MoneyTransfer og eKapital kontrol (Kryptovaluta) hos Skattestyrelsen
Projekt Money Transfer I startede i 2009, hvor SKAT i henhold til skattekontrollovens § 8 D fik Skatterådets tilladelse til at indhente kontroloplysninger i 22 banker samt tre pengeoverførselsvirksomheder vedrørende 50 lande. Oplysningerne blev indhentet for perioden 1. juli 2004 til 30. juni 2009. Senere har enhederne udviklet sig meget.
Et vigtigt element i bekæmpelsen af international skatteunddragelse er samarbejdet med andre landes skattemyndigheder.
Senest har Skattestyrelsen fået adgang til oplysninger fra det såkaldte ”Dubai Leaks”. Oplysningerne kommer fra de tyske skattemyndigheder, der kom i besiddelse af oplysningerne fra en anonym person i sommeren 2021.
Selv denne historie er et falsum, da vi siden DBO’ens indførsel har haft skattesager vedr. UAE, men det er blot meget svært for os at vinde disse sager, der ofte går til politiet, fordi beviserne er ubestridelige retsmæssigt, skattemæssigt og f.eks. via skatteråd og skatteankestyrelsen, vil vi tabe sådanne sager der jo vedrører manglende selvangiver for helt op til 20 år.
Statsskatteloven af 1922 er ubestridelig op dette punkt’
Den gang kongen underskrev loven den 10/4/1922 var der nok ingen der havde forestillet sig, at denne faktisk er gældende i dag.
Loven tilsiger, at alt skal selvangives også ved underskud, 0 og ved overskud. Også når du får noget stillet til din rådighed, eller om noget lånes i længere tid. Bolig eller bil samt alle formuegoder. Også kryptovaluta kan henføres selvom do og jeg ved det ikke fandtes i 1922.
Derfor er det lidt svært for os at bevise en uskyld overfor en dommer i en byret. Det er din pligt at vide dette, derfor er det også umuligt at bevise at du ikke kender loven og især herunder Skatteforvaltningsloven
“Vi er meget tilfredse med det seneste resultat af samarbejdet mellem vores og andre landes skattemyndigheder. Især fordi vi har særdeles gode erfaringer med at anvende oplysninger fra tidligere lækager i bekæmpelsen af international skatteunddragelse,” udtaler Michael Sverdlin-Højer, underdirektør i Skattestyrelsen.
Danskere med ejendomme i Dubai kan være skattesvindel hvis disse ikke er selvangivet
De tyske skattemyndigheder har delt oplysninger fra Dubai Leaks om lidt over 100 danske borgere og virksomheder, der kan være skattepligtige i Danmark. Lækagen indeholder oplysninger om, hvem der er registreret som indehaver af ejendommene, men også andre oplysninger som areal og byggeår osv.
Arbejdet med oplysningerne fra Dubai Leaks er relevant i forhold til at få afdækket, om der er skatteydere, som ikke har indberettet betalt ejendomsværdiskat eller eventuel indtægt ved husleje i Dubai. Med disse oplysninger vil Skattestyrelsen kunne sikre korrekt beskatning, både i året hvor ejendommen er købt og efterfølgende år.
Det undersøges desuden, om køb af ejendommen har sammenhæng med oplysninger om den pågældende skatteyders økonomiske forhold, eller om forholdet giver anledning til nærmere undersøgelser i relation til stråmandsvirksomhed og evt. hvidvask.
Skattestyrelsens undersøgelser sker bl.a. gennem dialog med myndighederne i De Forenede Arabiske Emirater, som Danmark siden 2018 har haft en udvekslingsaftale med.
“Det er vigtigt at understrege, at oplysningerne i et læk som dette ikke kan stå alene, når vi laver kontrolsager. Oplysningerne kan pege os derhen, hvor der kan være skattemæssige forhold, der skal undersøges nærmere – og det er vi i gang med,” siger Michael Sverdlin-Højer.
Hvornår kommer resultaterne fra Skattestyrelsen?
Foruden oplysningerne fra de tyske skattemyndigheder anvender Skattestyrelsen også oplysninger fra Money Transfer-projekterne, hvor Skattestyrelsen via tilladelser fra Skatterådet ad flere omgange har fået adgang til at bede en række pengeinstitutter udlevere kunders udenlandske betalingsoplysninger.
Man undersøger med andre ord f.eks. betalingsspor for investeringer til udenlandske børser, ejendomsmæglere, privatpersoner, advokater og andre f.eks. skatterådgivere.
Kryptovalua er spekulation VIA EKAPITAL
Dette gælder også for eKAPITAL der netop undersøger investeringer i kryptovaluta såsom Bitcoin og andre kryptovalutaer. Skattestyrelsen arbejder videre med undersøgelserne af oplysningerne fra Dubai Leaks og forventer at afslutte eventuelle opfølgende kontrolsager i år. Med de 53 beskatning og 27 fradrag samt FIFO metode krav bør man aldrig investere i Kryptovaluta i Danmark, dette kræver et selskab i Danmark eller i udlandet.
Målrettet arbejde med lækager
Skattestyrelsen har gennem flere år arbejdet systematisk med lækager. De nok mest kendte LEAKS i nyere tid er:
En indsats med oplysninger fra et LEAK kræver, at Skattestyrelsen omstiller sig hurtigt, da behandlingen af oplysninger skal tilpasses alt efter oplysningernes art.
I Panama Papers var der fx tale om lækkede oplysninger fra en “anonym kilde” fra advokatfirmaet Mossack Fonseca.
I andre tilfælde kan det være regneark med oplysninger fra udenlandske myndigheder eller større mængder ustruktureret data fra f.eks. en bank. Arbejdet med lækager er en vigtig indsats for at sikre, at alle borgere og virksomheder betaler korrekte skatter og afgifter og dermed et relevant og nødvendigt led i bekæmpelsen af international skatteunddragelse.
Skattestyrelsens arbejde med lækager
Når Skattestyrelsen modtager oplysninger fra en lækage, foreligger der først et større databehandlingsarbejde. Dette indebærer bl.a., at oplysningerne skal gøres tilgængelige for Skattestyrelsen medarbejdere, at eventuelle danskere skal identificeres, og at oplysningerne holdes op imod allerede kendte oplysninger i Skattestyrelsen. Det skyldes, at data oftest modtages i et ustruktureret format, der kræver en grundig bearbejdning og sortering for at skabe struktur og sammenhæng i informationerne.
Dertil følges op med en risikovurdering, som kan klarlægge, om der i oplysningerne er forhold, som kan indikere, at danskere er involveret i skatteunddragelse. Ofte vil dette involvere kontakt til såvel de identificerede skatteydere og til udenlandske myndigheder.
Kilde: Skattestyrelsen, Advokat og Revisor Samvirket
Fotokredit: stocks.adobe.com