Tyskland-Selskaber

Tyskland er verdens 4. største økonomi med sine 83 millioner indbyggere. Med erfaring gennem 40 år i Tyskland er vi en af de eneste virksomheder i Danmark som både bor der, stifter selskaber og lave tyske hjemmesider med succes. Vi har egne selskaber i Tyskland med tysk og dansktalende og er til stede i Berlin, Hannover, Hamborg, Frankfurt og Munchen.

Vi har 45 år med aktiv tilstedeværelse i Tyskland og været messepartner for en lang række danske virksomheder ligesom vi også har sørget for at finde distributører, butikskæder og producenter for danske virksomheder og omvendt.

Derfor kan vi hjælpe mange danske virksomheder med at finde tyske producenter, distributører, kunder og life science udviklingsvirksomheder.

Dertil kommer at Tyske arbejdstagere er indtil 40% billigere end danske lønninger. Og så er Tyskland (og MADE IN GERMANY) mere troværdigt. Denne troværdighed er årsag til at Tyskland er fjerde største verdensøkonomi.

Det er ikke kun bilindustrien med mærker som Mercedes, BMW, Porsche, Audi og VW. Tyskland er en global leder inden for produktion af maskiner og industrielle udstyr. Den tyske maskinindustri er kendt for sin høje kvalitet og avancerede teknologi.

  • Tyskland er en af verdens største producenter af kemikalier. Store virksomheder som BASF, Bayer og Henkel er centrale aktører. Industrien omfatter produktion af kemikalier, plast, medicin og landbrugskemikalier.
  • Elektronik og Elektroteknik industrien omfatter produktion af elektroniske komponenter, computere, kommunikationsudstyr og elektriske apparater. Siemens og Bosch er førende virksomheder inden for dette område.
  • Tyskland har en af verdens stærkeste farmaceutiske industrier med virksomheder som Bayer, Merck og Boehringer Ingelheim, der udvikler og producerer medicin og medicinsk udstyr.
  • Fødevareindustrien i Tyskland er meget diversificeret og omfatter produktion af kød, mejeriprodukter, bagværk, alkohol og ikke-alkoholiske drikkevarer.
  • Tyskland er en verdenskendt pioner inden for vedvarende energi og miljøteknologi, herunder vindkraft, solenergi og biomasse. Landet har et stærkt fokus på bæredygtig energiudvikling.
  • IT- og telekommunikationsindustrien i Tyskland er dynamisk og innovativ, med virksomheder som SAP, Deutsche Telekom og mange nystartede teknologivirksomheder.
  • Metalindustrien omfatter produktion og bearbejdning af metaller som stål, aluminium og kobber. Thyssenkrupp og Salzgitter AG er store aktører i denne sektor.
  • Endelig er Bygge- og anlægsindustrien i Tyskland verdens 7 største og omfatter alt fra boliger og kommercielle bygninger til infrastrukturprojekter som veje og broer. Tyskland bygger flere millioner m² årligt, med fokus på både boligbyggeri, erhvervsbyggeri og infrastrukturanlæg.
  • Tyskland er samtidigt nr. 7 i verden der bygger mest udenfor Tyskland. Tyske byggevirksomheder som Hochtief og Siemens arbejder på store internationale projekter, især inden for infrastruktur og energi. De er aktive i Europa, Mellemøsten og Nordamerika.

Hvem har mest forbrugertillid indenfor produktion?

Forbrugertillid til produkter fra forskellige lande kan variere betydeligt afhængigt af faktorer som kvalitet, sikkerhed, pålidelighed og omdømme. Her er en liste over de 20 største lande, målt på forbrugertillid til deres produkter.

Dataene er baseret på forskellige undersøgelser, herunder rapporter fra OECD, World Economic Forum, og andre internationale markedsundersøgelser.

Vores undersøgelser drejer sig alene om lande og ikke produkter, men er en TOP100, hvor du kan se de 20 største i denne tabel:

Top 20 Lande INDENFOR Forbrugertillid

RangLandMærkningForbrugertillid (%)
1TysklandMade in Germany83
2JapanMade in Japan81
3SverigeMade in Sweden80
4SchweizMade in Switzerland79
5CanadaMade in Canada77
6DanmarkMade in Denmark76
7USAMade in USA75
8StorbritannienMade in UK74
9FinlandMade in Finland73
10NederlandeneMade in Netherlands72
11NorgeMade in Norway71
12SydkoreaMade in South Korea70
13ØstrigMade in Austria69
14AustralienMade in Australia68
15FrankrigMade in France67
16ItalienMade in Italy66
17BelgienMade in Belgium65
18SingaporeMade in Singapore64
19SpanienMade in Spain63
20TaiwanMade in Taiwan62

  • Tyskland og Japan: Kendt for deres høje kvalitet og teknologisk avancerede produkter, hvilket giver dem høje forbrugertillidsscorer.
  • Skandinaviske lande (Sverige, Danmark, Finland, Norge): Har et stærkt omdømme for miljøvenlige og sikre produkter.
  • Schweiz og Canada: Kendt for præcision og pålidelighed i deres produkter.
  • USA og Storbritannien: Har et stærkt brandimage og er kendt for innovation og kvalitet.
  • Sydkorea: Har opbygget tillid gennem høj kvalitet inden for elektronik og biler.
  • Australien og Østrig: Kendt for deres pålidelighed og kvalitetsstandarder.
  • Frankrig og Italien: Har stærke brands inden for mode, luksusvarer og fødevarer.

Forbrugertillid til “Made in China”

  • Kina: Produkter “Made in China” har en lavere forbrugertillid (ca. 48%) sammenlignet med vestlige lande. Mens Kina er kendt for masseproduktion og lave omkostninger, er der ofte bekymringer om kvalitet og sikkerhed, selvom dette billede er ved at ændre sig med flere kinesiske virksomheder, der fokuserer på kvalitetsforbedringer. Kina er i høj grad udsat for afmatning med hensyn til indkøb og med aktiv lovgivning mod at købe eller importere produkter fra mange lande i EU, USA og New Zealand, på grund af krænkelser af menneskerettighederne og spionage.

Metode til Måling

Forbrugertillid måler gennem en syntese af ledende markedsundersøgelser og markedsrapporter, der vurderer forbrugernes opfattelse af kvalitet, sikkerhed, og pålidelighed af produkter fra forskellige lande. Kilder til ovenstående er: OECD, World Economic Forum, og internationale markedsundersøgelsesfirmaer som Nielsen og Ipsos. Dernæst har downloadet tallene og udarbejdet en TOP 100, der kan ses under login.

Tabellen er alene lavet for at fortælle historien om at Tyskland altså har et bedre renome end Norden og mange andre lande.

Tysklands Top 20 Eksportvarer

Her er en liste over de 20 mest eksporterede varer fra Tyskland, målt i procent af landets samlede eksport. Disse data repræsenterer de mest betydningsfulde eksportsektorer, der bidrager til Tysklands økonomi.

Top 20 Eksportvarer fra Tyskland

RangEksportvareProcentandel af samlet eksport (%)
1Biler og køretøjer17.5
2Maskiner og mekaniske apparater15.3
3Elektronisk udstyr10.2
4Kemikalier9.8
5Farmaceutiske produkter8.5
6Fly og rumfartsteknologi5.4
7Plast og plastprodukter4.7
8Optiske og medicinske instrumenter4.2
9Jern og stål3.9
10Gummi og gummiprodukter3.2
11Brændstoffer og mineralolier2.8
12Møbler2.6
13Fødevarer2.3
14Papir og papirprodukter2.0
15Tekstiler og tøj1.8
16Metalliske produkter1.7
17Træ og træprodukter1.6
18Drikkevarer1.5
19Legetøj og sportsudstyr1.4
20Kunst og antikviteter1.2

Dataene er baseret på handelsrapporter og statistikker fra tyske og internationale handelsorganisationer. Tallene kan variere lidt afhængigt af kilder og år. Ovenstående er fra 2023.

Hvem er 10 største messer i Tyskland

Mange tror messerne er en saga, men det er stærkt stigende i Tyskland. I 2022 var der 280 (I 2023 steg det til 340) messer i Tyskland. Der var 7,6 millioner besøgende og over 141.000 udstillere. Det er en 70 procent stigning sammenlignet med før Covid19. Desuden blev der booket omkring 5,7 millioner kvadratmeter standplads ved disse messer.

  • Hannover Messe er verdens førende industrimesse, der dækker alle aspekter af industriel teknologi. Messen omfatter en bred vifte af sektorer, herunder automatisering, energi, logistik, forskning og udvikling. Den tiltrækker udstillere og besøgende fra hele verden og fungerer som en vigtig platform for innovation og teknologisk fremskridt.
  • CeBIT var tidligere verdens største messe for IT, Software og informationsteknologi, men er nu integreret i Hannover Messe. Messen fokuserer på digitalisering og IT-løsninger, herunder software, hardware og IT-tjenester. CeBIT er en vigtig platform for virksomheder, der ønsker at præsentere deres nyeste teknologier og løsninger inden for IT og digitalisering.
  • IFA (Internationale Funkausstellung Berlin) er en af verdens største messer for forbrugerelektronik og husholdningsapparater. Messen præsenterer de nyeste innovationer inden for elektronik, fra smartphones og smart home-enheder til avancerede tv-apparater og køkkenmaskiner. IFA er et vigtigt mødested for producenter, forhandlere og teknologientusiaster.
  • Frankfurt Book Fair (Frankfurter Buchmesse) er verdens største bogmesse og en central begivenhed i den internationale forlagsbranche. Messen samler forfattere, forlæggere, litterære agenter, bibliotekarer og boghandlere fra hele verden. Den fungerer som en platform for at opdage nye bøger, forhandle rettigheder og netværke inden for bogindustrien. Vi har funder mange forlag og distributører til vores danske kunder.
  • Bauma er verdens største messe for bygge- og anlægsmaskiner, byggematerialer og mineindustri. Messen tiltrækker udstillere og besøgende fra hele verden og præsenterer de nyeste teknologier og innovationer inden for bygge- og anlægsindustrien. Bauma er kendt for sine imponerende udendørs udstillinger af store maskiner og udstyr.
  • Anuga i Köln er en af verdens førende messer for fødevarer og drikkevarer. Messen dækker alle aspekter af fødevareindustrien, herunder produktion, forarbejdning, emballering og distribution. Anuga tiltrækker udstillere og besøgende fra hele verden og fungerer som en vigtig platform for at præsentere nye produkter, trends og innovationer inden for fødevaresektoren.
  • Spielwarenmesse (Nuremberg Toy Fair) er verdens førende messe for legetøj og spil. Messen samler producenter, forhandlere og andre aktører fra legetøjsindustrien og præsenterer de nyeste produkter og trends inden for legetøj, spil og børneprodukter. Spielwarenmesse er en vigtig platform for networking og forretningsudvikling i legetøjssektoren.
  • ITB Berlin (Internationale Tourismus-Börse) er verdens førende messe for rejse- og turistindustrien. Messen samler rejsearrangører, turistorganisationer, hoteller og andre aktører fra rejsebranchen. ITB Berlin tilbyder en platform for at præsentere nye destinationer, produkter og tjenester samt for at indgå samarbejdsaftaler og netværke.
  • Medica i Düsseldorf er verdens største messe for medicinsk teknologi og udstyr. Messen samler producenter, forskere, læger og sundhedspersonale fra hele verden og præsenterer de nyeste innovationer inden for medicinsk udstyr, diagnostik og behandling. Medica er en vigtig platform for vidensdeling og netværk inden for sundhedssektoren.
  • Boot i Düsseldorf er verdens største båd- og vandsportsmesse. Messen præsenterer et bredt udvalg af både, yachter, sejlbåde og vandsportsudstyr. Boot Düsseldorf tiltrækker både entusiaster og professionelle fra hele verden og tilbyder en platform for at præsentere de nyeste produkter, trends og innovationer inden for vandsport og bådebygning.

Tyskland tilbyder en række fordele for danske virksomheder, som ønsker at ekspandere deres aktiviteter internationalt. De tyske forbrugere er købelystne. Her er nogle af de vigtigste fordele:

1. Størrelse og Stabilitet

Stor økonomi: Tyskland er Europas største økonomi og den fjerde største økonomi i verden med et BNP på cirka 4 billioner EUR. Dette giver adgang til et stort marked med betydelig købekraft.

Økonomisk stabilitet: Tyskland har en stabil økonomi med lav arbejdsløshed og stærke makroøkonomiske fundamenter, hvilket skaber et forudsigeligt og sikkert erhvervsklima.

2. Strategisk Placering

Geografisk placering: Tyskland ligger centralt i Europa og fungerer som et logistikknudepunkt, hvilket gør det lettere at distribuere varer til andre europæiske markeder.

Transportinfrastruktur: Tyskland har et veludviklet transportnetværk med effektive vej-, jernbane- og lufttransportmuligheder, hvilket letter handel og logistik.

3. Kvalificeret Arbejdsstyrke

Højtuddannet arbejdsstyrke: Tyskland har en højtuddannet og velkvalificeret arbejdsstyrke, især inden for tekniske og ingeniørmæssige fag, hvilket er en fordel for virksomheder, der kræver specialiseret arbejdskraft.

Dual uddannelsessystem: Det tyske duale uddannelsessystem kombinerer teoretisk undervisning med praktisk erhvervsuddannelse, hvilket sikrer en konstant tilførsel af kvalificerede medarbejdere.

4. Innovationskraft og Teknologi

Høj innovationskraft: Tyskland er kendt for sin stærke innovationskraft og teknologiske ekspertise, især inden for industrier som bilproduktion, maskinindustrien, elektronik og vedvarende energi.

Forsknings- og udviklingsmuligheder: Tyskland investerer betydeligt i forskning og udvikling (R&D) og tilbyder støtteprogrammer og skatteincitamenter for virksomheder, der investerer i R&D.

5. Forretningsvenligt Miljø

Stærkt retssystem: Tyskland har et effektivt og pålideligt retssystem, der beskytter virksomhedernes rettigheder og håndhæver kontrakter.

Støtte og incitamenter: Der findes en række støtteordninger og incitamenter for udenlandske virksomheder, herunder finansielle støtteprogrammer, skattefordele og rådgivningstjenester.

6. Handelsforbindelser og Netværk

Handelsforbindelser: Tyskland har omfattende handelsforbindelser globalt og er en førende eksportør, hvilket kan hjælpe danske virksomheder med at udvide deres internationale netværk.

Erhvervsklynger: Tyskland har mange specialiserede erhvervsklynger og industriparker, som tilbyder netværksmuligheder og adgang til samarbejdspartnere inden for specifikke industrier.

7. Forbrugeradgang og Markedsmuligheder

Stor forbrugermarked: Med en befolkning på cirka 83 millioner mennesker, tilbyder Tyskland adgang til et stort og købekraftigt forbrugermarked.

Diversificeret økonomi: Tysklands diversificerede økonomi tilbyder muligheder inden for mange forskellige sektorer, fra fremstilling og teknologi til tjenesteydelser og detailhandel.

Kilde: Advokat og Revisor Samvirket, AORS.DK
Fotokredit: stock.adobe.com
Personer/Firmaer/Emner/#: #Tyskland, #Export, #DetTyskeMarked, #TyskeMesser
Copyrights: Ⓒ 2024 Copyright by AORS.DK – kan deles ved aktivt link til denne artikel.

Similar Posts