Jesper Mosegaard har haft en lang karriere inden for 3D-teknologi, og det er også omdrejningspunktet for hans nye virksomhed. Selvom han har bygget masser af software i sin karriere, er det første gang, han for alvor begiver sig ud i at starte sin egen virksomhed. Alligevel er han kommet godt fra start med sin iværksætter-virksomhed Figurement.

Globalt fra dag ét

Figurement, som Jesper Mosegaard stiftede for blot tre måneder siden sammen med makkeren Søren Skovsbøll, har allerede sikret sig en millioninvestering fra en venturefond og en gruppe erfarne investorer fra bl.a. Google, Deepmind og Crowdstrike.

Den danske venturefond Byfounders, sammen med en gruppe business angels, har investeret i det Aarhus-baserede Figurement i en preseed-runde, der sikrede virksomheden 1 mio. euro, svarende til ca. 7,5 mio. kr.

Jesper Mosegaard udtrykker stor entusiasme for virksomhedens fremtid:

“Vi er målrettet mod udlandet allerede fra start, så det kommer til at blive solgt i hele verden fra dag ét.” – Jesper Mosegaard til bl.a. mediainvest.


Konceptet blev udviklet over halvandet år MED BUSINESS ANGELS

Jesper Mosegaard har tidligere arbejdet på steder som Alexandra Instituttet, Luxion, Crowdstrike og The Tmrw Foundation. Han brugte halvandet år på at udvikle konceptet bag Figurement, inden han besluttede sig for at starte virksomheden.

I denne proces mødtes han bl.a. med Christian Hvitved, medstifter af Humio, som blev solgt til Crowdstrike for 2,4 mia. kr. i 2021. Hvitved rådede ham om, hvordan man starter en virksomhed.

Google Docs for designere

Figurement arbejder på at udvikle software, som eksempelvis industrielle designere kan bruge til at lave fotorealistiske billeder ud fra 3D. Dagens arbejdsgange er begrænset af ældre software, der skal installeres lokalt og bruges af enkeltpersoner.

Med Figurement vil Jesper Mosegaard og hans team revolutionere arbejdsmetoden ved at tilbyde en browser- og cloud-baseret løsning, der minder om Google Docs og Figma, hvor flere brugere kan arbejde på samme 3D-model samtidig. Dette gør det nemmere at få feedback og samarbejde, selv med kollegaer, der ikke arbejder med 3D til dagligt.

Erfaringen bag

Jesper Mosegaard og Søren Skovsbøll har begge mere end 20 års erfaring inden for 3D, computergrafik og web. De har arbejdet for virksomheder som Keyshot, Crowdstrike og Microsoft og har arbejdet med alt fra ray-tracing til webbaserede 3D-applikationer. Deres tidligere kunder inkluderer store navne som Apple, Spacex og Lego.

“Inden for 3D-produktrendering er bevægelsen med webbaserede værktøjer, hvor det er nemt at samarbejde, ikke gået i gang endnu. Samarbejdselementet er vigtigt for os, for det er en kreativ branche, og det er alfa og omega at forstå, hvad kollegaerne laver.” – Jesper Mosegaard

International lancering

De første versioner af Figurement er allerede ude hos nogle partnere, der tester løsningen. Ved at inddrage brugere tidligt i udviklingsprocessen håber Mosegaard at sikre, at produktet møder markedsbehovene. Han forventer, at en offentlig lancering vil ske før jul, og han er klar til at bringe produktet ud på det globale marked.

Kilde: Advokat og Revisor Samvirket, AORS.DK
Fotokredit: Figurement
Personer/Firmaer/Emner/#: #JesperMosegaard, #Figurement, #ventureinvestering, #preseed, #3Ddesign, #Byfounders
Copyrights: Ⓒ 2024 Copyright by https://AORS.DK – kan deles ved aktivt link til denne artikel.

Similar Posts