Politi advarer borgere forud for storstillet aktion mod folk, der skylder penge til fogedretten

Politiet skruer nu op for konsekvenserne hvis man udebliver i landets fogedretter og domstole. Det kan f.eks. være en tilsigelse eller en stævning som overses. Og det kan koste f.eks. en anholdelse i lufthavnen eller ved grænserne. Det oplyser Politiet nu i en pressemeddelelse.

Den 30. marts planlægger Københavns Politi en stor aktion rettet mod netop de eftersøgte skyldnere. I den forbindelse sender Anders Alslev derfor en kraftig advarsel til de skyldnere, som ikke har fået tjek på deres mellemværende med fogedretten.

Advarsel inden stor politiaktion: Få betalt din gæld

Københavns Politi forbereder en større politiaktion rettet mod skyldnere til fogedretten. Derfor lyder advarslen: Få afregnet nu eller risiker at blive anholdt.


”Hvis man skylder penge og er indkaldt til at møde i fogedretten, og så ikke er dukket op til retsmødet om ens gæld, bliver man eftersøgt. Det betyder, at man f.eks. risikerer at blive anholdt og fremstillet i fogedretten, hvis man forsøger at forlade landet for at tage på ferie,”

”Sørg for at få betalt det skyldige beløb eller få lavet en aftale med fogedretten om, hvordan gælden skal betales. Så slipper man for at blive hentet af betjente derhjemme, din arbejdsplads eller stoppet i lufthavnen på vej mod gaten. Man risikerer også at tilbringe en nat i Vestre Fængsel, hvis man bliver anholdt uden for fogedrettens åbningstider,”

fortæller politikommissær Anders Alslev fra Eftersøgningssektionen i Københavns Politi.

Hvis man skylder penge og ikke er mødt op til indkaldelsen til fogedretten, skal man tjekke sin e-Boks eller finde den udleverede forkyndelse for at finde ud af, hvilken fogedret man skal kontakte.

Man kan også kontakte Københavns Politis eftersøgningssektion på tlf. 3521 9545 eller kbh-efters@politi.dk. Der er ekspeditionstid fra mandag til onsdag mellem 08.00 og 15.00, torsdag mellem 09.00 og 15.00 og fredag 08.00 til 14.00.

Kilde: Politiet
Fotokredit: Politiet

Scroll to Top