kartelsamarbejde

Virksomheden Codeex A/S og dets moderselskab har fået bødefritagelse (leniency) for at have deltaget i en ulovlig aftale om kundedeling. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har meddelt, at virksomhederne undgår sanktion, fordi de var de første, der henvendte sig til myndighederne om sagen, og har samarbejdet om opklaringen. Hvis du er involveret i Kartelsager har du mulighed for at opnå vores styring og rådgivning på telefon +45 32177777. Husk at kartelsager også gælder over grænserne.

Codeex A/S er en dansk ejet virksomhed, der opererer inden for flere forretningsområder relateret til it-infrastruktur og teknologi der blev etableret den 13. juli 2017. Virksomheden er en nabo på Vesterlundvej 14, 2730 Herlev med hovedfokus ligger på it-relaterede løsninger, herunder storage, servere, konsulentydelser, hosting af it-infrastruktur, netværksintegration samt outsourcing af operationer, drift og support​​. I 2023 rapporterede Codeex A/S en bruttofortjeneste på 29.905.000 DKK og et resultat før skat på 8.382.000 DKK med 39 ansatte.

Det er en grov overtrædelse af konkurrenceloven, når konkurrenter aftaler at dele kunderne mellem sig, og det kan medføre store bøder. Men hvis man som den første kommer til os for at afsløre den ulovlige aftale og i øvrigt samarbejder om opklaringen, så kan man helt undgå sanktion.

Det siger Direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Jakob Hald

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har givet bødefritagelse (leniency) til Codeex A/S og dets moderselskab for at have overtrådt konkurrenceloven ved at have indgået i et kartel.

Codeex A/S henvendte sig i november 2020 til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen med en ansøgning om sanktionslempelse i forbindelse med en aftale om ulovlig kundedeling med konkurrenten Barcode People ApS.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har vurderet, at Codeex A/S og dets moderselskab opfylder betingelserne for at kunne få leniency. Blandt andet var Codex og moderselskabet først til at henvende sig til myndighederne med oplysninger om den ulovlige aftale, og de har samarbejdet oprigtigt, fuldt ud, permanent og hurtigt med myndighederne under hele sagen.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens meddelelse om leniency betyder, at Codeex A/S og dets moderselskab undgår en sanktion for at have deltaget i kartellet.

Konkurrencerådet traf i oktober 2022 afgørelse om den ulovlige kundedelingsaftale mellem Codeex A/S og Barcode People ApS, og sagen er nu endeligt afsluttet.

Kilde: AORS og Konkurrencerådet
Fotokredit: Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

Similar Posts