Cybersecurity - computer hacker with digital tablet computer hacking network security system

25% af mindre og mellemstore virksomheder er indtil 100% ubeskyttet

|

Der er udkommet en ny rapport der viser at 25% af alle SMV virksomheder er ubeskyttet og flere har ikke installeret firewall eller antivirus. Denne meget store gruppe har f.eks. ikke taget Backup af sine filer eller har daglige eller systematiske backup procedurer. Datasikkerhedsrapporten som stammer fra Erhvervsstyrelsen viser tegner dog også et positivt billede…

Der er udkommet en ny rapport der viser at 25% af alle SMV virksomheder er ubeskyttet og flere har ikke installeret firewall eller antivirus. Denne meget store gruppe har f.eks. ikke taget Backup af sine filer eller har daglige eller systematiske backup procedurer.

Datasikkerhedsrapporten som stammer fra Erhvervsstyrelsen viser tegner dog også et positivt billede nemlig, at 37 procent af SMV virksomhederne (de små og mellemstore virksomheder) i året 2018 forhøjede deres investeringer i digital sikkerhed.

Men det samlede billede viser at danske mindre virksomheder er ikke er gode til at beskytte sig selv, trods et stærkt stigende trusselsbillede.

Rapporten er entydig med hensyn til at påvise, at ca. 25 procent af SMV Virksomhederne mangler grundlæggende sikkerhedsforanstaltninger som antivirus, firewall eller backup.

Den eneste løsning for disse virksomheder er at hyre en konsulent eller ringe og bestille en sikkerhedsløsning.

Mangel på digital sikkerhed kan give varige skadesvirkninger og tab af kunder og omdømme


»Hvis vi som samfund skal opnå den fulde gevinst ved øget digitalisering og brug af nye teknologier, kræver det, at virksomhederne har den nødvendige digitale sikkerhed. Vi ved, det er en stor opgave – især for de mindre virksomheder – og derfor er der fortsat behov for oplysning og værktøjer, der kan være med til at ruste virksomhederne,«
Det skriver Erhvervsstyrelsen i en pressemeddelelse.


Udvidenhed om Hackermetoder gør at mange helt undlader at sikre sig

En af årsagerne kan være den manglende indsigt i at det ikke er nogen mennesker bag en skærm der hacker dig, men at det er automatiseret software robotter der støvsuger IP adresser for adgange og sikkerhedshuller.

Med den første antagelse vurderes sandsynligheden for at blive hacket eller udsat for Ransomware for lav. Men det er en forkert antagelse for hackere benytter automatiserede bots der afsøger samtlige IP adresser og dermed er risikoen pludselig kun et spørgsmål om tid.

Hvorfor der ikke er en store vilje fra dette segment, ligger nok i manglende viden, indsigt i trusselsbilleder og indsigt i de reelle løsninger der findes på markedet. Selvom mange løsninger også er gratis, har denne gruppe ikke formået at investere i datasikkerhed og det vil unægteligt bringe mindre katastrofer i disse virksomheder.

Der er her tale om at miste data, at blive hacket eller f.eks. få låst sine computere via Ransomware. Selvom mange i dag tilbyder gratis løsninger via operativsystemet på computere og telefoner, ja så ignorere de fleste dette.

Portal for Digital Sikkerhed

Digitaliseringsstyrelsen og Erhvervsstyrelsen har dog prøvet at gøre det nemt hvis man vil have indsigt i, HVAD man kan gøre for at blive en sikker virksomhed. Der er tale om et fornuftigt initiativ med IT-sikkerhedsportalen

Der kan du finde råd og vejledning for borgere, virksomheder og myndigheder og du kan få vejledning om konkrete værktøjer til at øge it-sikkerheden.


 

ADVOKAT & REVISOR POSTER